Jump to content

Rallar

Members
  • Posts

    72
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Rallar

  1. Tok en ny skikkelig test med Shadowen idag, på en innebane med skikkelig belysning. Beste serie på 25 meter idag så var alle hullene var innenfor et område tilsvarende størrelsen på ei cd-plate. Så jeg konkluderer med at våpenet er presist nok, dårlige resultater i feltløypa skyldes nok stress og tidspress etc. Merker dessuten stor forskjell på ammoen. Min liker feks CCI Blazer godt, av fabrikkammo. Den er jo på tilbud nå så det var et fornøyelig sammentreff. 

    Jeg vurderte å oppgradere til Shadow 2, men tror jeg utsetter det litt. 

    Har klart omtrent 230 poeng i Nais med Shadowen, mens rekorden min i fin er 283.

  2. På 4.10.2019 den 13.02, Rausheim skrev:

    Har du prøvd de to andre pistolene på faktiske stevner?

     

    Er et hav av forskjell mellom å skyte baneprogram med .22 og militærfelt...

    Nope, men har skutt med min Glock 19 bedre enn jeg klarer med CZ, vel å merke i mil.felt.

     

    Ja, enig med deg :)

  3. Jeg har en Shadow 1 som jeg ikke helt blir klok på. Jeg er en noenlunde habil skytter med gode resultater i baneprogrammene for .22, men Shadow i militærfelt funker ikke for meg. Føler det er en veldig oppskrytt pistol. Er det andre her med samme erfaring ? Jeg har prøvd Pardini GT9 og Shadow 2 og fikk langt tettere samlinger med disse to enn min egen. Bare flaks om jeg samler alle i det sorte området på blinken(7 og høyere) på 25 meter med min.

  4. Våre politikere kjenner norske skyttertradisjoner. De vet at dette er en sport som betyr mye for mange. Det er særdeles lav kriminalitet med registrerte, lovlige våpen i Norge og folk respekterer stort sett lovverk og politi i dette kongeriket. Samtidig finnes det mange ulovlige våpen i Schengen-området, og det er ikke god nok kontroll på dette. Det er ulovlige våpen som er problemet, ikke lovlige. Å forby halvautomatiske våpen i lovlige former under statlig kontroll vil være skivebom. Ihvertfall i Norge. Derfor bør Norge reservere seg mot en slik lov

    nå. Vi har vårt eget lovverk som fungerer godt, men som sikkert godt kan følges enda bedre opp. Ikke alt som blir foreslått i Brussel er like passende for små land som feks. Norge, vi klarer oss godt som vi er.

  5. Det som er så typisk på noen forum er at enkelte skal blåse ting opp eller overdrive så ekstremt den ene eller andre veien. Ta feks. STI SPARTAN, den er skrudd sammen i østen og deretter kvalitetskontrollert hos STI i USA. Det for at STI også skal ha en rimeligere modell som kan konkurrere med andre rimeligere våpen. Dermed kommer det noen forståsegpåere som mener alt av STI er noe søppel skrudd sammen i Østen og at det er overpriset i tillegg. Og det blir ikke bedre av et hylekor som lager dette til en enda større sak. Så ja, de har en rimeligere variant, men resten er laget ved STI sin fabrikk i Texas, i en fabrikk der alle ansatte er eiere av selskapet! En kan dermed ikke få større egeninteresse hos hver ansatt å lage et best mulig produkt. OG det er særdeles gode våpen! Laget med lidenskap og eierskap til sluttproduktet. Klart, det kan være en eller annen mandagspistol, men det er likevel ikke betegnende for helhetsinntrykket av det solide produkt STI leverer. Så igjen, ikke dra for lette slutninger ut fra mangelfull kunnskap, INNSE AT VERDEN ER NYANSERT, IKKE SORT/HVITT. TAKK.

  6. Vi har samme problem med begge Buckmarkene vi har i klubben, helt uavhengig av ammunisjon. Jeg finner en haug med forumtråder rundt omkring på Buckmark failure to feed; ser ut som om det er et klassisk problem med disse pistolene.

     

    Da er det ikke bare mitt våpen som er en mandagsmodell da. Avtrekket har også vært ganske dårlig rett ut av boksen på den. Det har tilogmed vært varierende hardt, noe som har gjort det vanskelig å skyte jevne gode serier med den. Fikk smurt opp en del mekanikk på den igår, og snudd fjæra bakerst (du ser den når våpenet er demontert) så nå er avtrekket endelig bra! Rart de må levere det "steinhardt" fra fabrikk.

     

  7. Jeg hadde problem med mating ett par ganger i vinter (minus grader), har en tilsvarende model kjøpt i 2014. Det ordnet seg ved rens av magasinet. Opplever ikke cci som verstingene med tanke på voks, men cci har veldig varierende lot'r syns jeg. ikke prøvd noen andre typer ammo?

     

    Nei, har ikke det. Men har en boks CCI Stinger i skapet som jeg etter hvert skal teste ut. :)

  8. Har en Browning Buckmark Standard URX kjøpt i 2013. Skyter for det meste med CCI standard ammunisjon, og det hender at det blir så "seigt" av fettet på kulene (eller hva nå jeg skal kalle det) at patronene ikke flytter seg raskt nok opp, dermed har det skjedd flere ganger at pistolen låser seg med en patron i klem pekende oppover mellom sliden og kammeret. Jeg har renset magasinet skikkelig, nettopp for å prøve å rette på problemet, men så skjedde det igjen. Er det CCI-ammoen som er problemet siden den er klebrig og det fungerer dårlig i et stålmagasin som Buckmark har ? Noen tips til ammo som passer denne pistolen bedre?

    Det skal nevnes at problemet virker som det opptrer hyppigere når det er kaldt vær, men det kan være av andre årsaker også.

     

    Forslag, råd og vink taes imot med takk.

  9. Jeg skulle ønske alle mindre aktive håndvåpeneiere ihertfall kunne prøvd å delta på ett åpent approbert stevne før de avskriver det, for det er frykt og skepsis som gjør at mange ikke tør å prøve seg i første omgang. Det at politiet krever aktivitet skulle bare mangle. Jeg fikk selv fornyet interesse og engasjement for skytesporten etter at jeg begynte å delta på feks. Norgesfelt! Det er sosialt, givende og svært moro å delta, uansett resultat!!

  10. Å kjøpe Glock for å lære å skyte med 9mm er ikke veien å gå mener jeg. Har selv en Glock 19 så har LITT grunnlag for å hevde dette. Glocken er et kvalitetsvåpen men avtrekk, siktemidler og vekt gjør den ikke fullegnet i feks ei feltløype.

    Kjøp heller en Tanfoglio Match eller CZ 75 SP-01 Shadow, disse har bedre avtrekk og da pådrar du deg ikke allle de skytetekniske feilene du får av å måtte lære å skyte 9mm pistol med en Glock fra starten av. Glock er heller noe du velger når du først har blitt en rutinert og trygg skytter.

     

    MÅ du absolutt ha 9mm Glock så sats på en med lengst mulig siktelinje og minusconnector, som Glock 34.

  11. Skal man kritisere dynamisk, burde man ha kurset og skutt noen matcher selv, da er det mer relevant og man har kanskje ikke samme synet. Skyter du en Delta eller Mike/noshoot blir du grisestraffa, man mååå ha presisjon. Er ikke mulig å "safe" ala felt og legge alt i lette skiva, alt skal skytes, alt skal treffes.

     

    Litt som alle burde ha lastebillappen, selv om de bare kjører bil til vanlig da det utvider horisonten litt og man får noen "aha er det sånn det er med luftbremser og stor bil"

     

    Morsomme poeng - feks. enig i at en burde ha prøvd dynamisk før en kritiserer det :-)

    STI

    Her finnes det ikke noe som heter rett eller galt svar, men hadde jeg skulle solgt den ville jeg prøvd på 6-7000,-

  12. Eller kast den over til meg Lindskog, hehe....

     

    Jeg har en litt uskikkelig Glock 19 (GEN 4 med minusconnector) som jeg "tryna litt" med i Norgesfelt for litt siden. Kjørte en noenlunde god runde med STI Trojan 45 ACP først, og kjørte på med Tupperwaren(aka. plast-rælet) etterpå. Det var nedtur hehe... Virker som de pistolene er bygd for å skytes "gangsta style" (Humoristisk ment: https://www.youtube.com/watch?v=3a5Qth5BPRk"%20target="_blank), eller så er det skytteren som trenger mer trening. Tipper på det sistnevnte :D

     

    Feltskyting og konkurranser er forresten veldig moro! Skulle ønske flere deltok på sånt, det er sosialt og en får noe bra ut av det uansett resultat føler jeg.. :)

  13. En god skytter med en Shadow skyter bedre enn en dårlig skytter med en GT9, garantert. :winke1:

     

    Avtrekket på Shadow er overraskende bra ut av esken synes jeg, og veldig enkelt og billig å få knallbra. Jeg er enig i at den blir litt lett og derfor noe vinglete i nesa. Skulle jeg brukt min primært til felt hadde jeg vurdert et enkelt lodd på skinna foran, samt selvsagt SA avtrekker.

     

    Når jeg vinner i lotto skal jeg kaste Sigen og bestille meg en 6 toms SVI doublestack i 9mm bare til felt.

     

    Ja er helt enig med deg i at avtrekket på Shadowen er veldig bra ut av esken, det er det ingen tvil om. Det er tydelig at de har jobbet med avtrekket og at det er en påkostet modell sammenlignet med en del halvfabrikata CZ-kloner jeg har prøvd... Shadowen er ihvertfall verdt hver av de kronene den koster ny!

    Noen jeg kjenner har påpekt at krypet er litt langt på den, men det er ikke noe som plager mine fingre, og som jeg egentlig ikke tenkte over før noen kom med påstanden. Nå har Shadowen mer tyngde foran enn en CZ75B feks, så jeg føler ikke den er så lett foran, men det er smak og behag.

     

    Planen din om å kaste SIG'en høres litt brutal ut..hehe.. Men jeg skjønner SVI frister. Vinner jeg i lotto skal jeg dra til med en Wilson Combat 1911 som denne: http://wilsoncombat.com/new/handgun-pinnacle.asp#.VR_gYPysV8F Den vil koste flesk, men har en nok gryn så hadde det vært stas med et slikt smykke. Og hvem vet - kanskje den ville brakt meg hell og lykke ? :smile:

  14. Om en er skytter "på budsjett" vet jeg av erfaring at denne gjør jobben godt. (X-six og GT9 er kostbare greier for normale lønnsmottakere, men de er sikkert verdt prisen likevel)

     

    http://www.jaktdepotet.no/display.aspx?menuid=141&prodid=6232

     

    Har en CZ75 SP-01 Shadow selv som jeg er fornøyd med, men tviler ikke på at en GT9 kunne hjulpet meg lenger opp på resultatlistene i grovfelt eller militærfelt. Synes enhåndsskyting med Shadowen ikke er enkelt mtp våpenets vekt og det relativt lange krypet i avtrekket, men det er sikkert ikke det den er laget for heller.

  15. Detter er både hvorfor jeg skal ha en, og hvorfor ikke nå. Fullsize først, så spises ikke for mange bruksområder. Ellers hadde sr22 blitt valgt!

     

    Kammerklassikern med å generalisere egen subjektive vurdering til objektiv sannhet dukker stadig opp. Dette er dårlig vitenskap! Refleksjoner er refleksjoner, prinsipielle uttalelser er ofte meningsløse.

     

    Jeg har sett en i klubben skyte samling på en tjuekroning @15m med en sr22, det holder for meg.

     

    Må jeg virkelig kjøpe en X-Esse som alle andre?? Det har forøvrig også endel hardplast...

     

    Det er også en kammerklassiker å søke bekreftelse for at det en uansett har bestemt seg for å kjøpe er riktig. Passer ikke alle svarene inn i det en har sett for seg som passende svar, er det lett for noen å ty til hersketeknikker. Klart folks erfaringer er subjektive! Det er da ikke noe nytt. Det er da heller ikke noen endelig sannhet da det finnes noe som heter smak og behag. Derimot er det bra at folk forteller om både gode og dårlige erfaringer med våpenet, eller hur ?

     

    Samling tilsvarende en tjuekroning på 15 meter med en SR22 skulle jeg likt å sett. Den er alt for lett, har mildt sagt et dårlig avtrekk osv, som gjør slik høypresisjon vanskelig. Har hørt slike skrytehistorier X-antall ganger og tar det med en klype salt, som alle her inne burde gjøre.

     

    Ønsker du å lese en mer "bred" vurdering av SR22 kan du se på denne testen:

     

    http://www.thetruthaboutguns.com/2012/03/ralph/gun-review-ruger-sr22/

     

     

     

    Conclusions

     

    According to Ruger, the SR22 is supposed to be “perfect for just about anything.” Actually, it’s not perfect for anything at all, but it could be a nice all-around pistol and a great way to train noobs to handle a big-boy gun like a Sig 220. However, the crummy DA pull took this pistol out of the running for CCW carrying, mouse hunting or training. And while the SR22 in SA mode is certainly accurate enough for informal target shooting, it’s no Mark III.

     

    I guess Ruger was just tired of witnessing its life blood being sucked dry by the SIG Mosquito. The Walther P22 and other plinkers have also intruded onto Ruger’s turf, so the company introduced three new .22 handguns in a short period of time, preserving its market dominance.

     

    As a fan of .22s and a guy who respects Ruger products, I wanted to love the SR22 pistol. Man, was I disappointed. The SR22 was the second Ruger .22LR we’ve reviewed recently, and the second one where we’ve found the trigger to be wanting.

     

    I’d like to send this gun back to Ruger so that they can examine the trigger and tell us what went wrong. But whether this particular gun was a clunker or not, Ruger will still remain a major player in the .22 pistol market.

  16. Har dog litt tro på ruger sr22.

     

    Kan ikke si meg helt enig der. Har skutt en del med våpenet og synes det har et helt grufullt avtrekk, vanskelig å treffe med og pistolen oser hardplast. Det er en "vinglepetter". Når det gjelder funksjon og holdbarhet kan det godt være den er bra, men alt i alt er dette et våpen som for de fleste vil medføre at de mister lysten til å skyte i stedet for å oppmuntre til mer skyting.

  17. Klok av skade ville jeg styrt unna Ruger Mark 1/2/3 og Browning Buckmark enda de er mye brukt på ymse klubber. Hammerli X-esse har et plastmagasin som irriterer mange, enda pistolen er ellers ok. Den er noen hakk bedre enn feks Buckmark (som jeg selv har). Jeg har god erfaring med Baikal IJ35, den har greit avtrekk og ok skjefte, og det er lett å gjøre et godt kjøp på de brukt. De gir mye for pengene om du finner et pent brukt og velfungerende eksemplar. Eller kjøp et annet brukt matchvåpen, feks GSP eller Benelli MP95. Det er som han på Børselars sa til meg, det er billigere å kjøpe riktig våpen første gang, mens jeg gikk og gjorde det motsatte. Børselars vet hva han snakker om, så kjøp et matchvåpen.

  18. Jeg kan love deg at CZ75 SP-01 Shadow er noe av det beste allround av 9mm-pistoler du får kjøpt ny til under 10 000,-. Det er ikke uten grunn at Production division ofte blir kalt Shadow division for våpenet er så bra. Jeg synes også det er et elegant våpen, enda det finnes mer "jålete", italienske kopier av CZ75 som Tanfoglio. Sistnevnte er også ofte mer kresne på ammo enn Shadowen, jeg skjøt Geco ammunisjon med en Tanfoglio match og fikk en hel kruttslam og partikler kastet i trynet(flaks jeg hadde briller.). Jeg har ikke hatt en eneste feilmating eller noe slikt tull med min Shadow, så det er bare å kjøpe.

     

    CZ har en trofast fanskare over hele verden og det er ikke uten grunn.

  19. Vedr Ballistol, som skal være så "ufarlig" og andre lovord.

     

    Sprayet dette på min 586 i stua, og tanken var å la dette virke litt. Både jeg og samboeren ble svimle og kvalme, og øynene ble "klebrige".

    Åndedrettsystemet snøret seg sammen og det så ikke bra ut en stund. Jeg ville vært veldig forsiktig med å bruke dette i et mer eller mindre uventilert rom.

    Noen selger et produkt på falske premisser.......

     

    Det virker som Ballistol er farligere enn selve revolveren og det burde stilles krav til erverv på den olja også ;-)

     

    Er det flere her inne med samme erfaring?

  20. Bra pistol til prisen skal være, og har sett på den selv hos Børselars. Den er laget i USA og alle delene skal være laget der også. Et stort pluss! Det er et meget pent våpen synes jeg.

    Interarms i Porsgrunn har solgt den til ca 6700,- på tilbud, uvisst om det gjelder ennå.

  21. Skal du lure noen til kjøpe Hatsan 125, da er du jaggu meg slem

    Husk du kan risikere å få din hånd eller lem i klem

    Hatsan kjøpes av folk med kviser

    folk som lar seg lokke av lave priser

    Husk det er skrudd sammen av en Tyrker

    Som ei kunne velge mellom mange yrker

    Se heller en annen vei, da slipper du å lade den vonde børsa til du bli kjei

×
×
  • Create New...