Jump to content

Hjortejeger89

Members
  • Posts

    111
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Hjortejeger89

  1. På utkikk etter glassfiberstokk til Remington 700. Av typen Sendero. Noen som vet hvem som forhandler disse?
  2. Skjedde det samme her i dag, fikk heldigvis ordnet det. MEN, grunnen til at jeg satt å styrte med det er sikringen. På sikringen er det 3 prikker. Bakerst for å låse hevarm samt sikre avtrekk, i midten kun for sikring av avtrekk og fremst er avsikret. Min sikring står kun i bakerste punkt eller avsikret. I tillegg låser den ikke hevarm i bakerste stille. Noen som har erfart dette og eventuelt har en løsning? Tar med riflen til Våpenloftet i morgen om det ikke er en quick fix på dette.
  3. Ved Horgheim og Marstein. Såg sporene idag igjen, og er nok gaupe ja. Ellers er det mye hjort å se
  4. Noen som jakter hjort i Romsdalen her? Er her på jobb for tiden og har observert mye hjort og veldig mye spor i snøen. Idag la jeg merke til noen store spor etter rovdyr ved siden av en del av hjortesporene. Mye større enn rev. Finnes det ulv her? Mener jeg leste en sak om en hjort som ble tatt av ulv her for noen år siden. Grunnen til at jeg lurer er at jeg stod på veien, og speidet ca 300m inn i skogen da jeg plutselig får øye på et tog med hjort som løper i stor fart. Slo meg bare som merkelig oppførsel, og sett litt i sammenheng med sporene
  5. Noen gode forslag til solid homogen kule? Må tåle høy fart. Noe ala Tonheim sine PBP. Erfaringer med Barnes tsx i høy fart? (950-1050m/s)
  6. Samme kombinasjon her med kulevekt (165gr) og kaliber 308win). 41 grain N140 krutt gav god presisjon i mitt våpen. Men er litt i stuss om denne kula er litt ugunstig i 308win. Er også interessert i en QL på denne komboen om det er noen som tar seg bryet.
  7. Noen som har testet VV N140 i kombinasjon med 168 grain ttsx i 308 win? Ser det er flere som bruker N150. COL 71mm. Eventuelle ladedata?
  8. Noen som har prøvd 180 grains Nosler Partition i 308win? Eventuelle erfaringer og ladedata? Har en pakke liggende som egentlig var tiltenkt 30.06, men den ble solgt her tidligere. Har tidligere brukt NP i 165 grains kuler.
  9. Eg har god erfaring ved bruk av saltsteiner i sammenheng med viltkameraer rundt om i terrengene. Plasserer dei ved trekkrutene til dyra. Noko anna eg har lurt på som eg kom til å tenke på når eg såg denne tråden. Er det å felle hjort ved saltsteiner ansett som åtejakt?
  10. Skutt opp ei rifle, og to igjen. To turer til i havet så er vi der, ser virkelig frem til jakten i år også! Bestanden i de terrengene jeg jakter i har stabile tellinger fortsatt sammenlignet med tidligere år. Kanskje en anelse økning på tellingene i forhold til fjoråret. Også vært til fjells og speidet på de store gutta boys. Har sett noen bra bukker som er feite og gode.
  11. Skaff til veie all dokumentasjon som kan vippe klagen i ditt favør. Det være seg dokumentasjon fra lege, plettfri vandel de siste 5 årene, dokumentasjon på fast jobb, medlemskort i skytterlag/forening (gjerne over tid), dokumentasjon på at våpenet blir oppbevart i FG -godkjent våpenskap og andre attester/dokumentasjoner som kan være av betydning. Utformet selv en klage for en tjommi for ca et år siden, dog med litt færre svin på skogen. Skrev også om interesser og hva fritiden blir brukt på. Og aller viktigst i mine øyner; hva din intensjon bak erverv av våpen er. Hvorfor trenger du det? Hva skal du bruke det til? Det var nok til å vippe klagen til at søknaden ble innvilget. Du har triumfkortet på hånd, lykke til
  12. I eine området eg jakter begynner stort sett bukkane å brøle i midten av september. For to år siden var det 4 stk som brølte et par hundre meter fra posten min når eg var på vei opp dit. Pumpa gikk bra då. Felte forøvrig en 12 tagger den dagen, mens far min felte en 10 tagger. Begge før drevet var starta og med 5 minutters mellomrom. Dermed ble drevet avlyst pga at vi må slakte å bære ut i dette terrenget. Dette var 16. september det året. Så tidlige fødsler kan vel skje også i dyreverden. Sjølv om eg synst det virker veldig tidlig i starten av mai.
  13. Leste dette også, vanvittig bra. Men skjønte jeg det rett at det er varsleplikt ved bruk av kunstig lys til ettersøk? Ser for meg at det er ganske greit å gjøre uansett
  14. I mine trakter i Sunnfjord er det harebestanden bra. Ser ofte under hjortejakt og har selv felt et par stk under hjortejakt. Lite, om ikke totalt fraværende med bruk av hund under harejakt her. Har aldri hørt om noen som driver med det i hvert fall.
  15. Har ingen anelse om hvor mye de har felt og sett i selve Nautsundet. Men vil tro en del av hjorten er den samme som vi har i Hovlandsdalen. Der har vi forøvrig skutt fullt de siste to årene. Ingen voksne koller skutt de siste to årene heller såvidt det er meg bekjent Men det har gått en ganske bra flokk med geiter i Nautsundet på innmark, er vel ikke en direkte hjortemagnet desverre.
  16. Aldri jaktet i Nautsundet, men jakter i Hovlandsdalen - naboterrenget.
  17. Er nok i Lavikdalen slik jeg ser det. På andre siden av fjellet er det bra, der har jeg jaktet de siste 7-8 årene. Men har desverre hørt at det har vært labert i Skor de siste 2-3 årene. Skal også sies at jeg løste ut kolle, kalv, fjorkolle og en passe bukk som tok veien over snaufjellet mot Skor
  18. Om det er Skor i Lavikdalen så jakter jeg på andre siden av fjellet, i Hovlandsdalen. Slik jeg har hørt om Skor, så har de ikke jaktet de siste par årene pga at det ikke finnes hjort der. Som sagt er det bare noe jeg har hørt, aldri jaktet der.
  19. I et av terrengene jeg jakter har kolle med kalv vært fredet siden tidlig på 80-tallet. Kun enslige dyr har blitt tatt ut. Dette har selvsagt blitt en meget brukbar stamme opp gjennom årene, mye store dyr og generelt mye hjort. Dette er en avsidesliggende dal som det aldri knapt er folk i. Vi jakter en helg der i året, og aldri under brunsten. I brunsten er det krig forresten. I år fant vi skallen og geviret til en diger 14-tagger som har blitt tatt i snøras i vinter. Denne var frem på en av postene under fjorårets jakt, men fikk da passere. Den ble da anslått til 140kg+ av jegeren. Trist syn, selv om snøras ikke er noe mennesker kan styre. Heldigvis er det nye storbukker som står klare til å ta over. Skal også nevnes at vi skjøt en vanvittig gammel kolle i samme terrenget. Så kanskje det var på tide å slippe nye krefter til i år? Denne har nok vært frem på post med kalv mange ganger og fått passere opp gjennom årene.
  20. Felt hjort eg også den første uken. Fjorkolle: 48kg, bogsmell med 20m utras. 308win Nosler P. 150 grain Fjorkolle: 46kg, bogsmell med 35m utras. 308win Nosler P. 150 grain Firegreiner: ca 90kg, bogsmell med 40m utras. 308win Nosler P. 150 grain Kollene er felt på smygjakt, mens firegreineren ble felt i et drev.
  21. Lykke til, spennende med ny jaktsesong. Husk at det ikke er et must å skyte bukk Men kjenner meget godt igjen iveren selv! Skitt jakt!
  22. Jakter i 7 forskjellige vald, og kan snakke for alle de; det er ikke blitt mindre hjort i år. Ser mer langs veiene og på innmark sammenlignet med i fjor. Ene valdet fikk vi økt kvoten med to dyr. Kanskje litt uenig i den, pga jeg har et inntrykk av at uttaket har vært verken for lite eller for mye der. Ellers ryker pengene fort på nettbutikkene når man blir sittende å vente offshore full i jaktfeber. Fri hele september i år.
  23. Veldig bra tiltak. Jeg kommer til å legge inn data til høsten i denne. Men som du selv nevner, forsiktig med å ha for mange spørsmål. Slik den ser ut nå synst i hvert fall jeg er passelig
  24. Har brukt øks ved flere anledninger, også en stor samekniv jeg har til å hugge gjennom det meste
×
×
  • Create New...