Jump to content

Grohl

Members
  • Posts

    9
  • Joined

  • Last visited

About Grohl

  • Birthday 11/30/1984

Grohl's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. Hei. Vet at dette begynner å bli en gammel tråd, men jeg holder på med min masteroppgave i Anvendt matematikk og mekanikk og kom over OCW for kort tid siden. Er det noen av dere som har testresultater på det dere har gjort? Altså hvor stor er spredningen i forhold til distanse? Hva slags våpen og kaliber er brukt? Tabeller hadde vært fint. Teorien bak dette er meget interessant og jeg skulle gjerne vært med om noen av dere skal teste mer i Oslo omegn! Send meg gjerne en e-post på fredjac(a)math.uio.no for diskusjon, resultater e.l.
  2. Jepp, og takk for den linken. Rart jeg ikke har funnet den selv. Skal sies at denne oppgaven er i samarbeid med ham og hans trener. Det er likevel vanskelig å finne ut noe mer angående kulas akselerasjon og fart i løpet da dette ikke er oppgitt på Eleys hjemmesider, kun fart ut av løpet. Derfor er det interessant med andre kulemerker som kanskje har mer info å komme med. Hvis dere har noen andre tips og triks med tanke på dette så rop ut.
  3. Takk for video. Sett den før, men den er relativt lite interessant for min oppgave.
  4. Holder på med litt regning av fart/akselerasjon/bevegelsesmengde av kule. Det virker som de fleste bruker ammo av merket Eley på toppnivå. Jeg antar at det sikkert finnes fler produsenter som lager .22 kalibers ammo. Er det noen her som har forslag til merker? Det jeg i bunn og grunn er på jakt etter er trykkurver jeg kan bruke i en tidsserieanalyse. Slike som disse: http://en.wikipedia.org/wiki/Internal_b ... s#Pressure
  5. Tenkte bare å nevne at jeg har funnet ut at det heter løpsvekt og ikke reguleringsvekt som skrevet tidligere. Edit: Hvilken tyngde er det vanlig å bruke på en slik løpsvekt. Ser de kommer i versjoner fra 50-150g.
  6. Er det vanlig at kula sitter fast i bommene? Har kikket litt rundt her og det virker som om dette varierer fra våpen til våpen. De fleste virker som å ha litt friflukt, men det er ikke så mange som har null?
  7. @sirhitalot Takk, men hva med bommene? Sier man ikke x mm avstand fra bommene? @Aldhiisla Studerer faststoffmekanikk (Anvendt mat. og mek.). Visste ikke om Akademisk skytterlag, takk for tipset. Jeg har også kontakt med Trond Kjøll, og han har vist meg rundt oppe på Olympiatoppen. Siden han er en del rundt og reiser kan det være enklere raskere å få info her. @KAOS Harald Stenvåg er notert. Tusen takk!
  8. Hei og takk for svar. Det er OL-øvelsene som gjelder. 50 m liggende og 50 m tre stillinger. Hovedsaklig liggende. Utg.pkt. mitt er en Bleikerrifle. Beklager, men jeg har ikke for mye kunnskap om terminologien men undervis meg gjerne Randtent, tror jeg stemmer med Wikipedia som kilde. .22 long rifle er også riktig. Si ifra hvis mer er uklart.
  9. Hei. Jeg er helt ny her på forumet. Først kan jeg starte med å presentere meg selv. Mitt navn er Fredrik. Jeg er student og generelt ikke interessert i skyting verken på hobbybasis eller konkurransebasis, altså jeg skyter ikke selv. Det jeg derimot er interessert i er hvordan ei rifle fungerer (i forbindelse med konkurranseskyting), mekanikken og dynamikken i dette. Jeg er som sagt student, og studerer ved UiO. Holder for tiden på med masteroppgave der jeg skal analysere dynamikken i løpet på ei .22 kalibers sportsrifle. I den forbindelse tenkte jeg at en tråd her der jeg stiller spørsmål om ting jeg lurer på kan bidra til at jeg lærer mer og får skrevet en god oppgave. Om det er noe dere lurer på så still spørsmål. Skal svare så godt som mulig. Det første jeg lurer på: I konkurranseskyting med rifle har man gjerne en "reguleringsvekt", hva heter det egentlig? Noen som har peiling på størrelse og geometri på dette? Friflukt, hva betyr dette uttrykket. Jeg har oppgitt friflukt=0.0mm På forhånd takk.
×
×
  • Create New...