Jump to content

Geir B

Members
  • Posts

    18
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Geir B

  1. Min rifle er kaliber 30.06. Har hørt at denne skal fungere bedre enn 308. Hvordan låser jeg fast boten uten å ha i magasinet? Jeg skal forsøke å rengjøre den en gang til, men er det mulig for en lekman å justere gasstrykket, eller bør en gå til en børsemaker? Jeg kjøpte denne riffene fordi jeg synes det var ganske artig å skyte med og den gikk ganske bra (når en ser bort fra den ikke funksjonerer som den skal) Jeg har forsøkt å stave meg gjennom linken jeg fikk her i forhold til å kutte fjæren. Må nok slå opp noen ord i ordboken. Er bl.a litt usikker på hvordan tapen skulle festes. Vi også benytte anledningen til å takke for gode tips. Min erfaring med spørsmål på kammaret har tidlige vært litt dårlig.
  2. Geir B

    Remington 7400

    Når du påpeker god puss, vil jeg gjerne vite hvordan du pusser din? Jeg har lagt ut spørsmål her på kammeret, da jeg ikke får min til å fungere. Jeg har demontert den helt og pusset den godt. Det hjalp ingenting, snarere tvert imot. Jeg lurte på om fjæren i magasinet kunne være for stram. Ny patron blir ikke matet inn i kammeret. Den stopper på vei inn.
  3. Hvor finner jeg denne linken? Forsøkte å søke etter den på kammeret, men fant den ikke.
  4. Jeg har kjøpt denne riflen, men får den ikke til å funksjonere. Når jeg skyter klarer den ikke å trekke inn neste patron. Jeg har oljet og rengjort den, men det har ikke hjelpt. Jeg lurer nå på om noen kan ha noen tips. Synes at patronene sitter godt i magasinet og lurer på om fjæreren her kan være for stram.
  5. Nå er alt bra. Roy Aaberg ordnet opp og jeg fikk ordnet Zolien gratis. Har nå prøvd den med Nato amunisjon og den gikk veldig bra med den. Samlingen var meget bra. Etter å ha skutt en del med Nato, byttet jeg over til Remington bryspiss og disse hadde omtrent samme treffpunkt. Gikk et par cm høyere på 100 meter. Jeg er meget godt fornøyd med den nye riflen og med den service som Aaberg viste.
  6. Det var et kjempe godt tips. Klarte fint å demontere riflen. Men det er et MEN. Min rifle er brukt og over 20 år gammel (tror jeg). Både på denne vidioen og på en manual jeg fant på Remington sin hjemmeside, sitter det en skive "Fore-End spring". Denne fant jeg ikke på min rifle. Det er etter min oppfatning to løsninger. Enten har ikke min rifle denne delen (gammel utgave) eller på har tidliger eier også demontert riflen og ikke fått satt den sammen igjen (noe jeg tviler på). Har andre en eldre 7400 og noe kunnskap om demontering, evt. hvilken funksjon denne fjæren har?
  7. Etter mye venting og purring på Jakt og Friluft, fikk jeg beskjed om at de kunne justere riflen slik at den kunne skyte Nato amunisjon. Ettersom jeg bor i Kvinesdal og det er et stykke til Arendal spurte jeg Jakt og Friluft AS om jeg kunne sende riflen bort med en kamerat som bor her i bygden og som har tett kontakt med Jakt og Friluft AS. Jeg fikk da til svar at jeg kunne det, evt. levere riflen til Aaberg AS (som er et søsterselskap til Jakt og Friluft). Da dette firma er lokalisert i Lyngdal, nær der jeg bor, valgte jeg å levere riflen der. Betjeningen var høflig og grei og etter 4 dager fikk jeg beskjed om at riflen nå skulle kunne skyte Nato (har ikke fått testet enda) men ble overrasket da jeg fikk en regning på 550 kroner for dette. Etter min oppfatning burde dette heller vært oppfattet som en reklamasjon. Jeg sendte derfor en mail til Jakt og Friluft og påpekte dette. Fikk da til svar at jeg måtte betale regningen. Hadde jeg levert til dem i Arendal, hadde det ikke kostet noe. Dette provoserte meg kraftig. Når jeg skriftlig får to alternativ og det ikke er nevnt noe om at det koster å velge det ene alternativet og ikke det andre, ja da blir jeg overrasket. Jakt og Friluft er ikke blandt mine favoritter lengre. Jeg var blant de som kjøpte Zoli til 50% rabatt, og sånn sett fikk jeg et meget godt kjøp, men jeg må dessverre fastslå at jeg slett ikke er fornøyd med oppfølgingen. Det er nok bedre å betale litt mer i utgangspunktet og oppleve at kunden er en viktig person for leverandøren. Ovennevnte har nok ikke så mye med Zolien og gjøre, men mener det kan være nyttig å dele opplevelser en har hatt med leverandøren. Nå håper jeg imidlertid at våpenet fungerer.
  8. Jeg kjøpte også en Alpen, men i kal. 308. Jeg valgte denne bl.a. p.g.a. det flotte gravyret. Hart ikke fått skutt så mye med den enda, men forventer at presisjonen også er bra. Det enerste jeg nå sliter med er å få justert den slik at jeg kan skyte Nato amunisjon med den. Lykke til med din.
  9. Hei! Har nå fått demontert sluttstykket og vred tenstemplet ca. 1 omdr. og prøvde så. 2 skudd gikk greit, mens det 3.klikket. Strammet så en omdreining til. Samme resultat. Prøvde så å slakke ned igjen 3 omdreininger, men fikk da 3 klikk. Jeg er nå i vilrede på hva jeg skal gjøre, skal jeg stramme mer? Er 3 omdreininger mye? Jeg brukte en tang da jeg vridde tenstempelet, men det var ganske hardt å vri.
  10. Jeg prøvde å demontere sluttstykke i dag, men var nok ikke "tøff" nok. Jeg vred "hanen" en kvart omdrining, men så fikk jeg den ikke lengre. Ble litt usikker på om jeg har vridd rett vei, og valgte ha å vri tilbake. Hvilken vei skal jeg vri, med eller mot klokka? Når jeg ikke klarer å vri lengre med handkraft, er det da noen triks jeg kan bruke?
  11. Jeg har nettopp kjøpt en brukt Remington 7400 halvautomat rifle. Den har stått i mange år og det er kanskje grunnen til at den ikke fungerte som den skulle. Problemet var at mekanismen gikk tregt. Den kastet ikke ut tommhylsen "langt nok" og fikk ikke ladet opp igjen. Tror mekanismen trenger rengjøring og smøring. Har noen tips på hvordan jeg gjør dette? Har forsøkt å se på bruksanvisningen som ligger på Remington.com, men fant ikke ut hvordan jeg kunne få ut mekanismen. Håper noen av tips.
  12. Flott å få så mange gode tips. Klarer noen å forklare meg hvordan jeg demonterer sluttskykket også?
  13. Takk for greie svar. Flott at du er godt fornøyd med riflen nå. Jeg er også spent på å prøvd den litt mer. Jeg er imidlertid litt misfornøyd med at jeg ikke kan skyte Nato ammunisjon. Hovedgrunnen til at jeg valgt kal.308 var jo at jeg har grei tilgang på Nato ammunisjon. Jeg har spurt Jakt og Friluft om Nato ikke går i Zoliene og om det evt. kan gjøres noe, men har enda ikke fått svar. Hadde vært flott om jeg kunne få vite hvordan du strammet slagfjæren? Er det noen risiko forbudnet med å stemme den (kan den stremmes for mye)?
  14. Ja, jeg snakket med Jakt og friluft. De sa at det berre var QR med to baser som måtte freses. Med std. montasje skimser de når de monterer. Jeg har derfor ikke tatt av kikkerten for å sjekke slik du beskrev. Var på banen og prøvde riflen i dag. Jeg kjøpte kikkert Tysk 4 og krysset på denne er litt tykt så jeg fikk ikke en helt god samling, men tror jeg beholder den likevel da den jo er bra på jakt. Ble imidlertid litt skuffet fordi jeg ikke klarte å skyte Nato skudd. Prøvde 3 skudd og alle klikket. Er det flere som har prøvd Nato skudd i Zoli riflene?
  15. Det var et godt tips. Fikk sluttstykket greit ut. Så et annet spørsmål. Riflen ble levert med en Leupold STD montasje, istedet for QR (fikk redusert prisen). Leverandøren da at dette var en bedre løsning dersom jeg ikke hadde behov for å ta av kikkerten (mer stabil). Har noen synspunkt på dette? Et annet spørsmål i forhold til kikkert montasjen er festet. Av en "våpenkyndig" ble jeg anbefalt å be om at det skulle freses spor for bakre base, da dette skulle sikre bedre stabilitet. Da jeg fikk riflen hadde de ikke frest ut spor og svarte på mitt spørsmål at dette ble aldri gjort på Zoli eller Husquerna. På disse blir montasjen festet med 4 skruer og er veldig stabile sier Jakt og friluft. Har noen erfaring med dette?
  16. Jeg har kjøpt en ny Zoli Alpen 1900 ( samme mekanisme som Husquerna 1900). Fikk den i posten i dag, men vet ikke hvordan jeg får ut sluttstykket. Er det noen som vet det?
  17. Hvorfor? Det handler selvsagt om økonomi. En som tidligere deltok på samme jaltlaget som meg, skjøpt 10 elger med Natoamunisjon som han hadde satt inn blyspiss kule i. Tror ikke han brukte mer enn et skudd på noen av disse 10. Jeg har selv også skutt en del med slike, og jeg registrerer ikke at de går noe dårligere enn kuler som koster 25 kr/stk. Jeg synes ikke det handler om å være kjip, men dersom en kan få like god amunisjon til en langt billigere penge, hvorfor ikke?
  18. Jeg tenkte å bytte ut stålmantelen i 308 Natoamunisjon. Vi prøve å finne en kule som har en lignende kulebane som stålmantelen. Har noen erfaring med denne type "forenkla" hjemmeladning og evt. anbefalinger for kuletype og vekt.
×
×
  • Create New...