Jump to content

perberg5

Members
  • Posts

    5
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by perberg5

  1. Mye bra forslag, og vi trenger vel mer av både feriedager og feriepenger alle sammen. Men: Rart ingen har nevnt Vapenmuseet i Husqvarna. Ligger i småbyen med sammen navn, litt nord for Jönkoping. Trivelig museum da jeg besøkte det for en del år siden, med både spesiele våpen og en del mer vanlige.
  2. Hei Prøvde for noen år siden ganske mye ulikt til min 9,3, Barnes X, Wooodleigh og andre, også Alaska. Fant vel ikke spes mye å trekke den for, men siden Lapua Mega har samme gode (etter min mening riktige) kulevekt 18,5 gram, gikk jeg over til den. Litt rimeligere pris gjorde vel sitt. Siden har det nå gått i Lapua, og har skutt flere elg, en rådyrbukk og av mer spesiell interesse et par ungdyr av typen Hereford X Aberdeen Angus spesial. Dessuten jaktfelt og trening. Greit å ha samme kule til alt, og Lapua virker bra. Gir gjennomskudd stort sett, men stoppet ikke stressa dyr av sistnevte type med bikkjer i hasene. Påskutt dyr kom rett mot, til det bare var å sette munningen mot pannebrasken. Til elg, elg og atter elg i vanlige skogshold (30 -80 meter ++) trur jeg denne kula i hastighet fra 62-patron gjør jobben. Siden du har nokså stor forstørrelse kan det jo hende du ser for deg noe lenger hold. Der og da vinner du vel litt i kulebane med lavere kulevekt, men det er kulevekta som gir mye av susen og de trauste resultatene med dette kaliberet.
  3. En kopi av Priscourant fra L H Hagen skriver "Da vi endnu ei er kommen i ordentlig Gang med Forarbeidelse af Jarmannriflen ved vort Værksted tilbyr vi Skytterlagene disse Rifler fra Kongsberg Vaabenfabrik til fabrikens Priser og betingelser". Så følger det beskrivelse av 4 utgaver, den første er som reglemnetert for armeen. Blant de tre andre er den siste og dyreste benevnt med "ottekantet pibe; Magazin til 7 patroner". Katalogen er fra seinere tid en den du har foto av, jeg vil anta seint 1890-åra eller 1900 +. En medalje avbildet på omslaget har årstall 1888. Mer tidfesting kan være at Hagen tilbyr Winchesters magasin haglgevær for 5 patroner, men jeg er ikke stø på Winchesters modeller. (Men hadde de ikke en mod 97? Jeg mener begge annonsene viser en viss sivil produksjon og salg av Jarmannrifler. Men riflene vant jo aldri skikkelig tillit, og jeg har ikke vært borti at L H Hagen noen gang kom til å produsere dem.
  4. Godt du rådførte deg, og kom til rett konklusjon. Mye godt å finne i diverse andre, brukte skarpskyttergevær m59 og m67, om det er slikt dere vil bygge jaktrifle på. Se andre annonser på kammeret, eller prøv ønskes kjøpt. Et tips: Fikk sjøl råd fra politiet om å omregistrere våpen til treningsformål, for å få plass til et jaktvåpen i garderoben. Det var jo veldig greit slik våpen og bruk er i mitt tilfelle. Det krevdes et skriv og stempel fra skytterlag om at program for trening og våpen allerede fantes i lagets aktivitet.
  5. Ser andre går god for kaliberet og låskassa. Vil bare tipse om min annonse under rifle til salgs, om låskasse ikke er skaffet enda. Det er ei sivilM.98 kasse, (Geco, egentlig FN-produsert har jeg blitt fortalt) finere ifinish og sluttstykkegange enn de fleste militære, og den er ikke frest ut for lange patroner. Er komplett rifle, men tilstand på skjefte og løp (kal 9x 57 mm) tilsier at denne slaktes.
×
×
  • Create New...