Jump to content

Jaktgal95

Members
 • Content Count

  941
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

7 Neutral

About Jaktgal95

 • Birthday 09/03/1995

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Fant ett bilde med "gew98" og masse andre med kun "Mod.98" også flere med "byf" på toppen av kassen. Ble bare mer forvirret.
 2. Hvordan identifiserer man ei k98k rifle fra ei g98 rifle? Jeg ser at det kun står M98 på sluttstykkene, hvertfall de jeg har sett.
 3. Jeg har ei Schultz & Larsen rifle til jakt så jeg har ikke tenkt å bygge den om. Jeg vil ha den med original stokk og åpne sikter, evt kikkert senere hvis det ikke er altfor mye jobb. Da tror jeg jeg går for 30-06 som mange her anbefaler. Prøvde å lese meg opp på linken til ingeniøren men fant ikke noe om Mauser m98 og kar98k har samme lenge løp. Hvis m98 har lengre løp så vil det jo være bortkastet å sette på en kar98k stokk
 4. Ok Men er ikke Karabiner98 kortere enn vanlig Mauser? Jeg gikk ut ifra at løpet også var kortere?
 5. Hvis jeg kjøper en 30.06 da, men ikke med original stokk, så går jeg ut ifra at det må være en K98k for at den skal passe i en k989 stokk? Kanskje dumt spørsmål men jeg er litt trøtt Det er vel totallengde som er kortere på en Kar altså inkl løpet. Jeg ser bare ingen k98k på finn.no.
 6. Er nok litt mer enn jeg ønsker å bruke på en sånn rifle Det er altså så si ikke mulig å få tak i en Mauser k98k i 6,5x55 til rundt 3000 kr? Hva er et annet kaliber som ikke slår som en hingst og ikke er mye dyrere enn 6,5? (Som en kan få tak i k98k til en rimelig penge)
 7. Mulig å sette inn et 6,5x55 løp? Vanskelig å få tak i?
 8. Hei folkens, Jeg ønsker å kjøpe en original Mauser K98k, men det er ikke lett å finne en Mauser k98k i 6,5x55 med original stokk, altså en som ikke er ombygd. Jeg ser det ligger flere på finn som ikke er merket med "k98k", hvis man kjøper en "vanlig" mauser kan man sette k98 stokk på den? Er dette to vidt forskjellige modeller? Er lengden på løpet den eneste forskjellen? Kan noen forklare meg forskjellen på disse? Jeg ønsker 6,5x55 og ikke 30-06 mtp pris på ammunisjon og lav rekyll. Takker for svar.
 9. Finnes mange tråder på kammeret om lade og kulevekt porno Var ikke det denne tråden handlet om.
 10. Hei sann folkens, jeg har kjøpt rifle og har ingen planer om å kappe løpet Rifla er litt tyngre enn jeg skulle ønske men det er ingen krise. Har reim og muskler Rifla samler veldig bra og jeg er veldig fornøyd med den.
 11. Beklager, ingen erfaring med montasje til den, også husker jeg ikke hva jeg hadde selv, var hvertfall Leupold
 12. Takker alle sammen
 13. Hei folkens, litt seint men jeg tenkte jeg skulle dele noen bilder og fortelle litt om min første rådyrbukk som datt i sommer Skrevet på facebook tidligere se derfor bort ifra skrivemåte mtp tidsrom hehe. ______________________________________ Endelig datt den! Etter flere frustrerende morgener og kvelder med lokking, postering og smyging så datt den. Jeg ble overrasket av bukken og geita sist gang jeg lokket i skogen da begge kom bak meg for å få vinden av meg, derfor tenkte jeg idag å sette meg på et annet hogstfelt med vinden skrått i ryggen fra der jeg trodde bukken vil komme. Jeg hadde ei elv med gjerde langs hele bak meg, skinnegang på skrått foran meg og hogstfelt resten. Dette er første gang jeg ikke har giddet å ha med full camodress og skytestokk og hele pakka. Jeg finner meg et tre med noen småbusker rundt og setter den lille stolen min der, så setter jeg meg ned og venter i rundt 30 sek - 1 min og tar 4 pip i clausen fløyta, liten pause og 4 eller 3 pip til, da kommer bukken fra der jeg trodde, på skrått fra venstre bak meg og går videre så den er foran meg. Den stopper bak noen busker og begynner å gå igjen, jeg skjønner at jeg ikke er i stand til å skyte pga pulsen min, jeg skjelver, i det den går bak et tre, løfter jeg rifla, den går bak en busk, jeg bruker det til å finne pusten og får roet meg ned. Bukken stopper med siden til på rundt 50 m vil jeg tippe og ser i min retning, så pang! Treff! Den gjør et byks og legger på sprang nedover feltet blandt noen busker, 30m senere går den i bakken! Jeg kan ikke tro mine øyne, jeg har skutt mitt første storvilt, første rådyr, første bukk. At det er en liten asymmetrisk 4 tagger gjør absolutt ingen ting, denne vil nok være mer spesiell enn noen 6 tagger jeg noen gang vil skyte. Beklager den dramatiske fortellingen men dette var veldig gøy
 14. Hei igjen folkens, kom over denne tråden igjen og tenkte jeg skulle slenge inn noen bilder fra årets bukkejakt. Jeg skøt mitt første rådyr i sommer For en følelse og for en rush! Skjønte ikke dette med adrenalinrush før bukken kom så fort fra venstre og stelte seg helt feil plass så jeg nesten ikke rakk å flytte meg og der stod den på 30-40 meter!! Jeg skøt og bukken datt på ryggen etter å ha løpt 30 meter. Morro!!
 15. Hei igjen bare sånn for info, jeg brukte myggjageren under bukkejakta og ikke så mye som en eneste mygg Fungerte helt topp!
×
×
 • Create New...