Jump to content

Ei tohi varjata

Moderators
 • Posts

  7,149
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  67

Posts posted by Ei tohi varjata

 1. Nei, men både du og jeg vet at POD tolker egne regler akkurat slik de føler for det den dagen de må ta stilling til noe.

   

  Bakeren sier at sjokoladebollen du bestilte egentlig skulle være rosinbolle, du sitter igjen sur og skuffet, og han kunne ikke brydd seg mindre om hva du synes, for i hans øyner mener du egentlig rosin når du sier sjokolade.

   

  Ole

 2. 1 hour ago, Ludoben said:

  Feil nummer 3 fant vi relativt raskt. Det var rett og slett lyddemperen (en hausken 184) som slo ned i løpet ved den innerste ringen. Vi freste bort litt av den ringen inn mot løpet slik at dempere lå fritt.

   

  Feilen er vel da snarere dårlig gjenging enn feil med demperen ;) eller har Hausken-teleskopdemperene en ring som må tilpasses, slik som på A-Tec?

  Edit: både Hausken og A-Tec produserer så mange dempere på automatisert maskineri, samt driver QC, at jeg har vondt for å forestille meg at de leverer dempere hvor selve demperen kan ta borti pipa når den er skrudd på.

   

  Bra dere fant ut av det, men for min del illustrerer det bare at ganske mange jakthalvauto på markedet bærer preg av å være teknologisk underlegne sportsrifler hva gjelder driftssikkerhet og kompabilitet med demping...

   

  Ole

 3. Du har fortsatt ikke svart på hvor du oppbevarer våpen i futteralet (altså hvor futteral med våpen plasseres), og hvorfor du ikke kan oppbevare det stående/liggende fritt?

   

  Ole

 4. 14 hours ago, Henning938282 said:

  Her blir vi nok aldri enige merket jeg...

   

   

  Er klar over tankene du/flere her får når jeg oppbevarer i futteral, men det er ikke noe problem med det om man gjør "grunnarbeidet" på forhånd.

   

  jeg legger ikke fuktig eller kaldt våpen inn i futteral før det har gått en god stund. På skytebanen blir løpet varmt, silica bruker jeg inne i futteralet for å forhindre kondens som følge av at løpet avgir vanndamp, (dette har jeg gjort i lang lang tid og aldri rust).

   

  tråden startet jeg for å høre om diverse silicaprodukter. Silica gel, pose etc fungerer IKKE når det ikke er helt tett, derfor er det helt unødvendig med silica om våpen står i friluft( er faktisk mer redd for rust av å la det stå i friluft om jeg skal være helt ærlig).

   

   

   

  jeg skulle helt sikkert ha oppbevart i store, lange og tunge våpenskap slik som jeg antar du gjør. Men for meg, og sikkert flere, så er det enklere i startfasen å få montert et lite og enkelt våpenskap. Jeg syntes personlig det er et HERK å få montert våpenskap.

   

  Nei, vi blir nok ikke enige, men når du svarer med den småsure tonen får jeg lyst til å understreke hva jeg mener - du konstruerer et problem, for å så måtte lete etter en løsning.

  Slutt å oppbevar våpen i tette, lukkede futteraler, så slipper du å game den beste typen silicagel også. Det er MYE bedre å ha våpen liggende i åpne futteraler/kofferter/"sokker", enn å ha våpen stablet i fullstendig tette futteraler.. hvor er det du oppbevarer dem i futteral, sånn forresten? Har du ikke noe sted du kan sette våpnene stående eller liggende, f.eks garderobeskap, kott..?

   

  Du skriver sjøl at du søkte om våpen for første gang i februar, gitt gjennomsnittlig ventetid på søknader tipper jeg du kanskje kjøpte våpen rundt mars-april-mai (men utifra det du skriver virker det som du kjøpte rifle i sommer? juli?) ergo har du hatt egne våpen ikke lengre enn 5-6 måneder, men likevel snakker du om våpenskap, oppbevaring i futteral, og oppbevaring i friluft/garderobeskap/kott som om du har holdt på i tredve år:

  Quote

  (dette har jeg gjort i lang lang tid og aldri rust)

  Jeg forstår at et vanlig, stort våpenskap gjerne er vanskelig å montere i leid bolig, men problemene med oppbevaring i futteral som fanger fukt er det jo du som lager når du insisterer på å gjøre det motsatte av alle andre.

   

  Futteral og kofferter er for transport, ikke oppbevaring.

   

  Ole

  • Like 1
  • Thanks 3
 5. 18 hours ago, Henning938282 said:

  Venter rundt 1 time før de går ned i futteral etter skyting. Bruker silica for å forhindre kondens...

   

  Men hvordan OPPBEVARER du våpnene dine?

  Sluttstykke i Raufoss Safehouse og våpnene i futteral?

  Tør jeg da spørre om du har mulighet for å sette dem i et skap (frittstående uten futteral), eller kan legge dem vanrett på en gummimatte e.l.?

   

  For faktisk oppbevaring av våpen i futteral er å be om problemer, og da er det oppbevaringssted du må finne ut av, ikke hvilken silicagel du skal bruke når du har våpen liggende fast i et tett futteral.

   

  Mine 0,02 riksdaler.

   

  Ole

  • Like 1
 6. For å si det rett ut, hvis du bruker nok tid og energi på å finne unobtainium-silicagel for å forhindre noe som helst spor av rust, og fortsatt alltid oppbevarer våpnene i futteral, så har du startet i feil ende.....

   

  Ole

  • Like 2
  • Thanks 2
 7. 26 minutes ago, Henning938282 said:

  Siden jeg oppbevarer våpen i futteral med skum(som er ekstremt tett), så vil jeg si at silica gel boks er nødvendig for å motvirke kondens. 

  Hvor ofte er de i futteral? Hele tiden? Jeg skjønner ikke helt problemet, er våpnene aldri ute i luft i et skap? Hvis de står i futteraler, åpne futteralene..

   

  Og vent heller 5 minutter før du legger varme våpen i futteral, hvis du skal unngå kondens.

   

  Ole

 8. For ren baneskyting er eldre skiskytterrifle helt suverent. Anschütz ligger nok på førsteplass, men du får ofte Sako, Voere, o.l. billig også. Jeg kjøpte en Sako P72 for 3500 og er helt ytterst fornøyd.

   

  For mer "jaktergonomi"-rettet skyting er nok Tikka T1X det beste valget, nærmest uten tvil?

   

  Ole

 9. Ja, T3 hadde sluttstykkemuffe i plast og rekylklakk i alu, men på T3X som selges i dag er det byttet til alu(?) og stål.

  At muffa var i plast var uansett et ikkeproblem.

   

  Og at T3 er "billig" er kanskje ikke så rart gitt at det er billigmerket til Sako?

  Ole

 10. Det er vel så enkelt som at norske dempere er mye, mye mer utbredt i norske butikker, og at du vet at du kan sende demperen til produsenten uten noe om og men. I tillegg er vel prisene på de norske like eller lavere på de fleste modellene her i landet.

   

  Personlig syns jeg ser ser småstygge ut, og med utsagn som..

  • DESIGNED FOR ONE THING ONLY, TO DELIVER THE MOST EPIC "ON-BARREL" EXPERIENCE IN THE WORLD.
  • Manufacterd in Lapland Sweden

  holder jeg meg heller til Hausken og A-tec for jaktvåpen, og Ase Utra for ting som skal skyte mye fort. Sistnevnte fordi norske produsenter ikke evner å lage skikkelige ståldempere eller QD-fester som ikke suger.

   

  Ole

 11. LvUEDZ3.png

   

  Jeg som aldri skulle ha 10/22 😞

   

  Men jeg "måtte" ha et alternativ til tryhard-Sakoen med stjernekikkert og totalvekt på over 7 kg, jeg hadde en Aimpoint til overs som jeg bare måtte få brukt på noe, og siden T1x med Aimpoint hadde vært litt teit, så ble det en 10/22.

  Basic 10/22 Carbine med Aimpoint Micro H2, Hausken MD35, og bytta magasinutløser, sluttstykkeutløser, rekylbuffer, og kolbe.

  Siden jeg er helt håpløs når det gjelder våpen som kan "oppgraderes" har jeg også bestilt en større og lengre ladehendel, siden den originale er bittefuckingsliten, og et nytt komplett sluttstykke - det originale er støpt og med utrolig mange grove stygge overflater, så dette veksler nok mye glattere.

   

  Ole

   

  • Like 2
 12. Skal virkelig ikke være nødvendig å mase på sms for å få info, det er sånn amerikansk jallaløsning hvor Billy Bob er for lat/treig til å fikse domene med noe "xx releases on the ??th of ??".

  Hvis jeg får et bra tilbud på epost så slår jeg til, men da må det skje snart, og ikke om 12 uker.

   

  Ole

 13. Jeg er klar over at jeg ikke er skyldt noe som helst av gutta bak, ikke har jeg betalt på forskudd eller noe, men jeg syns det er litt trist at når man sitter og venter på et produkt med en lovet slippdato blir nærmest ignorert (jeg har skrevet på twitter, insta, fb, sendt epost uten svar..).

  Har egentlig alt for lyst på en slik, dum og naiv som jeg er kommer jeg nok til å kjøpe en også om jeg får et bra tilbud på epost,  sikkert med en del forskjellige adaptere slik at jeg har liggende.. 

   

  Ole

 14. Jeg har både skrevet på FB, sendt tweet, og e-post, senest nettopp, uten svar. Ingenting nytt på mange mnd. Har vært veldig gira på en slik men det virker ikke som om de har planer om å lansere når de ikke en gang kan gi informasjon om status.

   

   

  Igjen, synd, for jeg kunne virkelig tenkt meg en slik.

   

  Ole

×
×
 • Create New...