Jump to content

alkymist

Members
 • Content Count

  58
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

21 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Søknad sendt 22 august, mail om betaling av gebyr 2 november, papirer i postkassen 7 november. Så 11 uker +. Vest politidistrikt
 2. Rødt skiller seg ikke nødvendigvis så mye ut. Ta et svart/hvitt bilde av klærne i skogen, da «ser» du kontrastene.
 3. Følger ikke med, men i og med at det er molle er det mye som passer. Jeg kjøpte et par lommer fra Neverlost som var på salg på G-Max, funker fint!
 4. Osmium, 400 Usd pr Troy ounce (ca 31 gram). Iridium 520 Usd PR ounce (antar troy ounce her og). Med kurs på 10 nok/Usd snakker vi henholdsvis ca 1200,- og 1500,- pr 9 grams kule, i kun råvarepris, gitt 100% Os eller Ir. Aner ikke om noen av dem faktisk vil egne seg som kuler, men oppskyting vil koste!
 5. Men krever ikke begge de ovennevnte sakene at man fester de på nøyaktig samme måte hver gang? En laserpatron havner jo på riktig sted og (forhåpentligvis) sentrert i løpet hver gang den kamres, jeg ser for meg at risiko for feilmontering er større med dingser som festes på våpenets ytterside.
 6. Hvis man skulle gå til innkjøp av et accurize system og har rifler i 30-06 og 308 i heimen... klarer man seg med en laserpatron i 308 da?
 7. I stedet for aluminiumsfolie kan du bruke kålblader. Even Ramsvik viser hvordan i boken sin «Ny norsk mat». I denne anmeldelsen kan du se bilder av kjeribbe pakket inn i kålblader og tilberedt i kokegrop. og ja, jeg ser ironien i å anbefale en bok med den tittelen i denne tråden, men den metoden å lage mat på var nok i bruk på 800 tallet...
 8. Sluttstykke er vital del, og skal derfor oppbevares i fg-godkjent skap. Størrelsen på skapet er irrelevant, så lenge sluttstykket får plass i skapet. Resten av riflen kan oppbevares utenfor skap. Mulig unntak for kipplauf, hvis de behandles på samme måte som enkeltløpede hagler. Jeg bruker et lite fg- godkjent skap til mine sluttstykker, resten av våpnene oppbevares på dertil egnet sted i bopel.
 9. Eller kjøper dette på xxl https://www.xxl.no/hunter-miniheadset-os-multi-svart-vinrod/p/1135670_1_style Koble til slyngen til mikrofondelen, og så går resten av seg selv. Da slipper du å snakke inn i radioen.
 10. Hvis du kun har skutt med demper på ville jeg prøvd uten. Da vet du om det er demperen som er problemet. Pussesett til 17 hmr er tilgjengelig på fx g-sport og andre steder, Google 17 hmr pussesett. Husker ikke i farten om jeg kjøpte mitt på g-sport, xxl eller på Våpen-Søilen.
 11. Hvis trådstarter er såpass engstelig for bjørn at det kan stoppe turplanene er kanskje Dette en mulig løsning? Billig og biologisk nedbrytbart, bonus er at du kan krydre eventuell fangst også!
 12. alkymist

  «Skadet» stokk

  Jeg ville holdt meg langt unna bruk av trikloretylen uten friskluftmaske. Sakset fra den engelske wikipediasiden om stoffet: In Europe, the Scientific Committee on Occupational Exposure Limit Values (SCOEL) recommends for trichloroethylene an occupational exposure limit (8 hour time-weighted average) of 10 ppm and a short-term exposure limit (15 min) of 30 ppm. Dette er lave grenser, og kombinert med høy avdampingsfaktor (volatilitet) er dette et stoff som raskt kan gi skade.
 13. Jeg kjøpte en slik en fra junaiten: https://www.kinneysshootingsupply.com/product-p/dp-19048.htm aluminium, ikke plast. Beskrevet i denne tråden:
 14. @HotShot er kanskje en sånn du tenker på? https://kinneysshootingsupply.com/collections/cz-other/products/dip-dp-19054-cz-455-453-455-extended-mag-catch Tror den bygger noe lengre ut enn den originale, og er i alle tilfeller i metall. Jeg monterte en sånn samtidig som magasinbrønn i metall på min 455.
 15. Takk for svar. Får se om det blir mindre og lettere demper når jeg en gang må bytte ut den jeg har. Ellers var jo @msteiro sin løsning, ehh... elegant?
×
×
 • Create New...