Jump to content

alkymist

Members
 • Content Count

  47
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

21 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Sluttstykke er vital del, og skal derfor oppbevares i fg-godkjent skap. Størrelsen på skapet er irrelevant, så lenge sluttstykket får plass i skapet. Resten av riflen kan oppbevares utenfor skap. Mulig unntak for kipplauf, hvis de behandles på samme måte som enkeltløpede hagler. Jeg bruker et lite fg- godkjent skap til mine sluttstykker, resten av våpnene oppbevares på dertil egnet sted i bopel.
 2. Eller kjøper dette på xxl https://www.xxl.no/hunter-miniheadset-os-multi-svart-vinrod/p/1135670_1_style Koble til slyngen til mikrofondelen, og så går resten av seg selv. Da slipper du å snakke inn i radioen.
 3. Hvis du kun har skutt med demper på ville jeg prøvd uten. Da vet du om det er demperen som er problemet. Pussesett til 17 hmr er tilgjengelig på fx g-sport og andre steder, Google 17 hmr pussesett. Husker ikke i farten om jeg kjøpte mitt på g-sport, xxl eller på Våpen-Søilen.
 4. Etter å ha lest de 4 siste innleggene i "kritisk tenkning" tråden forstår jeg at det var behov for vårrengjøring. For der var det mye sure oppstøt og lite folkeskikk. Men en saklig "kritisk tenkning vol 2" er kanskje ikke mulig når enkelte ikke klarer å skille mellom religionskritikk og kritikk av religiøse dessverre.
 5. Hvis trådstarter er såpass engstelig for bjørn at det kan stoppe turplanene er kanskje Dette en mulig løsning? Billig og biologisk nedbrytbart, bonus er at du kan krydre eventuell fangst også!
 6. alkymist

  «Skadet» stokk

  Jeg ville holdt meg langt unna bruk av trikloretylen uten friskluftmaske. Sakset fra den engelske wikipediasiden om stoffet: In Europe, the Scientific Committee on Occupational Exposure Limit Values (SCOEL) recommends for trichloroethylene an occupational exposure limit (8 hour time-weighted average) of 10 ppm and a short-term exposure limit (15 min) of 30 ppm. Dette er lave grenser, og kombinert med høy avdampingsfaktor (volatilitet) er dette et stoff som raskt kan gi skade.
 7. WWF har lansert en rødliste over forskjellige naturopplevelser som de mener er rødlistet. En av opplevelsene er aktiv jaktutøvelse. Oppfordrer alle til å gå inn og stemme på aktiv jaktutøvelse som rødlistet naturopplevelse: https://www.wwf.no/engasjer-deg/hvilken-naturopplevelse-er-du-redd-for-a-miste Og ja jeg vet, WWF er ikke nødvendigvis favoritter her på kammeret, desto bedre å vise dem hvor viktig muligheten til å utøve aktiv jakt er!
 8. Jeg kjøpte en slik en fra junaiten: https://www.kinneysshootingsupply.com/product-p/dp-19048.htm aluminium, ikke plast. Beskrevet i denne tråden:
 9. alkymist

  Cz-Klubben

  @HotShot er kanskje en sånn du tenker på? https://kinneysshootingsupply.com/collections/cz-other/products/dip-dp-19054-cz-455-453-455-extended-mag-catch Tror den bygger noe lengre ut enn den originale, og er i alle tilfeller i metall. Jeg monterte en sånn samtidig som magasinbrønn i metall på min 455.
 10. Takk for svar. Får se om det blir mindre og lettere demper når jeg en gang må bytte ut den jeg har. Ellers var jo @msteiro sin løsning, ehh... elegant?
 11. Spørsmålet er som følger: Vil en lyddemper som demper lyden eksempelvis 36dB redusere rekyl mer enn en som demper lyden 30dB? Gitt at alle andre parametre er identiske. Eller er det andre faktorer som spiller mer inn som at en tung effektiv demper reduserer følt rekyl mer enn en lett demper?
 12. Finnes det en generell formel for å beregne rund vekt med utgangspunkt i slaktevekt? Altså hvor mye må man gange slaktevekt med for å legge til innvoller, skinn, hode og "tær"? For jeg antar at vektene i artikkelen er rund vekt? For jeg har til gode å veie før utvomming og flåing, uansett om rådyret sprang 120 meter eller hjorten klarte 40 m. (Noenlunde korrekte avstander på årets fangst, begge skutt "etter boken")
 13. alkymist

  HV!

  Jeg gikk lei etter å ha vært på øvelse, hvor jeg ble plassert i sambandstroppen og vi brukte en hel dag på å kjøre rundt i Øygarden og sette opp antenner og radioforsterkere osv. Kjekt nok det, men når vi kom tilbake til hovedkvarteret ble vi fortalt at all kommunikasjon mellom offiserene i de forskjellige avdelinger foregikk med mobiltelefon fordi det var enklere å bruke...
 14. Hadde egentlig avsluttet jakten for kvelden, men så plutselig to rådyr på bøen nedenfor hytten vår i Kvinnherad. Bukk som fulgte etter geit. Var fortsatt greit skytelys, så sprang ut og la meg til rette, men bukken var selvfølgelig for langt vekke. Prøvde meg med lokking (kontaktlyd geit) og da ble den veldig interessert, glemte geita og bykset over bøen og inn på skuddhold. La an og siktet på bogen, men bukken bykset selvfølgelig fremover igjen før jeg kunne trekke av. Sprang 50 m parallelt med meg og stoppet igjen opp. Jeg fant bogen, skuddet gikk og bukken for oppover bøen og bak noen rundballer og ute av syne for meg. Jeg regnet med at den lå rett i skogkanten, men jaggu måtte jeg få hjelp fra hund for å finne den der den lå, 5 meter inne i skogen...
 15. Du skriver at kona er positiv til at du begynner å jakte, så da er første hinder unnagjort. Spør henne om hun vil være med på skytebanen, eneste faren er at hun også vil begynne å jakte, og ikke bli overrasket hvis hun blir en bedre skytter enn deg. Hvor ofte man kan reise på jakt blir veldig individuelt, det er ganske vanlig å bestikke partnere/barn som ikke jakter med en sydentur eller langhelg i storby. Og reiser de på høsten kan du jakte når de er på tur, altså vinn/vinn. Ikke nødvendigvis den billigste løsningen, men den fungerer...
×
×
 • Create New...