Jump to content

h.nergad@gmail.com

Members
  • Posts

    247
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by h.nergad@gmail.com

  1. Enklest og mest fordelaktig om pris er et tema er vel og putte på en timney avtrekk med sikring. det låser ikke hevarmen og er ikke like "sikker". Men du får bedre avtrekk og sikring i et. dette er vel noe som lar seg montere selv om man ikke er helt grønn og setter seg litt inn i hvordan ting fungerer. Pekevinkel og våpenhåndtering er uannsett beste sikringen du kan ha. skal du ha noe mer fancy er vel 3 punktsikring fra ragnarhansen snasent, men mer kostbar. Billigst og best er uansett en brukt rifle fra finn (har personlig gått i den "billige" mauser fella selv.)
  2. Etter litt for mange mauser prosjekter som koster mer en det smaker. Har jeg kommet frem til at mitt neste prosjekt mest sannsynlig blir å lage stokk til en pushfeed m70. Hva kan jeg forvente av presisjon med original løp? Noen som har opplevd at de er skeive eller andre erfaringer evt. Andre forslag til prosjekt emner.
  3. Ser at zeiss har enkelte modeler med utvendig tårn, finnes det på eldre modeler også? evt. på annen europeisk optikk? Hvor mye kan noe sånt gå for brukt?
  4. blir snasent. om noe synes jeg at kinnstykket kan bli mindre. sånn at linjen forfra følger retningen til øvre del av pistolgrepet. flisespikking
  5. 8-9 tommer på mindre og rundt 10 på de store børser. Det står i boken jeg har om stokk making.
  6. kanskje ikke det du er ute etter, men om du er inntresert kan jeg donere bort / diopteretet som sitter i min skrota 600 kasse. ikke like klassisk men må jø være en drøm på bøffeljakt.
  7. Den er nok så krom for ikke å komme i konflikt med stokken. Omsming av hevarm er en billig løsning. Derfor blir det noen kompomier. Skal du ha det ordentlig må du nok betale de kronene det koster å sveise og file en ordentlig hevarm. Blir dette for dyrt bør man kjøpe ferdig brukt børSe.
  8. jeg bruker lave montasjer fra s&k. Dette går greit med 30 mm ringer men med " Ringer kommer jeg litt for lavt. Jeg har sveisa hevarm. Hvor børsemaker har filt der hvor hevarmen sveises på sluttstykke. Men som nevnt tidligere skal man ha noe spesielt må det spesifiseres til børsemaker. klassisk mauser hevarm ville kreve høye ringer. Det er bare se på europeiske klassisk bygde rifler.
  9. om du borer hull passer mulig disse. http://www.brownells.no/epages/Norge.sf ... llFacets=1 Jeg har sånne på mauseren. og de ser bra ut og er meget lave. Dessuten er de lette, minimalistiske og i stål
  10. husker ikke navnet jeg men finnes det ikke en meget flink svenske...sånn for de mer nevrotiske våpeneiere
  11. Mauser m12 med trijicon 2,5-10x56 med titan demper fra Tronrud eller Carbon 2 fra atech
  12. jeg har kjøpt til min 9,3 skal lade en runde i dag. blir spennende og se!
  13. veldig kult kan man få et bilde ovenfra for å se hvordan forholdet mellom løp og løpskanal ble.
  14. feil matingen jeg referer til her kommer som regel fra at patronene ikke ligger rett over verandre i magasinet, med 3006 slipper du det problemet. I forhold til lengde ville jeg bestemt først som sist om du skal eller ikke skal ha demper. og hva skal du bruke børsa til. Om du går for demper ville jeg hatt 50 cm eller kortere pipe. Personlig liker børser uten demper, men med litt lengde på pipa. Opp mot 60cm er fint.
  15. om det er kongsberg ombygd mauser. Ville jeg uten tvil gått for 30-06 . Har hatt mausere i alle kalibere, men 30-06 gir aldri eller meget skjelden feilmating. Og siden du lader selv kan du jo bare gå for lette kuler i moderate hastigheter så får du 308 effekten.
  16. Hvordan vil en 8x56 gjøre seg på grisejakt i sverige? ville 8x ganger forstørelse gjøre det vanskelig få oversikt på korte hold?
  17. Pistolgreps infesting og innfestning til kolben er tenkt i alu. Jeg har ikke tilgang på fres eller andre egnet verktøy for å bearbeide metall. Så jeg har vel tenkt blindmagasin. få lagd til en sånn del som aanerud snakker om evt. så må jeg bedde inn en skive med metall som grepet kan festes i.
  18. Nå kommer noen sikkert til å rive seg i håret Og si at hele poenget med et chassi er at det ikke er bygget i tre, men i "døde" matrialer. Men jeg har nå fått det for meg at jeg har lyst til å lage et chassis i tre til min Howa. Når jeg sier tre mener jeg valnøtt i chassi med mulighet for infesting av ar15 komponenter. Men siden jeg ikke har en Ar-15 lurer jeg litt på hvordan innfestingen til bakstokken er ordnet. Har fått med meg at den gjenges inn i lower delen, men det er også snakk om fjører og pinner jeg ikke er helt sikre på om er nødvendig for mitt prosjekt. Kan noen utdype eller linke til forklarende bilder. Hvordan løses problemet med tillat total lengde nå det er mulighet for å skru av og på bakkstokken. Vil den uten bakstokk bli klassifisert som for kort?
  19. Slenger ut bilder ferdig børse. Børs veger 3630 gram med kikkert. En fin vekt for en jaktrifle jeg ikke skyter for mye med
  20. mauser er fine børser og kan kan sikkert bli presise nok. og til jakt mer en presise nok. Men til jaktfellt og banetrening synes jeg en moderne børse konfigurert litt anderledes gjør seg bedre. Trenger ikke kontrolert mating på banen. Ved mye skyting som jaktfelt er det fint med litt tykkere pipe, dette vil jeg ikke ha på jaktbørsa mi. Det jeg prøver og si at er at jeg har lyst på en moderne børse, men vil ikke at den skal ta over plassen til mauserne. for da har jeg ikke noe å spikke på.
  21. da er ny olje på dog ikke helt ferdig. blir relativt mørk, men regner med at når jeg får på true oil kommer den til å skinne litt mer. Planen for utstyr til rifla er 2 punkts wisner sikring bygd på orginal moffe. S&K ringer og montasjer Smith und Bender 3-12x50 med tysk nummer 4 kikkert så gammel at det står made in west Germany. ( men bedre optikk en ny bushnell 4200. Timney avtrekk. Glassblåsing og blånering Ingen åpne sikter mulig løpsbånd for reim feste Foresten om noen har en uboret large ring kasse small ring extenion liggende så er jeg kansje intresert. trenger bare kassa.
×
×
  • Create New...