Jump to content

Ruubski

Members
  • Posts

    13
  • Joined

  • Last visited

Ruubski's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. Skal få ut fellene(uoppspent) og litt godsaker om ikke lenge nå! Har ei syning for mår, men en fangstmann jeg kjenner forbyr meg mot å bruke den. Mårene han har fått har dødd momentant, men han påpeker to problem: 1: Slagbøylen skader pelsverket 2: Ingangshullet er i noen tilfeller for lite til at måren klarer å komme seg inn i fella Har noen opplevd disse problemene, og har dere eventuelt gjort noen justeringer? Hvor stort skal et ingangshull vere? Lykke til i årets fangstsesong!
  2. http://villmarksbloggen.blogg.no/1323111229_test_av_fenn_mk_6_sla.html Har lest mykje på denne bloggen, og her for litt sida kom ein flott test og omtale av Fenn MK fella. Synst personleg at fella verkar litt kronglete, men den har friske og kraftige fjærer
  3. Takk for svar! Har sett at ved røyskattfangst blir det festet en liten bit hønsenetting på metallutløseren for å gjøre arealet større. Fellene med metallutløser er kanskje mer sensitiv og egner seg sikkert best til åtefangst. Tror dette blir et kjøp fra meg Dere som har handlet fra Cumberland's; hvor mye tar de i frakt? Lykke til med fangsten!
  4. Flotte kasser! Hvor får man tak i Victor Rottefeller? Har brukt Rapp, men har lyst å prøve Victor-varianten også
  5. Flott mår! Ser du brukar Haugen-fella. Har du hatt problem med at den er hard på utløsaren? Pleier de andre som bruker/har brukt Haugen å file på mekanismen? Ingen mår på meg endå, men håpar på resultat etter nyttår!
  6. Fann ein link tidlegare som omhandla problemet du snakkar om: http://www.trapperman.com/forum/ubbthreads.php/topics/2508183/Conibear_tweaking_trigger_trav.html Ein anna metode er som vist på bildet, men ein må alltid vere litt kritisk til det ein finn på nettet:
  7. Endeleg er November her og vi går ein spennande fangstsesong i vente! Ønskjer alle fellefangarar lukke til med fangsten! Må sei eg gledar meg stort til å spenne opp fellene og følgje med på innlegga framover. Lykke til alle saman!
  8. Er det nokon her som har fanga i Haugen fella? I tilfelle, bør man file på avtrekkaren? Synest avtrekket er så hardt Skitt fangst alle sammen!
  9. Første minken(hann): Nummer 2(ho): Og tredje(Stor hann): Leatherman og fiskekrok var berre for å samalikne størelse Alle tre tok eg i ei levandefelle og avliva med salong. Åte var fersk ørret. Sløya fisken og la alt som var oppi ein pose med vatn. Etter at åte var på plass, dynka eg fella og området rundt med dette grumsete vatnet Fekk nettopp ei syning i posten, så det blir spennande å prøve denne Lykke til med fangsten!
  10. Test: Om dette funker går ein STOR takk til alle som har bidratt til hjelpsame kommentarar!
  11. Hei fangstfolk! Henta 3 mink frå fellene på to dagar forrige veke Artig å starte første minkfangsten på denne måten! Det var nok eit årskull som var ute på tur, men om eg fekk tatt heile er usikkert.. Den siste eg tok var ein stor hann. Skal prøve å få på plass bilde Lykke til alle!
  12. Lykke til stefan Har vandra rundt i nærområdet på utkikk etter mink og lagt ut litt åte her og der. Fiskehode, hundefor og tran Såg ein mink luske mellom fjøresteinane fir ikkje lenge sidan. Fekk også prata med ein eldre kar som nyleg såg ei ho-mink med tre ungar på spasertut under ei bru. Spenner fellene opp i morgon. Vil prøve litt ulike metodar: -Levande fangst i bur -Haugenfella -Syningfella -"Blindsett" med conibear Nokon som har noko erfaring med sistnemnde? Vil det ha stor betydning om fella er litt rusta i dette settet?
  13. Hei alle fangstfolk! Er ny her på kammeret, men har vore ein flittig lesar i sommar Gledar meg stort til årets sesong som bli min første seriøse. Kom nettopp heim etter å ha vore instruktør i fellefangst på ein villmarksleir, og spenninga for årets sesong aukar! Har eit lager med Haugenfeller og Conibear som skal dyast til hausten. Har i år fått overteke fangstruta til ein erfaren fangstmann som ikkje kjem seg ut til skogs lenger, samt mine eigne plassar. Dette blir spennande! Eg har DvD'en til Tom Krause om Mårfangst der han viser korleis han held mesteparten av mus vekke frå fella; han spikrar to spikrar gjennom kassa, ein på toppen og ein på botnen slik at han kan feste åtet mellom desse. Eg har ikkje sett denne metoden før, men kunne vore interessang å prøve ut.. Takk for alle desse fantastiske og lærerike trådane! Håpar alle får ein flott fangstsesong!
×
×
  • Create New...