Jump to content

sondre88

Members
  • Posts

    51
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by sondre88

  1. Takk for raskt svar! Du heve nokon gode poeng mtp kapping. Blir sikkert ei smidig børse i skogen, men kjedeleg den dagen ein finn ut at ein vi ta turen over t Sverige for å jakte. Desto meir om ein ikkje kan bruke demparen og sitt med 42cm løp.

  2. Vurderar 9,3x62 løp til R8. Korleis blir rekyl og smell dersom ein sett på dempar? Har kikka på eit bruka løp som er kappa ved 42cm. Er det nokon innvendingar ved å kappe så kort? Og korleis stiller detta seg mtp å ha det med for jakt utenlands?

  3. Heve inntrykk av at svarthund er den beste båndhunden. Har så sansen for jämte at eg ikkje ser for meg noko anna. Viss dei heve interesse for jerv burde den vise interesse for gaupe om den blir prega. Me kjøpte Jämt tidleg på 2000-tallet, som blei 11 år. Kom seint i gong, noko som visstnok ska ha bedra seg og at det har blitt tatt tak i avelen. Er det ein påstand som folk ser og kjenner seg att i?

  4. Heve samma kula i 308. Bare skutt rådyr med den, ikkje noko å utsetta på den t nå. Kjempegod presisjon! har sett den t 5-600kr, trudde det var ein grei pris for jaktammo av tysk kvalitet. Så veldig spent sjølv om nokon her inne heve erfaring med han på elg. brukar i utgangspunktet evo-green på rådyr og den har og vært bra til det, men den blir kun brukt opp til rådyr.

  5. Intressert i Jämte sjølv, då far min hadde ei tispe. Den kom seint i gang, men tok aldri ut, og med mindre kuperte terreng som det er i øvre- Telemark var det eit kjempepluss. Mange jaktlag som måtte krysse ei kommunegrense eller to for å hente att bikkja. Slik som elgekvota er i dag, så hadde det vært prima med ei bikkje som også fungerar på hjort. Nokon som har erfaring med Jämt på hjort?

    Ser nokon brukar den på Gaupe også. Kanskje støver er å foretrekke dersom det er det ein primært ska bruke hunden til.

  6. Sendt mail med Hagemo som bekreftar prisen dei har gått ut med, ca 40 000 for game.

    Kan like gjerne kjøpe F3 da. Trur ikkje dei fær fleir kundar med ei hagle som kun kostar 5 000 mindre.

  7. Trudde poenget var ei "billig" hagle. Sjølvsagt Blaser det er snakk om, men det er ikkje mange tusenlappan unna ein F3 uansett. Ser F3 frå 45 000 og oppover.

  8. Den følelsen eg au sitt med.

    Her må det i tillegg innom enda ein flaskehals i Tønsberg.

    Nå har det oppstått enda et problem. Snakka med far min som står som "CO" på brevet, så kom det til å bli vanskelig når brevet kjæm te sentralen i Kviteseid, da eg adresserte brevet (søknaden som politiet nyleg tok kopi av) til hans bustadadresse når han eigentleg bare har postboks. Sjølv om det æ ei lita bygd med mindre enn 3000 innbyggerar, og far min driv butikk, så dei fleste kjenner til han her oppe, så kom dei bare te å sende det i retur om dei ikkje fant ei postkasse, visstnok. Så nå ska me ringe te ein kjenning i posten, slik at han kan sjekke på mandag, ellers så må eg bare sette opp ei postkasse her på mondags morgon. Han har butikk vegg i vegg med posten i butikk her.

    Så da fær me håpe at ein fær snappa det opp før dei sender i retur.

    Og det må skje innan onsdag for da tar forhandlaren ut ferie...

  9. Mottok og videresendte godkjent søknad (.308 win) vidare til forhandlar den 23.06. Eg bur i Oslo og sendte søknaden vidare til Jaktfall i Skien, der det enndå ikkje har dukka opp etter 9 dagar! :oops:

     

    Sidan det er a-post, og ikkje kan sporast er det umogleg å veta kor lang tid det vil ta før det event dukkar opp.

     

    Nokon som har vært i liknande situasjonar?

    Viss eg kontaktar våpenkontoret i Oslo, kan dei lett gje meg "ny" godkjent søknad eller eit skriv slik at eg får handla våpenet, og prossessen fortsett som normalt.

     

    Våpenkontoret har stengt på onsdagar, så spør her inne istaden.

  10. Da var endelig kofferten fylt opp. R8 Success links med 308 pipe/Z6i gen.2 2,5-15X56 bt og 9,3X62 pipe med Z6i gen.2 1-6X24. Begge med skinnemontasje.

     

    Når ein skal bruke swarovski sin app for å justere tårnet må ein angi avstanden fra løpet og til kikkerten. Kva er avstanden med skinnemontasje? Har samme rigg i bestilling.

×
×
  • Create New...