Jump to content

Atkleiv

Members
  • Posts

    79
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Atkleiv

  1. Jeg har brukt Hodgdon International krutt med stort hell til lette hagleladninger i kal. 12. Dette kruttet viser seg å være litt vanskelig å få tak i. Hva slags krutt som man kan få tak i Norge kan tilsvare dette? (Har prøvd VV 320 men synes ikke det funket like bra..)
  2. Jeg har en del n310 krutt og 160gr kule til 45 long colt. Kan N310 brukes til denne kula i 45 long colt mon tro? Ønsker slappest mulig ladninger til korte hold. Noen som har prøvd?
  3. Som sagt i tittelen. Vet noen om det finnes børsemakere som kjenner til og kan jobbe på en gammel Winchester 1897 hagle fra 1902?
  4. Står at denne er laget for straight wall hulls og den har større diameter nederst.
  5. Noen som har prøvd denne i europeiske hylser? https://hjemmelading.no/produkt/claybuster-wad-12ga-1oz/
  6. Er fersk hjemmelader av haglepatroner med min nye Lee Load All 2 presse. Får det sånn tålig til når jeg endelig har funnet ut av rotet med amerikanskje og europeiske komponenter.. Men med en enkel presse som Lee, ser jeg at fabrikatet av tomhylsen har mye å si for fin krymp. Nitedals gir uten tvil best krymp av de jeg har prøvd. Finere og rundere enn feks Gamebore hylser. Har noen erfaring med andre hylser som er tilsvarende produsent som Nitedal og gir god krymp med Lee Load All?
  7. Husker du om du måtte betale norsk moms også?
  8. Takk. Prøver der da. Men hva er egentlig "skattekode"? Ser at man må skrive inn det når man bestiller..
  9. Som sagt i overskriften. Hvor i kan man få tak i europeiske wads som passer feks til Gamebore/Fiocchi hylser? Ikke amerikanskje wads slik som Claybuster fra Brownells...
  10. Hei der Jeg må rydde i våpenskapet for å få litt bedre plass. Har ikke spesielt peiling på langvåpen, og lurer derfor på om noen vennlige og ærlige sjeler kan si meg hva jeg kan selge disse to for? - 1 stk HV Mauser 98 fra 1942 (ikke nr likt sluttstykke, ser ut som det er fra 1941). Kal 30-06. Fikk det av naboen da han flyttet, og er nå lovlig registrert på meg. Har ikke anledning til å prøveskyte våpenet, men virker greit sånn funksjonsmessig med klikkpatron. Ser også at det feste til kikkertsikte på rifla. - 1 stk hagle i kal 12. Står Special Poldi Elektro på den. Se bilder.
  11. Takker for svar. Selv har jeg en Dillon 650 satt opp i .38, men skal begynne å lade 45 ACP med store hetter. Ser at det blir samme pris å kjøpe konv sett++ til 650 som å kjøpe en ny presse ala Squaredeal/Lee Pro 1000. Har hørt at Lee presser er litt "billige" i funksjon og utførelse.. Men kanskje den nye Pro 1000 er litt forbedret? Ingen som har den?
  12. Er det noen som har erfaringer med den nye Lee Pro 1000 pressen? Tennhettesystem, kruttsøl, holdbarhet? Jeg har aldri brukt Lee presser så jeg vet ikke noe om dem..
  13. Jeg skal selge en del engangsskutte 9mm hylser. Ferdig polert. Noen tusen av diverse fabrikat, og noen av merket GFL. Kan en ærlig sjel her på kammerset hjelpe meg med hva jeg kan forlange i pris pr hylse?
  14. Takker for foreløpige svar. Jeg har sett infoen som står på svartkrutt.net, men jeg finner ikke helt hvor det står offisielt (som jeg kan referere til) om akkurat moms og antikke våpen som er 100år +..
  15. Hvor kan man finne regler for import og moms for antikke våpen? Jeg er blitt fortalt at det er andre momsregler for våpen som er over 100 år gamle. Har lett på lovdata.no og politiet.no men har ikke funnet noe.
  16. Har prøvd med øks, for hardt bly . Noe spesielt blad til evt båndsag?
  17. Jeg har fått tak i noen blybarrer, men de er for store for støpegryta. Hvordan kan man lettest dele dem opp i mindre biter (utenom å smelte dem om igjen)?
  18. Ser at det er diskutert på forumet flere steder, men fant ikke svar på akkurat det jeg lurer på: Jeg støper vanligvis kuler til svake 38 sp. ladninger med hjulvektbly med litt tinn i. Men har nettopp fått tak i en del taktekkerbly (rent?) og typebly. Hvordan bør man blande disse 3 blysortene for å få en grei kule mon tro?
  19. Oj, det var dyrt pr patron. Tror ikke det blir noe haglelading her i gården.. Forresten skyter jeg Cowboy Action skyting og her er det lov til å bruke leirdueammo med blyhagl
  20. Kan sikkert søke meg fram til dette på nettet, men våger meg å spørre her i forumet for enkelhets skyld: Hva er totalprisen på en hjemmeladet haglepatron til leirdueskyting i cal. 12 med blyhagl? Jeg ser Brownells.no har fri frakt og tilbud på Lee load all 2 presse for tiden og er fristet til å prøve
  21. Hva mener du? Short stroke kit'et koster 188 dollar.. Kan man som privatperson ta det med seg hjem fra usa?
  22. Helt sikker på det? Det går jo ikke å bestille slikt fra USA på nett, da firma i USA sier at dette er en våpendel og kan ikke sendes til Norge.. Sitat fra Buffalo Arms: "Hello, it is classified as a gun part so we can’t ship it out of the US. Thanks"
×
×
  • Create New...