Jump to content

Prowl McMagne

Members
  • Posts

    27
  • Joined

  • Last visited

Prowl McMagne's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. ja beklager, men det forklarer kanskje hvor sterkt presset er på politikerene om å gjøre noe som virker "handlingskraftig"...
  2. hvis en skal ut på jakt så skal en vel prøve å sette seg inn i hvordan dyret en jakter på tenker. know thy enemy. det virker som om det er total ignoranse for hvordan "vanlige" folk tenker her i denne tråden. selv regner jeg meg som over snittet interresert i våpen og tilogmed jeg ble sjokkert når jeg fant ut hva som gikk an å få tak i av diverse militærvåpen ombygd til halvautomat etc... jeg tror det er mange der ute som vil bli MEGET sjokkerte om/når de finner ut hva som går an å kjøpe lovlig her i landet og jeg tror ikke noen politikere kommer til å forsvare endel av disse rettighetene i det hele tatt, snarere heller score poeng på besluttsomhet og forby dem før folket krever det. gjerne tilogmed lage en fanesak av det. hva folk velger og hvordan folk kler seg er selvfølgelig et personlig valg. men i denne sammenhengen er det et personlig valg som kan få innvirkning på hvordan de fremtidige mulighetene til alle jegere vil være. all frihet kommer med ansvar. og jeg er heller ikke for noen videreføring av gamle tradisjoner for tradisjoners skyld. jeg tror den kulturen vi har idag slik jeg sålangt har erfart det virker meget ok og videreførbar, poenget er mer hvilken rettning skal den ta?
  3. vestlandsjeger, vi er nok enige og ja de stedene du nevner våpen hører hjemme er jeg enig i. men slik er det jo, og jeg tror ikke det kommer til å endre seg særlig. personlig er jeg ikke redd for noe spesielt, men jeg kan forestille meg at noen kan bli redd for en miltærisert 20 åring med en ruger... for det er kanskje ikke det de forestiller seg når de tenker på "en jeger"... en kan vel ikke se bort ifra at med all tilgjengeligheten som er av våpen i alle slag nå, samt diverse klær og materiell osv så kan det være at "jegeren" står ved et veiskille. hvilket "image" ønsker norske jegere å få? sagt på en annen måte, om 20 år hva vil den småbarnsfamilien i skogen se for seg når de tenker på "en jeger" ? jeg tror norske politikere ikke kommer til å gjøre tiltak som styrker militæriseringen av jegeren, men snarere tvert imot (det ser vi jo allerede tiltak for), så da må vel jegerene tenke hva skal vi gjøre nå? skal vi kjempe med nebb og klør for å redde noen rettigheter vi sannsynligvis kommer til å miste uansett, eller skal vi prøve å samle oss rundt noe som vi kan styrke og som vi vet er mer "spiselig" for resten av samfunnet.
  4. vestlandsjeger, ei snikskytterrifle er jo selvklart meget egnet til å skyte dyr med, og kanskje ja egnet til f.eks. posteringsjakt der en slipper å gå mye. helt klart. og jeg syns også det er veldig kjekt å skyte og bli flink med våpenet mitt (tikka t3), og ja såklart, jeg kunne også til tider sett på et våpen som et leketøy. jeg prøver ikke å heve meg over noen med det jeg sier. men, om det nå skal komme noen nye regler, og i etterkant av utøya episoden kan vi vel tenke oss at det blir litt ekstra boost i disse allerede planlagte endringene, da mener jeg at vi kanskje må ta noen standpunkter her. og det er det jeg ønsker å formidle. at kanskje bør vi avse litt mer av "leketøy" delen av det å ha våpen, og forsterke litt mer "verktøy" delen. om en ikke klarer det tror jeg vi kan få forslag som lammer både det ene og det andre. å få noe mer gjennomslag for militære våpen idag tror jeg er politisk selvmord, så min tanke er at om en kan forsterke det som er tradisjonsrikt, og kanskje assosiere seg mindre med det som er militært, så kan jegeren stå sterkere i samfunnet.
  5. militære våpen var utviklet for å være mest mulig effektive før, dette var vel kragen revolusjonerende på... men det har skjedd mye siden den tiden, og spesielt etter vietnam krigen med m-16 riflen ble den nye strategien med våpen for å skade utbredt og har bare fortsatt siden. og ei sniksytterrifle på 6 kilo er vel ikke akkuratt noe å drasse med seg i skogen. hvorfor skal våpen være noe vi skal bli normalisert til? det høres riv ruskende galt ut. et våpen er et livsfarlig redskap og fortjener og skal og bør ha all den respekt det fortjener. at jegere må skjule våpenet sitt til og fra "jobb" er helt på sitt rette. våpen er ikke noe vi ønsker å se i samfunnet, og ser vi det så skal vi reagere med berettiget frykt og respekt. men såvidt jeg vet så er det ei heller noe problem idag med normale jaktvåpen der det hører hjemme, i naturen på jakt med en jeger i førersetet og "vanlig" sivile turgåere. om en småbarnsfamilie skulle møte på en militærkledd 20åring med ei kamuflasjefarget ruger mini midt i skauen, da kan jeg godt forstå at de ville blitt noe forfjamset. våpen er ikke leketøy, det er et redskap. jeg tror også at dette er et viktig standpunkt og kanskje veiskille i tiden, fordi nå har flere yngre mennesker råd til våpen, og tilgjengeligheten er stor og markedet er stort. sjangsen er altså større for at "imaget" til den norske jegeren kan bli noe uklart med nye generasjoner. det er en betydlig forskjell på den generasjonen som vokste opp med mauseren og nikkers og den som er vokst opp med m-16 og moderne militært materiell gjort tilgjengelig gjennom internett.. jeg ønsker ikke en slik utvikling, jeg ønsker å beholde noe av det "trauste" i jeger tradisjonen, det tror jeg både oss jegere og samfunnet er tjent med.
  6. Jakt på mennesker (militære våpen) handler dessverre ikke om å jakte humant, der gjelder det å skade og lemleste så mye som mulig uten at vedkommende dør. Det er moderne militær strategi. Human jakt gjelder altså bare på dyr. Derfor er argumentet at militære våpen nødvendigvis er blitt slik de er for å være effektive drapsmaskiner ikke gyldig. Personlig ville jeg aldri gått på jakt med et slikt våpen (halvautomat, sniksytterrifle, etc) nettopp fordi de er ikke laget for dette. Sier ikke at de ikke gjør jobben, men vi har en mye mer egnet og utviklet kategori våpen for denne jobben, nemlig jaktvåpen. Jeg er ny i "gamet", men min erfaring så langt er at det er et skille mellom dem som liker å gå på jakt, og dem som liker våpen. For førstnevnte er våpenet et verktøy, for sistnevnte er våpenet et leketøy. Om jeg ønsker å leve i et samfunn der folk skal få lov til å ha våpen som leketøy, der er jeg usikker. Men om det ikke var slik hadde heller ikke vært meg i mot.
  7. § 27b. Skytevåpen skal under transport være tømt for ammunisjon og sikret mot at det kommer på avveie. Våpenet skal normalt være tildekket. Skytevåpen må ikke uten aktverdig grunn has med på offentlig sted. putt rifla i en sekk/futteral, tømt for ammunisjon og ikke sett den fra deg på noen som helst måte. prøv å gjør sekken så lite "synlig" som mulig, altså om du kan del opp våpenet slik at ikke alle ser hva det er i en vanlig sekk... spørs nok også hvor du er... sykler du gjennom oslo med rifla pakket inn i et futteral slik at alle kan se at her frakter du et våpen, da har du kanskje utsatt deg selv for en stor risiko for et ran, tipper politiet hadde vært lite glad for det. men om du sykler fra huset ditt i ei lita bygd der alle kjenner alle så er vel ikke risikoen så stor. personlig tror jeg at jeg ville delt våpenet og fått det ned i en vanlig sekk slik at ingen kan se hva jeg har med meg. du vet aldri hvem som kommer forbi og ei rifle kan fort bli omsatt i litt av hvert da de ofte er meget populære byttemiddler i visse miljøer. dessuten kan jeg ikke huske å ha sett noen sykle med noe som kunne gi meg tanken at de hadde et våpen på seg, så ergo hadde jeg sett det ville jeg nok reagert. det er vel også noe å tenke på. det kunne kanskje sett litt "klønete" ut, og min neste tanke hadde vært, er denne personen ansvarlig? er det våpenet ladd? hva om han tryner, smeller det da?
  8. har også sett på denne lenge, og dessverre kjøpte jeg den ikke mens den fortsatt lå på 5990,- de har vært utsolgt for denne modellen flere ganger så de så vel sitt snitt til å trekke litt ekstra lapper for et populært produkt ....men prute skal jeg jammen gjøre
  9. Kom over denne: http://www.alutek.eu/ noen som har erfaringer med disse?
  10. Gir en ny dimensjon til sikker og human jakt....
  11. Min pakkliste til rypejakta...: Sko, italienske, Findi Jeans, Levis 510 Belte, D&G Ny bokser, Calvin Klein Wifebeater, H&M Genser, Iceman Kondomer Halskjede, hustlerlenke i sølv. Klokke, Rolex hvitt gull Voks, Renati Lukt, Armani Jakkke etter årstid, Filipa K Fishermans Friend 1000,- i 200 lapper Mobil ho ho ho
  12. syns ikke den boltmuffa i stål er noen dårlig invistering nei... men det underbeslaget til midway (er vel roedale sitt) syns jeg ikke ser noe særlig ut... pluss det er tilpasset 308... vet ikke om det byr på problemer for 6.5/55 versjoner... pluss AI magasinene er ikke laget for 6.5/55, selv om det går an å bruke noe tilsvarende kalibere... skulle gjerne hatt en nøyaktig kopi av plasten... for designet er bra, men som sagt, plastikk... det er ikke fordi jeg ikke liker plast av noe prinsipielt grunnlag (jeg bytter gjerne ut tre med plast feks) men det er pga at disse delene er under slitasje, skifting av magasin, støt, osv... om 15 år så vil stål se slitt og ha "sjel" fra bruken... men plast tror jeg bare vil være sprukket og ødelagt om det skulle få noe "sjel".... 10 000,- er en såpass stor invistering for meg at jeg skulle gjerne sett at den varer og jeg liker designet og "feelingen" på rifla utenom dette uansett, det virker som om det er mange som føler det samme så og funnet en løsning på dette, et sett som IKKE koster nesten halve summen av rifla, så tror jeg det hadde gått som varmt hvetebrød... en pris under 2000,- for en komplett konvertering måtte vært oppnåelig og fornuftig pris.
  13. Tviler på at det blir noe iår, men isåfall så blir det på de 5000 dyra på hardangervidda.
×
×
  • Create New...