Jump to content

general12

Members
  • Posts

    38
  • Joined

  • Last visited

general12's Achievements

Explorer

Explorer (4/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. mulig woodleight er bra i 6,5, men i 30-06'n min er MEGA vesentlig bedre på restvekt. woodleigth'n splintret i 3 biter og restvekt på 53%. men nok om det, oryx er også ei kule å anbefale ja
  2. den velter elg som pokker har ingen egen erfaring til den, men var med en høst på et jaktlag på finnskogen, og to av jegerene der(far og sønn) sverget til den kula i nettopp 6,5x55. både slakt og kuler så bra ut(av de vi fant igjen) av en eller merkelig grunn, skøyt "faren" 7 av 10 elg på kvota der, og sønnen 2 av dem. må bytte ut 30-06'n tror jeg
  3. husk på at gutten er 16år da Sir styr unna tabasco titan, holder ikke mål. prøvde en som en kompis hadde, den tålte ikke rekyl fra 180grn oryx, men jaktmatch gikk helt greit.(30-06) men uansett, sånn skal det ikke være. selv har jeg en billig men god leupold vx3(?) 3-9x40. har aldri sviktet meg, har vært uheldig og veltet børsa da den sto lent til bilsiden og andre steder, men skifter aldri treffpunkt av den grunn. strålende fornøyd med den! eneste jeg har og utsette på den, er at det ikke er "klikk" på justeringstårnene og litt dårlig lysgjennomgang, men funker fint på kveldene fordet! vil du kjøpe en dyr kikkert, så må du da gjerne gjøre det, men vil bare opplyse om at det ikke er kunn kikkerter til 10 lapper som samler høl i høl. anbefaler også 30-06 som kaliber
  4. Mauser M98 m/Fajen stokk og Harris to-fot. I cal. 30-06 toppet med Laupold 3-9x40, og helt ytterst henger nok maxim demperen på også kuler blir det vel 200grn mega.
  5. fin teori, men er nok ikke det som er grunnen, da du pusser børsa, fjerner du ikke så mye skitt og smuss, at det blir noe merkverdig trykkfall, så kula går lavere. skal ikke nekte på det, men høres litt merkelig ut. har en mauser selv, som jeg har ladet V-MAX 110grn til 1002m/s. de går godt i min, og twisten er 1-10, og om jeg ikke husker helt feil, er det det samme i orginal løpene, så dvs si at det ikke er noen grunn til at det IKKE skal samle i orginal løpet.
  6. anbefaler på det sterkeste, å begynne og lade. hvis du er glad i å eksperimentere (på den sikre siden) så er det yppelig for deg, + at det er billigere i lengden å lade selv. en kveld du kjeder deg, sett deg i furtebua. en kveld kjerringa er gæærn. gå i furtebua, en kveld kjerringa vil se en klisse film, gå i furtebua! ingen kan klandre deg for og være der og spare pe-eng!
  7. fusion er god nok på elg, bra er den også. elite er bannlyst i de fleste jaktlag pga kjøttødleggelse. skutt 3 elg med fusion, og greit fornøyd. men uansett er ikke det sammenlignbart i forhold til rev. oryx på rev i 30-06 blir bare et fælt digert høl på utgangsiden, selv om det er ei god elgkule. har sett det selv. så ikke bry deg om hvem kuler som ikke ødelegger på elg. de kan ødelegge mye på rev. eller de GJØR det. det med knall og fall effekt er så tilfeldig fra rev til rev med helmantel. en rev kan legge seg i skuddet, og den andre med akkuratt samme treffet kan løpe nedi hiet og dævva der. det fins ingen fasit. det eneste som er sikkert under jakt, er at ingenting er sikkert.
  8. jaktmatch kan du fint bruke på reven, etter loven. det er helmantel og presisjonen er bra i de fleste børser. skal du bruke helmantel på reven, vær nøye med skuddplassering, men det er vi jo altid et billigere alternativ til jaktmatch er jo golden target 30-06: http://www.norma.cc/sortimentskytte.asp ... amn=.30-06 Golden Target&Lang=1 . sist jeg kjøpte jaktmatch kostet den 548kr for 50stk, og da jeg kjøpte golden target, betalte jeg 350kr for 50stk. hastigheten på kula i jaktmatch er 845m/s og på golden target er hastigheten 850m/s, kulevekta er lik, og du ser ikke forskjell på patronene om du setter dem vedsiden av hverandre! golden target er jo konkuranse patron, så presisjonen er nok god og hylsene er sikkert like gode som alle norma hylsene er! skal du ungå å sprenge reven med 308/30-06, så er jeg redd helmantel er eneste utveg.
  9. http://nav2.cz-usa.com/products/view/cz-527-lux/ det MÅ være en 527 LUX. (se link over) noen som har noen formening om pris?
  10. hei, har en kompis med en brno i 222rem. han skal selge den, og jeg sto fritt til og gi et bud. men jeg vet ikke hvilken modell det er. det er en avtrekker på den med snellert, 5skudds boksmagasin som har på en måte styring i avtrekkerbøylen. har skutt en del med den, men aldri sett etter hva den heter. den har en mørk stokk med svinerygg som er lakkert. det sitter åpene sikter på den. basene og montasjen er orginal brno og kikkerten er en bushnell 4-15x40 kikkert. noen som har noen formening om hvem modell dette er? og hva budet bør være? rifla har gått under 100skudd og er relativt strøken. vet ikke hvor gammel børsa er, men tipper at den er 10år eller yngre.
  11. Hallo! Da er børsa tilbake fra kirurgen og testet med a-tec maxim! Har ingenting og utsette på den annet enn at jeg er knall fornøyd! Demper bra og rekylen er på høyde me 243 i børsa mi! Og presisjons messig er jeg i snitt 5mm tettere samlinger enn uten lyddemper! Ingen tvil om at det blir a-tec på 222'n;)
  12. hei! hørte et rykte om lokkekurs på rev i morra på ringbanen på gardermoen, noen som kan bekrefte dette?? hørte det var kl 19, noen som har tenkt seg dit?
  13. Sånne som meg mener du? Hvordan tror du jeg kjenner til fenomenet med KLIKK på slutten av serien da? Det var et typisk Mauser-patent som hadde til hensikt å varsle soldaten om at nå var magasinet tomt og det var en god idé å lade om før kollegaene på den andre siden (som regel franske, sinte og froskespisende) kom og pirket i deg med de lange bajonettene sine. tenkte helst på våpen med feks boksmagasin, men funker for meg bruken på børsa er småviltjakt, rådyrjakt, elgjakt og div trening, og værken noen sinte eller froskespisende inne bildet her, så har gooood til tømmer aldri magasinet etter noe dyr heller
×
×
  • Create New...