Jump to content

Gorbag

Members
  • Posts

    98
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Gorbag

  1. Har lang erfaring med 2 stk sp22 og har opplevd veldig lite problem med dei. Av feilfunksjoneringer på stevner eg deltar, har det vært fleire problem med GSP 500 enn med Pardini.
  2. Er ikkje himla god i fripistol, men har god erfaring med både SK standard og SK pistol match.
  3. Trengs det importtillatelse for luft pellets i 4,5mm også?
  4. Det du ikkje skriver er kva du skal bruke den til. Er det feltskyting, baneskyting, billig trening med noko som ligner ein 9mm eller noko anna? Eg meiner at det er meir fornuftigt å kjøpe ein brukt matchpistol enn å kjøpe diverse billige 22 våpen fra USA. Da tenker eg både på skytedelen og verditap. Om du tar ei rørtang du ikkje liker, Walther GSP. Så er dei omtrent uslitelige, har bra presisjon og holder seg bra i pris. Om du ikkje liker magasinet framfor avtrekkeren, kan du f. Eks sjekke ut Hammerli 208/215, Feinwerkbau aw93 eller Unique 69.
  5. Vi har to Benelli MP95 som klubbvåpen og det er blitt bytta ein del tennåler på dei. Ellers er det ikkje dårlige pistoler, sjøl om eg liker Pardini bedre. Har og skutt Walther GSP expert ein del. Likte den til feltskytinga, men følte ikkje den var like bra på bane. Vinkel på skjefte og balansen er heilt ulik Pardini. Men der er vel kanskje det du ønsker.
  6. Søk opp Pål Hembre på messenger/facebook. Eg har sendt resultat til han på den plattformen før.
  7. Siden dette er inn på forumet for pistolskyting, var forrige svaret basert på det. Presisjon på rifle på 50/100 meter er da uvesentlig. Funksjon og pris er det eg setter øverst, som fører til at eg bruker CCI/Top Shot/ Tac22 på trening og lokale konkurranser. Har i år skutt 585 på hurtig fin med Top Shot, så presisjonen er god nok til duell skiva. På gode dager skyter eg 50 serier på press skiva med samme ammo. Dei skudda som trekker ned summene er ofte så dårlege at ingen ammo i verden hadde redda dei;-)
  8. Kjøpte CCI i vinter med nyere design på pakka enn dei eg har kjøpt før. Merka ikkje forskjell på dei. Ellers blir det nokre tusen med Topshot det går i eller Norma tac-22. begge deler er problemfrie i min Pardini.
  9. Inntrykket mitt dei siste 2 åra er no vel heller at NSF gjør meir for bredden enn før omlegginga av komiteene. kommer nok alltid være dei som klager på at rifleskyttere som faktisk har resultat får meir penger fra olympiatoppen enn pistolskytterene. Er det nokon her som veit kem fra NSF som har vært innvolvert i kompendiumet? 5 skudd i felt blei sist foreslått av eit par som er veldig aktive med feltskyting og ikkje styret.
  10. Eg svarte vel mest til Rausheim sin klaging på det må kjøpes Plastpistoler for å hevde seg i spesialpistol. Er ein tendens blant ekte feltskyttere at dei ønsker å forby banevåpen og forbeholde felt for ekte feltvåpen. Dette meiner eg blir like feil som å kreve at kun matchvåpen skal kunne brukes til grovfelt. Sålenge våpenet er godkjent etter reglene, skjønner eg ikkje korfor POD skal blande seg, med mindre dei har ein agenda om å godkjenne minst muligt våpen. Noko dei kanskje har.
  11. Så du meiner regelverket i felt skal endres til kun gjelde slarkete pistol som samler dårlegt?
  12. Undrer veldigt på dette med bannlysing av våpen konstruert for sportsskyting. Først skal dere ha vekk våpen med anatomiske skjefter, så forsvinner vel Pardini GT9 og andre våpen som ikkje har sett strid. Etter det kommer vel klagene på at Les Baer(og tilsvarende) er altfor dyre og at det er konkurransevridende. Da er vi som DSF med bare ein våpentype som er godkjent per øvelse.
  13. Om det skal kjøpes fra forhandler holder det med kaliber. Fra privatperson skal fabrikant og våpennummer på. Hukser ikkje om det står på søknadsskjemaet eller ein annen plass.
  14. Du har rett i at skivene ikkje må stå over 25meter. Om antallet deltakere er på eit nivå som gjør at dette er smidigt å arrangere, er det bare å køyre på. Er sikkert nokre som kommer å klager på at felt skal være i ei myr i høljregn og ikkje innendørs
  15. Eg har brukt ein app som heiter shoot timer før. Den starter tiden med eit pip og registrerer tiden på skuddene.
  16. Meiner den mekaniske versjonen blir festet med ein skrue i senter av grepet, mens den elektriske blir skrud fast med to skruer i bakkant.
  17. Har du vært medlem i klubben heile tiden, trenger du ikkje nye 6 måneder. Aktivitetskravet for rekreasjonsskytter er 4 oppmøte i året, etter POD sitt rundskriv. Om den er gjeldende enda.
  18. Med tanke på at for å få kjøpe håndvåpen, må vedkommende ha vært medlem i 2 år og deltatt på minst 10 stemner, så er det ikkje så lett for ein 18 åring å få kjøpt våpen. Er mange ungdommer som satser på skyting og som da trenger eigne våpen for å kunne konkurrere og trene seriøst. spesielt gjelder dette dei som reiser utenlands for å delta på stemner/mesterskap.
  19. Er det midler til landslag du tenker på? Eller er det støtte til rekrutteringstiltak, klubbutvikling og lignende? Har du hatt inntrykk av at administrasjonen prioriterer rifleskyttere? Etter det eg har sett, er landslagsatsinga eit samarbeid med Olympiatoppen, og dei bryr seg om medaljer og ikkje kor mange pistolskyttere det er mot rifleskyttere. Dette påvirker sjølvsagt kor masse som blir brukt på dei ulike greinene. Ellers har eg inntrykk av at satsinga på pistol har økt i det siste, både med etablering av landslag for feltskyting og med at dei satser meir på juniorene på pistolsida.
  20. Hmmm. Må være noko med lufta i nord. Er fleire her som skyter den nye versjonen som ikkje har problemer med dei. Av dei som skyter feilfritt, er det både dei som pusser og dei som sjeldent pusser. Pardini har nok fleire gode egenskaper enn å bygge om til 32. Er forbanna enkel å skyte godt med egentleg.
  21. Skjønner egentleg ikkje grunnen til korfor Norgesfelt ikkje kan klasseføres. I diskusjoner på Facebook om dette, var det hevda at Norgesfelt hadde så få deltakarar at det blei for lett å rykke opp. Men disse er nok mest vandt til feltstemnet med fleire hundre starter. Sjøl kommer eg fra ein mindre krets der det ofte er langt under hundre starter på eit vanleg feltstemne og ikkje særleg mindre på eit Norgesfelt. Løsningen deira er da kanskje at kun feltstemner med over 100 starter i øvelsen skal være tellende i klasseføring. Da kommer eg kun til å bli klasseført i Felt dei åra eg reiser på NM
  22. Nå har eg to Pardinier i huset og feilfunksjoneringer med dei er kun ammorelatert med CCI og Top shot. Skuddene som ikkje går av i Pardinien min, går ikkje av i GSP eller Unique heller. Magasinene virker som er blitt revidert design på for nokre år sia. Før var dei veldig korte så CCI blei for lang og la igjen voks i framkant. Dette har eg ikkje problem med på min 2015 mod. Trur ikkje eg har hatt det på den vi har fra 2005 heller. Nå har eg vært stevneleder for meir enn 15 banestemner i år, og einaste feilfunksjoneringen på Pardini skyldtes feilmontert tennål etter puss. Andel Pardini på disse stemnene er over 50 prosent. Grepsvinkel er veldig personlig og eg har shimset min for å få den enda flatere(løfte kornet). Når det gjelder justering av grep sidevegs, har eg kun prøvd det på Walther LP400 luftpistol. Likte det egentleg ikkje og synes det blir mykje bedre om det blir fiksa i sjølve skjeftet. Uansett er eg enig med Wolfen over her, at GSP er bra budsjett alternativ med tanke på funksjon, pris og tilgang til deler.
  23. Alle tre eg nevnte har eg no pressa 6 skudd i magasinet på Blei nevnt Match Gun oppi her. Her har eg lest masse forskjellig, men virker som dei seinere partia har fått orden på funksjoneringen. Virker som eit våpen med spennende løsninger , Men litt spesielt med tanke på magasin og lading av 6 skudd. Hammerli SP20 har hatt ein del problemer med sprekker, men veit ikkje om det gjelder siste RRS verdjonen. Deler kan vel og bli eit problem siden Walther ikkje har særleg med deler til den på lager og ikkje kommer til å produsere dei heller.
  24. Har skutt masse med Unique D69, Walther GSP expert og Pardini SP. Av dei er det absolutt Pardini som eg trives best med og eg meiner har høgast potensial. Dei to andre føles bare heilt feil når eg tar i dei no. Da tenker eg både på grepsvinkel, senterhøgde, avtrekker mm. Av andre kandidater har eg prøvd Morini, Feinwerbau og Benneli. Alle disse virker som gode alternativ.
  25. Som Magnar over her sier, er det finpistol det er snakk om her. model 41 er ein semi auto pistol i 22lr. Revolverfelt har derimot ingen kasse. Spesialrevolver har kasse, også i siste regelverk.
×
×
  • Create New...