Jump to content

quorthon

Members
  • Posts

    23
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by quorthon

  1. quorthon

    DE 44 mag

    Han tar 3kr kula i poser på 100stk. Venter på at Nosler 240gr sjsp skal bli tilgjengelig igjen,da de er de klart beste kulene jeg har ladet med. Btw,husk å se etter karbonisering på ramme/løp rundt og nær gassporten under puss. Det bygges litt opp over tid så metallbørste å noe middels skarpt er fint til å fjerne det.
  2. quorthon

    DE 44 mag

    Kjøpte Magtech 240gr kuler fra Trond Alvestad,og disse er kapslet inn i bakkant. Skal kjøre første test med de imorgen,å kan gi deg tilbakemelding om de funker bra i min.(israeli mod XIX). Ellers,så funker Fiocchi helt greit. Ikke perfekt,men er personlig på jakt etter tomhylsene,som er veldig bra! Polering av materampen er også en mulighet da IWI versjonene virker mere rufsete enn US produserte.
  3. quorthon

    Oi...CZ P-09...

    Synd med CZ'n,hadde seriøst vurdert den. Er Hunters House veien å gå for en Sphinx SDP,eller vet noen om Capsicum har/har hatt den for salg?
  4. Kulene var av den "gullfarga" belagte sorten,240gr Flatnose. Tok ikke hardere Crimp enn jeg bruker på Nosler/Hornady. Ladninga da var vel 22,5-24.0grains N110. Kjøpte 250stk frontier (245gr)kuler å ladet med samme trøkk. Fikk ingen "sølvavleiring" som bruker å være en god indikasjon på at bly er blitt eksponert og sendt igjennom systemet. Eneste problemet jeg hadde med frontier var at kula kanskje var for feit/flat i tuppen,sånn at den lettere hekta seg. Men har lyst å prøve frontier på nytt,etter å ha polert materampen,å kanskje øke crimpen bittelitt. Tror det absolutt beste for DE'n hadde vært ei Roundnose kule,men jeg har ikke funnet noen slike.
  5. H&N Kuler holder jeg laaaaaaaaangt unna min XIX 44! Testet et magasin ,og etter få skudd så var sleiden "sveiset" fast. Måtte flattrekker til for å åpne den! 3 timer med blyfjerning fulgte deretter. Frontier beholdt blybelegget,men hadde en tendens å jamme seg ved kamring. Foretrekker helst å mate den Nosler sjsp og Hornady xtp. Skal prøve Magtech kuler så snart det lar seg gjøre,da disse har tilsynelatende fin nogenlunde avrundet form i tuppen. Min DE liker ikke for flate kuler,da de hekter seg fast under matinga for ofte til at det blir gøy å skute.
  6. quorthon

    Oi...CZ P-09...

    Dæven han godeste Gammel-Erik! Hadde akkurat begynt å få Go' følelsen med Vektor'n min,så ser man denne Sphinx Czecho 3000 søtingen!! Håper prisantydningen kommer relativt kjapt så man kan kutte opp et kakestykke i "Budsjettet til han Far"
  7. Fikk min Spartan 45 på tirsdag:-) Idag er første skytetest,å kan vel si at man gleder seg liiitt! Til den rimelige prislappen,så er maskinering og tilpasning på delene imponerende. Er null slark,å sleiden høres ut som et sveitsisk pengeskap når det lukkes
  8. IMI/IWI er vel det samme. Nytt navn,hvor Imi er israel military industries og Iwi er Israel weapon industries. Ifølge historiene så er de Israelske bygd av bedre stål,da de amerikanske visstnok opplevde mye sprekkdannelser på løpsdelen av sleiden. Sprøtt stål får skylden iflg div kilder. Jeg ville iallefall KUN ha en Israelprodusert,og selv om jeg har hatt en knekt extractor så eeeeelsker jeg min IWI DE44:-)
  9. Da ringte winge meg for å opplyse at STI'n min var ankommet butikken å klar for sending:-) Nå kan man senke skuldrene å sløve i London til lørdag! Håper lykken står en bi 2 ganger,og at pistolen ligger på posten å venter på han Far når han kommer hjem:-)
  10. Fantastisk:-) Nå begynner den virkelig grusomme siste venteperioden/oppdatere mailen/sjekke sti tråden! Håper ikke posten skal streike eller at Murphys Meteor of u suck and i hate u slår ned i fraktemetoden for STI'n:-)
  11. Er vel Nordskog a/s ( www.nordskog.com)
  12. "Denne uka" er ord som klinger som gull i ørene:-) Håper det skjer noe da, har en drøm om å lufte STI'n på utebanen før vi må inn i fjellanlegget for sesongen.
  13. Ingen som har hørt noe/kjenner noen som kan vite no mer? Er tyst som graven ifra Winge foreløbig.
  14. Om TS syns utdrageren er for stiv,så kan du demontere sluttstykket å ta av utdrageren. På min (xix israeli) er det en hard gummiknott som sørger for spennet på utdrager,å denne kan du file litt ned på om du ønsker det. Jeg fikk en via-via person i usa til å sende meg 2x extraktorer da min knakk i "tanna". Filt litt ned på knotten før man skrudde skjønnheten sammen,å zero problem å melde etter det. PS: under puss,sjekk rundt kammeråpning etter avleiringer,da disse gjør sluttstykkehodets låsing mere utsatt,da sjiiten legger seg som en fuge etterhvert. Man kjenner tydelig at det blir "tregt & mykt" når sleiden skal slamre i lås. Desert loven #1: puss,puss så gir den en suss:-p
  15. Venter enda på svar på siste mail til Winge. Hadde ikke våpensøknaden min ligget hos dem nå,så hadde man vel ringt Harr Våpen,da de visst har en Spartan 45 inne..
  16. Prise herren! Håper det er samme sending som også inneholder noe til winge
  17. Venter også spent på info om dette,da man går å gnager fingernegler i vente på at STI'n min skal ankomme Winge! Eneste jeg har hørt,er fra klubbmedlem som mente at på senhøsten kunne man regne med å se ny ladning ankomme landet. Dette er ubekreftet info,så håper og ber om at de kommer før. Winge kunne kun opplyse at de venter inn pistoler,men heller ikke de kunne gi en circa dato.
  18. quorthon

    1911-tråden

    Måtte gi tapt for 1911 havesyken,så bestillte meg en STI Spartan 45acp Er vel Rock Island Armory som produserer disse,så regner med de fleste 1911 aftermarket parts vil passe? Tenker primært på nytt grep som for eks Hogue.
  19. Har en Israelsk XIX i 44mag. Bruker så å si utelukkende Fiocchi sine hylser(fra xxl),å disse har vært veldig fine til omlading. Winchester sine virket mere "grove",med mer motstand i ladepressa under prosessen. Har tidligere kjørt med VV N110,men etter å ha fått klørne i Hodgon H110,så ser jeg meg ikke tilbake... Stikkflamme som på en gammel Gruppe B Rallybil! Med Nosler 240gr SJSP og 24-24,2gr H110 så har jeg funnet go`ladninga til min. Den har ikke hatt noe tilfelle av at sleiden stopper noen millimeter før den skal,etter at denne ladningen ble tatt i bruk. Den har en smak for kuler som ikke er for "feite" i tuppen,så Nosler og Hornady XTP er de jeg har hatt absolutt best erfaring med.
  20. Siden vi er inne på en D.E tråd.. Opplevde at sleiden på min slamra fram i låst stilling mens den lå på bordet i skytebåsen sin. Den ville ikke holde sleiden låst bak uten magasin inni. Trodde først det var noe rusk inni Slidecatch mekanismen,men oppdaga at sporet som denne skal låse seg i er veldig lett "buet". Trur de har vært raske når de produserte den for denne skal vel være peise rett som en strek(iallefall på de fleste bilder jeg har blåst opp av DE`er å sett på) Skal slipe den så den blir rettet ut å satser på at den nå holder seg i sikker modus når man går fram å lapper skivene.
  21. XIX`n min er også mitt desiderte numero uno våpen Har gått siden 1995 å drømt om en,å realiserte drømmen i år. Presisjon er det ingenting å utsette på,tvert imot! Pussing er det litt av pga gassdriften,men jeg er en sånn som liker å pusse våpnene. Er så store dimensjoner på pistolen at pussing går veldig greit. Ammo bør være kraftig etter mine erfaringer,og hvis flatpoint kuler brukes MÅ seatinga på evt hjemmelada ammo sjekkes da total patronlengde ikke må være for kort. Er forholdsvis ny innen hjemmelading,å gikk i fella med at jeg ikke sjekka seatinga på siste batch,som ble ladet med 245grains kuler mot 240grains tidligere. Denne batchen sliten med at siste patron i magasinet vil sette seg fast opp til høyre i låseklakkkammeret(kanskje pga at den ikke har en følgene patron under seg i magasinet og derfor får feil matevinkel) Tidligere ladet utelukkende med XXL sin fiocchi 240gr SJSP og den har funket "greit+",mens hjemmelading med fiocchi hylser,VV N110krutt,federal L pistol primers,og Rainier 240grs kuler har vært 100% feilfri både med mating og funksjon. Konklusjon: ELSKER DEN! Ja,nesten såpass at den burde få en giftering gravert på sleiden,hadde det ikke vært for at den er en "Han" og heter Zohan pga sitt Israelske opphav. Maskineringa virker veldig bra,alt er tight,finish er god,og den bråker som ei svigermor med et vepsebol mellom beina. (alltid gøy å bli henvist laangt til høyre for de andre på standplass). Justerbar avtrekker er også standard,men har ikke følt behovet for å justere enda. Vil ha justerbare sikter på den,men foreløbig går det bra siden den heldigvis skyter dead on ved rullende siktebilde. Har også montert et Vortex Sparc Rødpunktsikte som har funket utmerket. Til 2100kr,med livstidsgaranti,flere baser inkl,og 2x forstørrende innsats i pakken synes jeg siktet fortjener creds. One last thing,hendene til skytteren bør ikke være for små,som flere har poengtert tidligere. Spesielt ikke med Hogue grepet som jeg har montert. Plastgrepet som er standard(iallefall på min utgave) er ganske tynt men alt for glatt i sin plastutførelse. Hogue grepet gir med sine finger grooves et veldig solid grep selv i vått vær,men øker volumet på grepet en del. Så de som vil ha en burde få holde i en(hos forhandler eller privatperson),eller teste hos noen som har hvis muligheten er der. Hvis man gir den godt vedlikehold og mater den med god ammo,samt ikke glemmer å også gi magasinet pleie,så funker den!!
  22. Pvas.no kjøpte jeg min fra.(du som testa min oppi Tromsdaln? ) Intersport Bogstadveien har fått inn DE44 nå også. Sistnevnte er de rimeligste på forhandlerbasis,ellers er vel bruktmarkedet stedet å gå. Import er vel også et alternativ,men dette vet nok andre forumbrukere bedre enn jeg.
  23. På uteskyting: Desert Eagle. Glock 17. Ruger mk1. Colt King Cobra. Ammo. Pusseartikler. Squib Rod. Minikikkert. Skivelapper. 3x extra skiveinnlegg. Leatherman. 2x skytebriller. 2x Hørselvern. Dokumentasjon. Enkeltmannspakke. Spritkluter. Anti-mygghelvette spray. 1,5 liter drikke.
×
×
  • Create New...