Jump to content

Poteten

Members
  • Posts

    5
  • Joined

  • Last visited

Poteten's Achievements

Newbie

Newbie (1/17)

  • First Post
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. Takk for tips, gikk over kartene en gang til, og det det området vi har jaktkort for har like områder, men det er absolutt noe å ta med om man skal gjøre samme trikset med andre terreng ja. Jeg satt og tenkte på det istad, og det bildet man får på det interaktive kartet på inatur sine sider ser da vitterlig ut som om området er lagt på som et kartlag. Det er kanskje vanskelig, men om noen har kontakter hos inatur hadde det kanskje vært ok å spørre dem om de vil legge ut filen til de som kjøper jaktkort? THU: Ja, det går alltids an, men om man har originalfilen fra grunneier, i dette tilfellet statskog, så er nøyaktgheten mye bedre. Ikke det at jeg som regel beveger meg mye i grenseområder, men for de som gjør det er det kjekt å ha så nøyaktige grenser som mulig.
  2. Mygeodata gjorde ingenting når jeg prøvde, hverken innlogget eller ikke. Expert GPS ble redningen, løsningen ble ikke elegant, men jeg fikk grensene i kartet som et track, så da er man reddet Takk for hjelpen.
  3. Fant denne posten etter litt søk. Jeg skal ut i Sølvverksskogene i morgen og forsøkte en telefon til statskog for å få fatt i shape filen for jaktområdet, men i dag var nok ikke dagen å få den, da vedkommende ikke mente dette eksisterte. Etter litt leting på nettet fant jeg jaktområdene på kart.statskog.no, og la på Friluftsliv, Storviljaktfelt. Til alt hell er områdene like som for småviltjakt. Her kan man søke på navnet på gjeldende område og laste ned shape fil. Så kom konverteringen, og det er en helt annen historie. Jeg googlet shape to gpx og fikk en myriade treff som enten koster en formue, eller ikke fungerer. Ehow hadde en steg for steg anvisning til hvordan man bruker GPX2SHP for å konvertere, men den resulterer bare i en feilmelding som tyder på at programmet kun fungerer for konvertering fra GPX til SHP, men ikke andre veien. Hvis noen har noen gode tips til hvordan man skal få konvertert filene til et hvilket som helst format som Garmin klarer å dekode hadde jeg blitt evig takknemlig.
  4. Kjøpte meg Classic lighten på onsdag faktisk, og førsteinntrykket er bra. Har ikke fått skutt med den enda da De snakker svært varmt om den på jaktdepotet, og sier de har solgt noen hundre av den uten noen reklamasjoner. Så jeg har troa på den. Opplevde god service og hyggelig personale der og, og det er jo en fin bonus.
  5. @Fjøra Har du noen link til disse elektroniske putte i øra hørselvernene? Har årlig hørselstest på jobben, og det å slippe å gå med Tactical XP på øra en hel dag på støkkjakt frister ikke emst om det finnes alternativer. Arne
×
×
  • Create New...