Jump to content

blaser88

Members
  • Posts

    322
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by blaser88

  1. blaser88

    Sauer 101

    Får min 101 Alaska neste uke, håper jeg finner meg en skytebane som har åpent i området rundt Steinkjer, så skal jeg få testet og lagt ut litt bilder for de som er interessert. Finner så og si null info om denne modellen på nett.
  2. blaser88

    Sauer 404

    Virker som en kjempebørse, men i påvente av at den skal bli billigere havnet jeg faktisk på en 101 Alaska. Når jeg tenker meg om mens jeg sitter å venter på børsa skal ramle inn på postkontoret, så innser jeg jo at jeg kunne ha investert et par lapper til, så hadde jeg hatt en 404.........Menmen, får bruke alaska`n, og heller ty til en 404 når behovet for løpsbytte melder seg igjen..
  3. Havesyken regjerer for øyeblikket, og sitter med søknaden klar til avsending.. Sauer 101 Alaska må da være noe fornuftig å bruke pengene på? Er det noen her som har fiklet med denne i butikk? Blir egentli et impulskjøp, da jeg aldri har holdt i en 101. Sikringen tiltaler meg veldig, som tidligere blasermann og hundefører så setter jeg pris på å gå med skudd i kammeret, og ingen mulighet for at våpenet kan bli avsikret når man trasker gjennom kratt og skog. Den vanlige 101 virket for meg litt kjedelig (versjonen med plaststokk), men laminatstokken og ikke minst det at det var justerbar kolbe på Alaska, var for meg et pluss Rifla skal utelukkende henge på ryggen etter sporjakt etter jerv, både med og uten hund. Lange avstander i nordnorske fjell i diverse værforhold. Det virker for meg som en robust rifle, som vil egne seg godt til dette formålet. Alternativet var en merkel helix, men føler (kontra 101) at det er så mye "mikkmakk", smådeler og åpne rom (rommet det sluttstykket beveger seg), at jeg tenker en 101 Alaska vil være mer driftsikker. Det eneste jeg tenker på er sikringen til 101, snø og minusgrader kan være en faktor som gjør at jeg ser for meg at den knappen man må trykke ned for å avsikre våpenet kan bli kranglete. Er det noen som har generelle brukserfaringer eller tanker rundt sauer 101? særlig Alaska versjonen? Presisjonen tar jeg som en selvfølge er mer enn god nok til alle typer jakt.
  4. blaser88

    Laika

    Eirik vet du av noen øsl/vsl valper? Avkomma etter ice?
  5. http://m.finn.no/bap/forsale/ad.html?fi ... ategory=77 Noen som vet noe om disse? Jei eller nei? Til rev/gaupe
  6. Ja temmelig, med mindre jeg har misforstått noe
  7. Valpen kommer opprinnelig fra kennel rustic russel. Mor er jaktchampion og faren er en merittert svensk hund. Hun som skulle selge valpen har nå plutselig ombestemt seg, så får vel bare vente til hun bestemmer seg, og innser at hunden vil få det bedre som jeger, enn som sofahund se der ja! Loser den på rådyr?
  8. Veldig dødt her ^^ er folk altfor opptatt med jakt eller? Blir Forhåpentligvis en tispevalp på meg til helga, så hadde vært gøy å delt opplevelsene og utviklingen her. Har et spørsmål til dere som har hihund fra før av...er det ikke litt problematisk med hihund på vintern? Tenker da på at bakken er forholdsvis hard, og dersom man må grave så trenger man både hakke,spett og minigraver
  9. Dyr ammo, men hadde superb presisjon i min x-bolt med 165grs federal trophy bonded. Ingen treffpunktforandring med de 3 sortene jeg brukte. 110grs v-max - 150 remington umc og 165 grs trophy bonded. Off....savner x-bolten
  10. Ledningsbruddet på h7, gjerne bak på batteripakken er en prod.feil, brukt for dårlig gummiblanding, og du skal herved få en ny lykt de nye h7 lyktene, ser du at det er en forsterkning der ledningen kommer ut på batteripakken. Ser at folk omtaler det som en lykt som kun passer seg til gåtur med bikkja osv, noe jeg vil si meg uenig i. Denne, som stort sett alt av lykter, krever at man behandler de rett, ingen lykter er lagd for å bli slengt rundtomkring...h7 er en aldeles utmerket lett lykt for å bruke i camp eller evt turbruk. For min del så har jeg mer sansen for h14, da du får mer lys, en lykt som sitter bedre på hodet, og ikke minst en indikator på når du må bytte batteri. (De andre funksjonene er ikke vits å nevne i denne diskusjonen).
  11. blaser88

    Jervejakt !!!

    Den veit at du er bortreist vettu
  12. blaser88

    Jervejakt !!!

    Venter på lysere dager etter jul, er så mørkt om dagen her nå at det har lite for seg å se etter spor. Er frustrerende å se at det stadig blir flere jerv som blir tatt av dage ved ekstraordinært uttak. Er ikke noe særlig tilhenger av dette ..og mener at "han stat" burde gjøre tiltak som gjør at man kan bruke tid (som det kreves mye av) på å jakte jerv, uten at man lider økonomisk tap. De fleste av oss har jobb som gjør at man ikke sånn helt uten videre kan ta seg en uke i fjellet. Har sendt et forslag til både direktoratet for naturforvaltning, fylkesmannen i troms og noen andre, uten at det er særlig mange som er interesserte i et omfattende prosjekt som ville Ha vært mye mer økonomisk gunstig enn dagens ordning med ekstraordinære uttak. Skulle likt å sett regnestykket når de var ferdige med uttaket: Leie av helikopter + leie av piloter + fellingsledere + drivstoff I x antall timer/dager/uker
  13. Min kar kan være stressa til tider inne, har jeg ikke mulighet til å dra ut på tur så bruker vi buret.
  14. En vanskelig avgjørelse blir vurdert. Har en Irsksetter gutt på snart 3,5 år som blir solgt billig/gitt Bort til den rette eieren, helst til et område uten sau Jakter bra, går fint i terrenget, både i skog og høyfjell, men har ikke Helt fått til dette med å stå ennå, kun av og til, så dette er noe som vil komme Etterhvert. Dette er ikke grunnen til at vi vil kvitte oss med han. Registrert og chippet. Dyktige foreldre. Mer utfyllende info kan fåes på pm. Ps! Hunden er kastrert.
  15. Enig med beaker her, høres snopt ut å få flydd inn en ferdig brakke.
  16. Men vær forsiktig! Mener å huske visse kattelyder fra et individ i the grudge filmene
  17. Måtte le når du sa at skapningen svarte på mjauing Men det er nok helt sikkert en katt vil jeg tro. Har/har hatt mus i veggene her, og det hører du.
  18. Høres ut som min kar det, men han blir slik når han kjeder seg, når jeg ikke har vært på tur med han på et par dager.
  19. +1 til beretta. at det er lite rype på det ene fjellet, trenger ikke å bety at det er lite rype på det andre. Rypetakseringene må man ta med en klype salt. De går vel slik jeg har forstått den samme ruta hvert år? Ihvertfall her oppe, og f.eks i år, så var det aaaaaltfor lavt i terrenget.
  20. i noen situasjoner så kan det være vanskelig å få tatt slike folk, de må gjerne bli tatt på fersk gjerning av politi eller oppsyn, oppsynet kan vel strengt tatt ikke gjøre annet enn å anmelde forholdet. Da gjenstår det å faktisk bevise at disse har handlet på den måten de gjorde. Politiet kan vel også kun ransake ved skjellig grunn til mistanke. jegeren kan enkelt og greit nekte av prinsipp, eller ta en spansk en å si at han/hun har vært på en tur over flere dager. Nå vet jeg ikke om oppsynsmenn i området har begrenset politimyndighet, men tror ikke det er vanlig(?).. dersom dette var langt inne på fjellet, så tviler jeg på av erfaring at politiet disponerer en patrulje til å springe innover for å få tatt disse tomskallene.
  21. det blir feil å si at det er lite fugl i troms, eller i finnmark, eller andre steder forsåvidt. at man ikke ser rype på det ene fjellet man har vært på, betyr ikke at det er lite fugl. Som nevnt over her så har jeg nettopp vært 5 dager i finnmark i nærheten av kauto, og kjenner meg overhodet ikke igjen i påstandene om at det er lite fugl. i troms er det også flere områder som er helt suverene, og med masse fugl. Nordland også forsåvidt.
  22. En uke i finnmark, i nærheten av kautokeino. Bra med fugl, ingenting å klage på
  23. Trist historie...blir ikke bedre av at søringene invaderer oss når det er dårlig der nede..er vel akkurat det som skjer i år når det er stengt for rypejakt flere steder..
  24. toreelg: Ja jeg skal faktisk være så dristig å påstå at det er oss jegere sin skyld at rypebestanden er så dårlig. Det er lett å skylde på f.eks predatorer, men jeg får ikke det til å stemme helt, siden her jeg bor, så er det mange øyer der det ikke finnes predatorer, men fortsatt så er det latterlig lite fugl der i forhold til hvordan det var før. Det er ikke godt å vite hvorfor det er slik, men frustrerende er det. Det er vel sikkert bare et spørsmål om tid før man ser det samme med harebestanden? Slik som avskytningen er på hareøyene våre her i nord, har selv sett et gjeng på 3 med folk sørfra som har reist hjem med over 100 harer etter en liten uke..dessverre er det ikke bare det ene tilfellet, det er mange som gjør det samme.... I morgen er det utreise, 1 uke på rypejakt. Blir spennende å se hvordan det går.
×
×
  • Create New...