Jump to content

Pürsch

Members
 • Posts

  16
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Pürsch

 1. Pürsch

  Kuiu størrelser?

  @Kiwi, jeg bruker en størrelse mindre i Kuiu enn Arcteryx Leaf og anser meg ganske "normalt bygget".
 2. Pürsch

  Kuiu størrelser?

  Opplever dem ikke som atletiske, heller romslige. Bruker str M både i Norrøna og Kuiu (og trenger str L i Arcteryx) og får ikke noe mindre innenfor Kuiu i hvert fall. Form og funksjon er dog minst på Norrøna-nivå. Veldig fornøyd.
 3. Er det noen som kan anbefale et spedisjonsfirma for frakt av troféer fra Sør-Afrika til Norge, evt hvilke firma man bør unngå?
 4. Denne rapporten sier ihvertfall noe om andel dødelige skudd med ulike kalibre. http://www.bedrejakt.no/Dokumenter/Rapp ... ferdig.pdf Sent from my iPad using Tapatalk HD
 5. Til jakt og trening i relevante skytestillinger trengs absolutt ikke kickstop i 9,3x62, men jeg synes ikke den er så behagelig i benken. Ville ikke akseptert høyere vekt med kickstop for de få skuddene nødvendig i benken dog. Sent from my iPad using Tapatalk HD
 6. Det finnes allerede blyfri kjøpeammo http://www.hornady.com/store/6.5X55-120 ... rnational/" target="_blank" target="_blank , om enn kanskje foreløpig ikke Norge eller i kulevekt som tilfredsstiller dagens lovverk, men jf Jørund Liens testing i siste Jakt synes ikke 120gr homogene å mangle noe ifht å skulle felle elg humant.
 7. Utrolig mange som mener at 6,5x55 ikke holder til store elger, mens .30 er så mye tryggere. Eneste seriøse jeg har funnet om dette er Bedre Elgjakt 2005 basert på 7500 førsteskudd hvor man fant andel ikke-dødelige skudd til 9,6% for 6,5 og 10,5% for 30-06. Enda grovere kalibre hadde riktignok prosent ned på 7-tallet, men dette syntes å skyldes egenskaper ved skytteren, ikke kaliberet da 308-skytterne med like mye erfaring og trening oppnådde samme resultater. Inntil noen kan dokumentere flere ikke-dødelige skudd, lengre fluktstrekninger eller andre svakheter ved 6,5 er det vel like greit å anbefale dette som 30-06 utfra foreliggende kunnskap (i motsetning til tro og fordommer).
 8. Per stk - men så kan man jo velge å innbille seg at den lille hauken er av edelt metall
 9. Ca 620, så noe (!) dyrere enn BC.
 10. Kjøpte okulardeksel på Jakt og Friluft, Asker idag, objektivdeksel bestilt.
 11. Det er ordinært kortsalg, på ingen måte kun forbeholdt grunneiere og bekjente. Veldig ryddig. Mener du kontakter Geir Borg i Kjøpsvik, dagskortprisen er veldig rimelig. For å komme seg til og fra øya anbefaler jeg Brødrene Johansen Skyssbåter, Kjøpsvik (som nok koster litt mer enn jaktkortet) om du ikke disponerer egen båt eller har kjente som kan skysse deg over.
 12. Guiden stilte med veldig stødig 2x2-fot da jeg var på jakt i Polen ifjor.
 13. Kondolerer. Tankene går til de skadde og pårørende, samt at det er viktig å fortsette vårt levesett som før.
 14. Mulig jeg har misforstått noe, men fikk du skyte rågeiter nå i april?
 15. Barnes reloading manual no 4 (2008) har dessverre ikke med noen TTSX-ladninger, men tip'en burde vel ikke tilsi andre ladninger enn TSX.
 16. Ved første gangs bruk klarte jeg (uten å være voldsom) å knekke ene benet (helt i overgang mot "bekkenet") på min nyervervede triggerstick av typen Primos . Er det andre som har opplevd liknende? Hvis ikke er det vel bare å prøve med ny, men hvis dette er noe som går igjen tar jeg gjerne imot forslag til bedre bipods for stående skyting.
×
×
 • Create New...