Jump to content

Askepott

Members
 • Content Count

  35
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Det er ikke begrenset gyldighet på våpenkortet man får som 16 åring. Eneste forskjellen er at det står "Dispensasjon fra 18 års kravet", nederst på våpenkortet. Jeg har ikke byttet inn mine, og tror ikke det er et krav om det.
 2. Min er fra 1973 og har nr 192xxx Min har bredt spor for kikkertmontasjen (ca. 16mm). Jeg lurer på når de gikk over til 11mm?
 3. Har du fått våpenkort når du er 16, står du fritt til å bruke våpenet på samme måte som når du er over 18. Jakte småvilt alene f eks.
 4. Er helt enig at for mye oppmerksomhet også er skadelig. Det er ikke gøy og møte disse nedlatende og belærende mannfolkene, men de er enkle å sette på plass. Likevel er det nok viktig å passe på nybegynnerne, som ikke har selvtillit og kanskje ikke kunnskaper nok til å vise vedkommende at hun absolutt ikke trenger hjelp.
 5. Tydeligvis flere som har opplevd forutinntatte butikkansatte.
 6. Jeg har aldri hatt noe behov for særbehandling, eller eget opplegg for kvinner. Dette er fordi jeg har jaktet så lenge jeg kan huske. Men jeg har ikke problem med å forstå at andre kvinner trenger dette. Men det var ikke dette tråden egentlig handler om.
 7. Det er en del jenter som ikke er vokst opp med flertall av gutter rundt seg. Disse jentene har ofte et behov for å lære noe uten menn til stedet. En liten negativ kommentar fra en mann kan bli blåst opp i kvinnens hodet og gjøre at hun slutter helt med jakt og skyting. Dette er noe hun ikke kan få til. Derfor er det viktig med egne grupper for kvinner, slik at de kan bli tryggere på seg selv og bli glad i hobbyen på egenhånd. Personlig er ikke dette noe for meg, jeg trives best sammen med gutta. Har fått tilbudet til å bli med på jentejaktlag, men har enda ikke prøvd. Kanskje jeg blir positivt overasket, men er redd for at det blir for lite banning og skitsnakk med bare jenter.
 8. Kvotering der det ene kjønnet er i mindretall er ikke regnet som diskriminering i Norge.
 9. Ja dette inkluderer butikker som xxl. Gmax har jeg tilgode å prøve.
 10. Dette har skjedd i alle butikkene jeg har vært innom alene. Altså de fleste jaktbutikkene i Østlandsområdet.
 11. Jeg skjønner at jeg med mitt utseende ikke akkurat skriker jeger. At jeg likner mer på venninnene mine som absolutt ikke klarer tanken på å skulle drepe ett dyr. Hobbyen min snakker vi ikke om, er ikke akseptert å drive med jakt blant de fleste jentene på min alder. Men noen få respekterer det, heldigvis. Likevel synes jeg det er helt feil at ekspeditørene registrerer at jeg kommer, de ser på meg men viser ikke noe tegn til at jeg er velkommen. Kommer det en mann inn døren etter meg vil ekspeditørene med en gang spørre han om han trenger hjelp til noe. Så for å ikke bli oversett må jeg rope ut at jeg var her først. Når dette skjer blir ofte den mannlige kunden flau og beklager seg, mens ekspeditøren henvender seg selv til meg med et forvirret uttrykk. Det er vel nå jeg burde be om å snakke med ledelsen, selv om jeg allerede har blitt så irritert og bare vil få kjøpt det jeg må ha og komme meg ut igjen. Jeg burde vel gro noen baller, be om å få snakke med ledelsen og si at det er uakseptabelt at jeg blir oversett i butikkene deres. Noe jeg må gjenta i alle jaktbutikkene jeg er innom, sikkert flere ganger også før ting blir forandret på sikt. Dette burde virkelig ikke være nødvendig, spesielt ikke når det jobbes iherdig for å få flere jenter inn i jegermiljøet.
 12. Helt klart, inkompetanse ja.. Ladeutstyr har jeg, lader det meste av ammo til trening, men til jakt har jeg enda ikke funnet en ladning som jeg er fornøyd med. I tillegg sliter jeg med å få patronene til å kamre ordentlig, så før jeg får fikset dette er det uaktuelt å bruke disse patronene til jakt. Må ha muligheten til raske oppfølgelse skudd. I kombien har jeg 5,6*52r og her holder jeg meg nok til fabrikkammo, fordi da har jeg muligheten til å skyte hull i hull selv om jeg bytter mellom blyspiss og helmantel. Jaktbutikker har alltid vært et av mine favorittsteder. Elsker å være i en atmosfære som handler om jakt. Før kunne jeg og faren min gå rundt der se og snakke om ting, og jeg kunne drømme om den dagen jeg ble stor nok til å få mitt eget våpen. Dette ble dessverre snudd på hodet første gang jeg gikk inn i slik butikk alene. Noe jeg tenkte bare var fordi jeg var 16 år, liten og forsiktig. Men nå fyller jeg straks 20 og det er alltid likt. Begynner å bli lei, og drar ikke lengre til slike butikker om det ikke er noe jeg må ha!
 13. Flere ganger har jeg hatt lyst til å gå, og ikke legge igjen ett eneste øre. Men nå har det seg sånn at jeg ikke har de mest kurante kaliberne i våpenskapet, og jeg derfor ikke finner ammo til disse over alt. Derfor må jeg som oftest bite i det sure eplet, og legge igjen penger i butikker som jeg ikke føler meg velkommen i.
×
×
 • Create New...