Jump to content

Gorbag

Members
  • Posts

    98
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Gorbag's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/17)

  • 10 years in
  • First Post
  • Collaborator
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

14

Reputation

  1. Har lang erfaring med 2 stk sp22 og har opplevd veldig lite problem med dei. Av feilfunksjoneringer på stevner eg deltar, har det vært fleire problem med GSP 500 enn med Pardini.
  2. Er ikkje himla god i fripistol, men har god erfaring med både SK standard og SK pistol match.
  3. Trengs det importtillatelse for luft pellets i 4,5mm også?
  4. Det du ikkje skriver er kva du skal bruke den til. Er det feltskyting, baneskyting, billig trening med noko som ligner ein 9mm eller noko anna? Eg meiner at det er meir fornuftigt å kjøpe ein brukt matchpistol enn å kjøpe diverse billige 22 våpen fra USA. Da tenker eg både på skytedelen og verditap. Om du tar ei rørtang du ikkje liker, Walther GSP. Så er dei omtrent uslitelige, har bra presisjon og holder seg bra i pris. Om du ikkje liker magasinet framfor avtrekkeren, kan du f. Eks sjekke ut Hammerli 208/215, Feinwerkbau aw93 eller Unique 69.
  5. Vi har to Benelli MP95 som klubbvåpen og det er blitt bytta ein del tennåler på dei. Ellers er det ikkje dårlige pistoler, sjøl om eg liker Pardini bedre. Har og skutt Walther GSP expert ein del. Likte den til feltskytinga, men følte ikkje den var like bra på bane. Vinkel på skjefte og balansen er heilt ulik Pardini. Men der er vel kanskje det du ønsker.
  6. Søk opp Pål Hembre på messenger/facebook. Eg har sendt resultat til han på den plattformen før.
  7. Siden dette er inn på forumet for pistolskyting, var forrige svaret basert på det. Presisjon på rifle på 50/100 meter er da uvesentlig. Funksjon og pris er det eg setter øverst, som fører til at eg bruker CCI/Top Shot/ Tac22 på trening og lokale konkurranser. Har i år skutt 585 på hurtig fin med Top Shot, så presisjonen er god nok til duell skiva. På gode dager skyter eg 50 serier på press skiva med samme ammo. Dei skudda som trekker ned summene er ofte så dårlege at ingen ammo i verden hadde redda dei;-)
  8. Kjøpte CCI i vinter med nyere design på pakka enn dei eg har kjøpt før. Merka ikkje forskjell på dei. Ellers blir det nokre tusen med Topshot det går i eller Norma tac-22. begge deler er problemfrie i min Pardini.
  9. Inntrykket mitt dei siste 2 åra er no vel heller at NSF gjør meir for bredden enn før omlegginga av komiteene. kommer nok alltid være dei som klager på at rifleskyttere som faktisk har resultat får meir penger fra olympiatoppen enn pistolskytterene. Er det nokon her som veit kem fra NSF som har vært innvolvert i kompendiumet? 5 skudd i felt blei sist foreslått av eit par som er veldig aktive med feltskyting og ikkje styret.
  10. Eg svarte vel mest til Rausheim sin klaging på det må kjøpes Plastpistoler for å hevde seg i spesialpistol. Er ein tendens blant ekte feltskyttere at dei ønsker å forby banevåpen og forbeholde felt for ekte feltvåpen. Dette meiner eg blir like feil som å kreve at kun matchvåpen skal kunne brukes til grovfelt. Sålenge våpenet er godkjent etter reglene, skjønner eg ikkje korfor POD skal blande seg, med mindre dei har ein agenda om å godkjenne minst muligt våpen. Noko dei kanskje har.
  11. Så du meiner regelverket i felt skal endres til kun gjelde slarkete pistol som samler dårlegt?
  12. Undrer veldigt på dette med bannlysing av våpen konstruert for sportsskyting. Først skal dere ha vekk våpen med anatomiske skjefter, så forsvinner vel Pardini GT9 og andre våpen som ikkje har sett strid. Etter det kommer vel klagene på at Les Baer(og tilsvarende) er altfor dyre og at det er konkurransevridende. Da er vi som DSF med bare ein våpentype som er godkjent per øvelse.
  13. Om det skal kjøpes fra forhandler holder det med kaliber. Fra privatperson skal fabrikant og våpennummer på. Hukser ikkje om det står på søknadsskjemaet eller ein annen plass.
  14. Du har rett i at skivene ikkje må stå over 25meter. Om antallet deltakere er på eit nivå som gjør at dette er smidigt å arrangere, er det bare å køyre på. Er sikkert nokre som kommer å klager på at felt skal være i ei myr i høljregn og ikkje innendørs
  15. Eg har brukt ein app som heiter shoot timer før. Den starter tiden med eit pip og registrerer tiden på skuddene.
×
×
  • Create New...