Jump to content

Winchester670

Members
  • Posts

    156
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Winchester670

  1. Ok ikke sikker på om jeg ville kappet de løpet noe mere med en moduldemper. Har en 30.06 med 40cm løp og der eksploderte demperen min etter 76skudd. Det var en S&L Hardcore demper da og ikke en maxim. Men det blir noe vanvittig munningstrykk av en 30.06 med kort løp så tror jeg ville beholde alle 50cm det blir ikke så mye lengere med en maxim minus 2 moduler.

  2. Har skutt 200skudd med 52cm 6,5x55 langt løp gjennom en maxim med 2 mindre moduler. Litt dårligere dempeeffekt men fortsatt mye demping.

     

    Den har også fått 100skudd med 308win og 54cm langt løp gjennom seg uten å vise noe tegn til å ryke enda. Så tror nok de tåler det. Butikken jeg kjøpte den sa heller ikke noe mot det da jeg spurte.

     

    Hvor langt løp har du på 30.06en din?

  3. Vel da er valget tatt før tiden gikk ut. Valget falt på .25-06 Rem :wink: Løpet er fra en Remington så nye gjenger må lages av børsemakeren men det klarer han nok bra. Dier og hylser følger med løpet så da har jeg det jeg trenger. Synd det er rustfri men det går kanskje å lakkere?

     

    Så takk til alle som stemte så får vi se om det ikke blir en .270 eller 6mm neste gang jeg skal bytte :lol:

  4. Ta på deg dine splintsikre briller(som du alltid bruker under lading av ammunisjon) sett hylsene i hylseholderen i pressa og press tennhettene forsiktig ut. Har gjordt dette på noen hundre hylser til dagsdato og aldri opplevd noen som har gått av. Men dytt de veldig forsiktig ut.

  5. Neineineinei hva er det du sier.....Pussinga er jo halve moroa med skyting....Det å sitte å plukke og gnukke gjør at du blir kjent med våpenet og du får ett forhold til børsa :wink:

     

    Når det gjelder Winchestern min som er min kjæreste børse så fikk jeg høre av dama en dag jeg satt å pusset at jeg passet bedre på den enn hu :oops: Men hu lo når hun sa det så jeg tror hu bare mente nå var det på tide å bruke tid på hu :mrgreen:

  6. Hva med å se på baksiden av kruttboksen? Står det ikke 120grains kuler så jobber du deg ut fra 130grains kulene og ladedata til de. N19 er skytterlagskrutt og trykk/hastighet osv varierer mye fra lott til lott med disse kruttene derfor kan ladedata oppgitt av andre fungere som bomber om kruttet de har brukt er veldig forskjellig fra lotten du har.

  7. Bever, rev og annet smått som ikke skal spises. Brukes 6,5x55 og 100grains sierra varminter.

     

    Rådyr har jeg brukt mye rart men hornady interlock har vist seg som ei god kule i 6,5x55 140grains, og 308win med 165grains kula. Har også brukt 150grains nosler bt med stort hel.

     

    Elg/rein og hjort 308win/30.06 180grains nosler accubond.

  8. Som jeg tolker bestemmelsene må en opp i omtrent 160 grs kulevekt i cal .277 for å oppfylle kravet til lovlig ammunisjon til storvilt. Midway har en kule Nosler 160 grs på lager. Husker ikke å ha sett andre alternativer på en stund. Ifølge Våpenjournalens ladebok er dette en meget brukbar kule.

     

    Da er det godt det ikke er du som skal tolke hva som er lov å ikke for her er du på vidda....270 win klarer kravet til storvilt med kuler fra 140grain og opp med letthet...Det er noe 6,5x55 ikke kan si. Der må du ha kuler på 154grain og oppover og du klarer så vidt å karre deg over kravet.

  9. Skal bytte ut min 30.06 mot noe annet og 8x57IS er en av patronene jeg vurderer. Hvorfor tja effekt og bruksmessig er de så godt som identiske. Men det er noe med det å komme på banen og ha noe ikke 50% av de som ligger der å skyter med har også :wink:

     

    Pluss den skal jo være verdens beste fuglepatron ifølge Jørun Lien og andre våpenguruer.

     

    Men men min eneste erfaring er mot papp med gamle militær mausere så vet ikek hvordan den er i ett moderne våpen eller på jakt.

  10. Da ville jeg kjøpt meg en brukt Tikka og da kunne kjøpt meg en "big boss" kikkert. Men jeg har i mange år brukt billig kikkerter og etter jeg gikk over til en dyrere(8000kr klassen) så treffer jeg ikke bedre med de :mrgreen: Men de er jo litt klarere og mere lyssterke enn de billigere.

  11. Har ikke hørt om dette på Remington før men på var det Zoli riflene tro? Var tilogmed en som falt av da den var til test i bladet ajkt eller noe :shock:

     

    Men men alle kan være uheldige med ei rifle i ny og ne. Skal levere den til Tore på Skreia som alt annet jeg har til børsemaker så den blir så god som ny om ikke bedre etter han har skrudd på det :wink: Ser ut som den bare er loddet på så brytes det litt feil er det sikkert nok til at det løsner...Ikke vet jeg dette overlater jeg til proffene.

  12. Siden spørsmålstiller ønsker en patron med std støtbunn diameter er det ihvertfall ett minimum at den som svarer vet hvilke patroner som faktisk har std støtbunn og at det er den samme støtbunnen som en 30-06. (Kortet ned sitatet dramatisk - hele teksten står 4 innlegg lenger opp. Jegermeistern.)

     

    280 Ai er også en artig sak - og den kan jeg anbefale til fulle.( - - - ) Er en langholdsfanatiker og er opphengt i BC og avdrift er 7mm alternativene blant de absolutt beste uansett.

     

    Amen til det...Syns det er fryktelig mange som bare svarer uten å svare på det som blir spurt :evil:

  13. Skal du ha hurtig ekspanderende ammo til 308win så kjøp disse og velg den som går best i din rifle.

     

    Norma 150 grain Nosler Ballistik Tipp.

    Remington 150/165 grain Accutip. Som er ei veldig lik kule som Noslern.

     

    Trening så er Norma golden target og Norma Black diamond med 168grain sierra kuler super treningsammo. Skal du ha billig ammo til mengdetrening så kan du velge sellier og bellot fra jaktdepotet til 5kr stykket ved kjøp av kasse :wink:

  14. Du mangler kanskje den beste storviltpatronen på std støtbunn 338-06. Bra balistikk, nok punch til alt storvilt på nordlige halvkule. 820-830m/s med 225grs kule er medisin. Selv lurer jeg på å bygge en på ei lang Kimber kasse.

     

    Hmm ja den hadde jeg ikke tenkt på...Den er også ett alternativ.

     

    9,3x66 Sako er vel også et alternativ når du lader selv, og gjerne vil ha noe som ikke alle på banen har :D har den selv ja :D i en winchester kasse.

     

    Bruker den "normal" støtbunn diameter?

     

    Skal en være skikkelig sær finnes det en 8x63mm mitraljøsepatron som svenskene brukte i M98; en jaktrfile kamret for den blir du garantert alene om:-)

     

    Den blir vell veldig lik den 8mm-06 gjør den ikke? Så og si lik kanskje litt froskjellig hylsevinkler eller noe?

×
×
  • Create New...