Jump to content

fme

Members
  • Posts

    13
  • Joined

  • Last visited

fme's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • 10 years in
  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

0

Reputation

  1. Ladeboken utgave 7 oppgir 44 grain N150 på Barnes TSX som minste ladning og 46 grain komprimert på høyeste. Nå har jeg testet både med federal og norma hylser og selv med minste ladning må det komprimeres i begge hylser uansett settedybde. Noen som har en formening om dette? Selv på 44 grain synes jeg det var vanskelig å ha mindre Coal enn 71,5mm, men jeg bruker TTSX kuler og ikke TSX PS. skrev dette inn i en annen lenke men ser den passer bedre her.
  2. Ladeboken utgave 7 oppgir 44 grain N150 på Barnes TSX som minste ladning og 46 grain komprimert på høyeste. Nå har jeg testet både med federal og norma hylser og selv med minste ladning må det komprimeres i begge hylser uansett settedybde. Noen som har en formening om dette?
  3. Vet ikke om du har fått svar men jeg har akkurat fått en Pcatinny skinne fra fra Jakt og Friluft. Jeg har en på min Browning også og det er helt OK så langt jeg kan se. Det jeg lurer på er hvor stort moment man trekker til skruene for montasjen av disse skinnene?
  4. Da har jeg gått til innkjøp av en Victory 30.06 Exhibition og håper med det å bli medlem i denne klubben. Kjekt å lese litt historie etc. som noen her er flinke til. Ellers mangler jeg å få satt på kikkerten så prøveskytingen er så langt ikke gjennomført. Med en Swarovski Z4i 2,5 10 56 regner jeg med ekvipasjen vil gjøre jobben.
  5. Ja kan nok godt hende det, og hva så? Er vel få kalibre man ikke kan bruke rene kobberkuler i. Ellers morsomt å lese om hvem som blir forståsegpåerne her i hvert fall ikke vi jegere nei selv om "snabben" ser ut som en slapp soft point, blygrå i fargen Som vår venn Sunde sier " du måkke komme her og komme her" hilsen så langt lykkelig med blyfri jakt PS. ikke noe kommentar om min "snabb" takk.
  6. Sitter med ei 185 grain. lapua Mega avfyrt mot hjortebukk (93kg) skrått inn i bog og ut over vom. Restvekt 129,9grain. Det betyr relativt mye bly tilbake i dyret uten at jeg vet hvor mye av det som er i spiselig kjøtt. Ganske mye bly uansett. Har jeg vært uheldig med akkurat den kula eller er det typisk?
  7. Hei Langlo Hvilke kruttmengder brukte du på de siste ladninger du skriver om?
  8. Her ble jeg litt nysgjerrig. Jeg har en Browning Stainless Stalker A-bolt. Løpet på den er nå fra kulespiss til munning ca 45-46 cm etter montering av lyddemper. Det er det jeg regner man måler løpslengde ut i fra? Hvis ikke kommer patronlengden i tillegg. Kompenserer lyddemperen for kortere løp? Skal nå teste 53,5grs, N150 på en ttsx 168grs, COAL 83,1mm. Barnes har ladedata på H4350 med max ladning 55,5grs. 24"løp,(60cm). 2825fps. Noen som har peiling her?
  9. fme

    Barnes ladebok

    Har de også fått med TTSX kuler
  10. Jeg må visst forklare meg tydeligere. Jeg har ingen problemer med å lese tabeller og jeg har ladeboken utg. 6 . Hvis dere sammenligner ladeboken med Viht. og andre sine tabeller vil dere finne at de samme krutt ikke står på samme linje, altså i følge dem ikke har samme egenskaper. Vet ikke hvordan de forskjellige tabeller lages men undres over ganske stor forskjell. Ladeboken og Viht. er også ganske langt fra hverandre på noen krutt.(har ikke sjekket alle tabeller i verden, men noen få). Ellers er N150 ett utmerket krutt for 30.06 så langt jeg har kunnet bedømme det. Har brukt opp 1,5 kilo på kuler fra 110gr. sp. opp til Lapua Mega 185gr.
  11. Takk. Fant vihtavuori sitt brennhastighetskart men det forklarer fortsatt ikke hvorfor det er forskjell på plassering av kruttene i de forskjellige tabellene. Hva er mest å stole på??
  12. Jeg bruker Viht. N150 for lading til min 30.06. Jeg prøver å finne påliteligelige sammenligningstabeller til andre krutt for dette kruttet. Jeg finner H380(står ikke i ladeboken) og IMR 4350 som ligger på samme "linje" i følge en tabell. Der er derimot IMR 4064 på linje med Viht. 133 mens den i vår hjemlige bibel, Ladeboken ser ut til også være nær Viht. N150. Ser også at Barnes operer med et krutt kalt Big Game. Hvor liger den i forhold til mitt kjære N150? Den har jeg ikke sett andre steder enda.
  13. Jeg er også i gang med TTSX for min 30.06 og har kjøpt inn 168 grs. kuler. Hvis en kobberkule skulle legge igjen mere kobber i løpet måtte vel det i så fall være at en kule med blykjerne formet seg etter løpet/riflingen fordi den muligens er "bløtere" men er den det?
×
×
  • Create New...