Jump to content

SuPer

Members
  • Posts

    202
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by SuPer

  1. Jaja. I det minste er han villig til å betale folk for eiendelene staten tar fra dem. I motsetning til Erna..
  2. Den eneste gangen jeg har opplevd det var når pistolen var full av linolje-gøgg i tennstempelet m.m. etter jeg hadde lånt den bort. En god dusj med bremserens etterfulgt av våpenolje kurerte pistolen kjapt..
  3. SuPer

    .308 -vs- .30-06

    Bare for å pirke litt: Både .308 og 30.06 er 7,62 (hhv 7,62x51 og 7,62x63) .308 er oppkalt etter kulediameteren sin (0.308 tommer ) -30.06 har navnet sitt fra det året den ble tatt i bruk i det amerikanske forsvaret, 1906. -Og for forvirre litt ytterligere så er ei 7,62 kule ikke 7,62mm i diameter, men 7,82mm - som igjen er 0.308tommer.. -Dette pga forskjellig måte å måle kulediameter. Såvidt jeg erindrer er 7,62 diametermålet på kula minus dybden av en av rillene i løpet. -Som jo iåfall m være 0,2mm
  4. Uff ja.. I det minste blir en igjensveisa vepr og mini-14 etc. en fin, om enn svindyr veggpryd på hytta
  5. -De rødbrune i bl.a AP er minst like skyldige her. -Også forsøker vi å holde oss litt mer voksne enn at vi driver brunbeising her inne, eller hva? -Sånt kan man drive med på VGD..
  6. Til de som sportsskytterne som nå evt måtte puste lettet ut fordi dette "bare" ser ut til å ramme jegerne; se til Sverige: der fikk sportskytterne 3år på seg til å kvitte seg med riflene sine. Jeg tipper frau Merkel og co har utøvd press både i Sverige og Norge - og 'slemme' halvautoer vil nok forsvinne helt iløpet av få år i begge landene er jeg redd. Så spørs det hvor dette vil ende da? Vil EU fjærne sivilt eierskap av våpen helt? -De har ihvertfall utvist en del totalitær politikk de siste årene både histen og pisten. Jaja, en får prøve å være optimist..
  7. For å vekke en gammel tråd til livet: Mon tro om dette med å bygge en halvauto til rettrekker kan være en måte å få beholde sine dyrt anskaffede våpen nå som nytt halvauto-forbud ligger på trappene? -Det synes jo helt urimelig at herr stat bare skal kunne inndra og lage spiker av lovlig ervervede våpen fra lovlydige borgere, tilogmed uten kompensasjon. Er det noen som vet om man kan få bygd om en halvauto til rettrekker hos våpensmed og få omregistrert våpenet til ikke-halvauto?
  8. Tanfoglio gold match tåler 10mm auto, så ja den tåler fint 9mm FFV ammo. (jeg har begge kaliber) Jeg har vel skutt 1000 FFV skudd ller så igjennom min til nå. Det eneste jeg har gjort er å sette i ei #22 wolf rekylfjær i den. Da klarer den ikke å veksle om med svak 9mm ammo men veksler fint 9mm FFV.
  9. Du mener vel .40 Short&Weak? Gratulerer med nyyydelig pistol i verdens beste kaliber Selv har jeg en tanfoglio gold match i 10mm, som vel er det nærmeste man kommer en bren-ten idag og er strålende fornøyd med den. Jeg ser at du bruker 3N37, hvilket er gode greier. Men skal du ha max futt vil jeg anbefale N105. Selv lader jeg 10gr på ei 180gr frontierkule og har god presisjon på denne ladningen, selv om den ikke er ideel å skyte hurtigprogram med
  10. Pluss at den er et helvete å ta fra hverandre for puss / vedlikehold. Pluss at du må ha umbrako nøkkel for å få stilt siktene (moderne våpen av i dag har skruer du kan bruke fingrene på) Pluss en mengede annet dritt på denne elendige pistolen Jeg ville ha valgt en Pardini, Benelli, Hammerli eller Feinwerkbauw, i den rekkefølgen GSP er gått ut på dato ! Kaller du SSP for en elendig pistol?!? -Har du slått deg hardt i hodet??
  11. Kan det være et alternativ å få reamet opp kammeret til .223? Da blir det ihvertfall MYE lettere å få tak i billig ammo..
  12. Som sagt over: CCI-standard. De er billige, de er presise og de går subsonic (ihvertfall i 10/22).
  13. http://www.tanfoglio.it/eng/catalogo/sport-amp-competition/force-sport.html
  14. Bli kvitt ulven? Hadde gått inn for å tidobla ulvestammen skulle jeg vurdert å stemt på dem
  15. Hva med å prøve vv N105 istedet for N110 i 357mag da? (Selvsagt gå ned noe på mengden). Dette kruttet er et lite hakk raskere enn N110, og hypotesen min er at det vil gi mindre uforbrent krutt ettersom mengden er mindre og kruttet raskere.. Skulle mene og tro det vil fungere ypperlig i .357mag og, ettersom det fungerer så fantastisk bra i 10mm auto
  16. SuPer

    Avtrekk 10/22

    http://www.midway.no/epages/MidwayNorge ... cts/181454 Denne har jeg på min og gir et nyydelig lett avtrekk..
  17. Har tenkt litt på det. Så noe et sted om å modifisere disse hylsene sånn at de for senere bruk kan lades med boxer. Det hele så egentlig ganske greit ut, men finner ikke igjen siden... Står litt her: http://parallaxscurioandrelicfirearmsforums.yuku.com/topic/25275#.UEDxeEaGfFw og her http://www.surplusrifleforum.com/viewtopic.php?f=78&t=90109 Lykke til
  18. 9mm og 40s&w: kjøp en tanfoglio gold match med ekstra løp/sleidesett i 40s&w. Funksjonssikker og solid pistol. 357mag: vet ikke da jeg ikke har revolver. Men ruger, colt og s&w har jo mye fint.. Lader du selv forresten? Isåfall: hvorfor ikke kjøpe 10mm auto (".40s&w magnum") istedetfor .40 s&w? Da har du en pistol i et kaliber som er minst like kraftig som .357 mag og du kan stille i magnum 1 med pistolen Jeg har en selv og kan love morofaktoren (og presisjonen) er høy.. Og det koster knapt nok mer enn å lade 9mm...
  19. Vel, det finnes jo eget verktøy for å ta ut berdanhetter.. Litt mer styr er det, men langt ifra umulig.
  20. Jeg bruker faktisk sånn jeg: http://www.kondomeriet.no/produkt/kondomeriets-glidemiddel/9760140 -Jeg har en dæsj på lokket fra en 2L isboks, legger en neve eller to med hylser oppi og roter litt rundt: voilà!! Billig, enkelt og fungerer fint...
  21. Eeh, nei det er det ikke.. Blir mer som å sammenlikne to forskjellige typer epler..
  22. Hehe, dette minner om mine egne prosjekter i ungdommen, selv om de var hakket mer ekstreme. Lagde kanoner av å kappe passende stusser av tykke borestål av den typen som står på fjellborerigger. Utvendig diameter på løpene var vel ca 5 cm og innvendig kom i 2 versjoner: en på ca 10-15mm og en på kanskje rundt 20. Førstnevnte ble brukt som "høyhastighetsrifle" og skøyt fint igjennom breisiden på et litt større bilbatteri og skøyt stålbolter over en ca 2km bred fjord uten å treffe vannet. Den andre blei pakka full av småskruer og mutre og brukt som hagle mot en stakkars uthusvegg, samt for å skyte grøvre bolter. Norma raskt riflekrutt kjøpt i sverige av en SuPer i sein mopedalder var drivladningen. Hva maks ladevekt var aner jeg ikke idag, men at det på det værste lå opp i mot kruttmengden i ei 12,7 hylse ser jeg ikke bort ifra. Et under at det gikk så bra som det gikk. En dag sprengte den ene kanonen i stykker og da ble jeg såpass skremt at kanonene fikk seg en begravelse til sjøs. I realiteten hadde jeg jo stått rett ved siden av en splintgranat som gikk av og hadde flaks nok til å slippe unna uten skader.
  23. Jeg har stående en titan 3-9x42 på min ruger i .223. Er sålangt strålende fornøyd etter 2 år. Etter hva jeg leser rundt om på forskjellige våpenfora på nett er jeg langt ifra den eneste. Spør du her på forumet får du derimot stort sett samme trauste standardsvaret om at det eneste som duger er de klassiske europeiske kikkertene som zeiss, swarovski, leica etc..
  24. Jeg har en vepr super som bulker skuldra på hylsene. Jeg har funnet ut at bulken sannsynligvis lages av sluttstykket mens patronen fortsatt ligger i magasinet - og da antakelig i det sluttstykket beveger seg bakover. Er det noen som har erfaring med hvordan man kan løse dette problemet, hvis det kan løses i det hele tatt? På denne videoen der man jo ganske tydelig når bulken evt blir laget. Men er redd for å begynne å slipe på sluttstykket da dette kan gjøre at sluttstykket ikke klarer å mate ny patron i kammeret.. Edit: Har og tenkt på om bulken kan komme av at hylsa treffer kanten i utkasteråpninga når den blir kasta ut, men får ikke dette helt til å stemme fordi denne bulken fikk jeg og på en patron som lå i kammeret etter at jeg hadde skutt et skudd. Dro så ladearmen bak og trakk den ubrukte patronen ut av kammeret.. -Da hadde den bulk..
  25. Ja, jeg lader vel .223 til rundt 2,60 kr skuddet: Hylse regner jeg ikke fordi jeg lader brukte s&b-hylser. Tennhette, ca 30 øre. Kule, 50gr partizan: 1.30 og ca 1 krone i krutt.. Billigste omladbare kjøpeammo jeg vet om er s&b. Billigste med stålhylser er vel antakelig barnaul til 2,15 pr smell..
×
×
  • Create New...