Jump to content

357

Members
  • Posts

    318
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by 357

  1. Jeg skulle kjøpe noe ammo av XXL for et par mnd siden, han jeg kjøpte av var sterk tilhenger av et bly forbud, ikke at det er hel relevant. Men da jeg skulle kjøpe ammo i 38spl, men det står 357 mag på våpenkortet, måtte jeg forklare at 38 også kan brukes i 357, han ringte til en annen XXL butikk for å sjekke. Det ordnet seg til slutt. Samtidig så synes jeg åpningstidene til XXL er et stort pluss, så ser også noen fordeler med de.
  2. Forskriften ble endret i Oktober 2009, etter det har det vær fritt salg.
  3. 307 er på måte en blandingsrase, basert på 308, men lagd for jakt, og på den måten ganske unik.
  4. Kanskje ikke helt vitenskapelig, men ikke lett å få patroner i et rørmagasin til å ga av. Jeg husker sako lagde en patron i 30-30 med us carbin fmj kuler (110grain)
  5. Men bruker ikke ofte CAS gutta runde kuler? Men det er jo ganske mykt bly.
  6. Og 38 spl har mindre rekyl, så derfor er det ikke så viktig?
  7. Mange lyddempere som bygger innover på løpet har en pyntering / støttering i bakkant. Er dette for å gjøre det lettere å skru på demperen? Jeg har en slik fra A-tec og jeg mener å huske at den må borres ut slik at den passer løpstykkelsen. Jeg regner med at den ikke skal ha kontakt med pipa, siden jeg har sett noen har brukt en pengeseddel for å sjekke at den ikke har kontakt. Er det bare å borre den ut så cirka, eller bør dette gjøres i dreibenk?
  8. Jeg tror dessverre et blyforbud fra EU, vil gjøre det dyrt og vanskelig å fortsette med hobbyen, spesielt innen for en del områder. Jeg håper at noen stikker fingeren i jorda og skjønner at en skyte-kultur er viktig i «den virkelige verden» jeg tror ikke de stridene parter i Ukraina er veldig opptatt av blyfri ammunisjon. Noen som husker denne saken: https://www.dagbladet.no/nyheter/fiasko-for-forsvarets-miljoammunisjon/63720655
  9. Mye av suksessen til Ukraina var at russerne møte mye motstand selv der den ukrainske arme ikke var til et stede. I flere små byer var det bare sivile som gjorde motstand og drev russerne tilbake. HV har lenge blitt ansett for å være unyttige av militære ledere i Norge som ønsker en liten og proff hær (Sverre Diesen) Jeg håper samfunnet kanskje våkner til den virkelige verden og ser nytten av en befolkning som ikke er fremmed for våpen. Dessverre så kan det jo se ut som EUs direktiv om blyforbud kanskje går igjennom. Noe som skader skytesporten etter min mening. Byråkrater og politikere i Brussel mangler forståelse for hvor sårbar de gjør samfunnet. Se bare på Tyskland som nå har massivt strømunderskudd når det er vindstille. Kanskje endringene i Europa vil føre til bedre behandling av skyttere, det er lov å håpe.
  10. Når laser målere ble vanlig og billig, så trodde jeg det ville føre til renessanse for eldre litt langsomme kaliber. Jeg husker jeg snakket med en jeger på 80/90 tallet som var veldig begeistret for 9,3x57 til elg, men var også "livredd" for å feil bedømme avstand og derfor stort sett skjøt på avstander under 90m, siden kula falt som en potet etter 130m (i følge ham selv). Greier jo ikke å la være å tenke på ham i dag, hvor stor nytte han hadde hatt av en avstandsmåler. Den problemstillingen så jeg ofte ble brukt i USA, hvor en del skrev gå heller for en 30-06 / 270 etc så slipper du å bekymre deg for avstand. Virker heller som trenden går i mot enda raskere kaliber med kuler med høy BC.
  11. ( beklager litt sent svar) har gransket esken grundig, til og med uten patroner, men finner ikke noe som minner om lot nr. de andre eskene jeg har eid, har alltid hatt dette
  12. Hei, denne esken er ikke merket med LOT nr i motsettning til andre esker jeg har hatt. Også litt rart at den er så korrodert, fikk en eske fra 1983 av noen som lå i en fuktig garasje i flere år, men den var helt fin. Har også skutt svensk 6.5x55 fra rett etter krigen, den lå ganske fuktig i flere år, men den hadde lakkering i område i overgangen mellom hylse og kule.
  13. OK, da har jeg åpnet en patron, kruttet er litt klumpete. Det er ikke grøt for om jeg smører det litt utover blir det til vanlige krutt korn. Det er litt korrosjon på enden av kula ( Se bilde ) Det er mer krutt igjen i hylsa, og det må pirkes ut.
  14. Jeg har skutt en del med denne typen og det har fungert utmerket. Når jeg rister på patronene kan jeg høre kruttet inne i hylsa, så regner med at det er litt luft i hylsa. Har kjøpt eller fått eldre pakker, ikke hatt noe problemer. Derimot i en eske som er merket nesten likt, med en sort firekant på siden virker det som om patronene er fylt helt opp med krutt (om det ikke har klumpet seg) når jeg rister på de, kan jeg ikke høre noe, regner med at de er fylt helt opp. https://www.kvf.no/vaapen.php?type=Ammo&weaponid=AMM0414 Er det noe å tenke på? Er det en annen krutt type, som kan påvirke presisjonen etc?
  15. Jeg vet at svenskene lagde både sporlys og panserbrytende i 6,5 kanskje ikke så rart siden det var arme-patron fram til midten av 70-tallet, men gjorde Norge det samme?
  16. Jeg ser at på opticsplanet, er det flere brukere som kommenterer at de ofte treffer for lavt og ikke greier å justere kikkerten høyt nok. I de fleste tilfelle med Lupold. Det gjelder både Remington rifler og Howa. http://www.opticsplanet.com/msgboard/about9-1084.html
  17. Et filosofisk spørsmål og noe som ALDRI må prøves ut. Dersom man tenker seg en nød situasjon uten mat og hvor man feks har en 308, 6.5 etc og er helt tom for ammo, men har en stor mengde hylser og kuler/kule tang. er det under noen omstendighet praktisk mulig å lade om ved bruk av krutt fra annen type ammunisjon? Feks om man kom over 22 LR eller 7.62x39, 9mm etc, hva ville strategien være?
  18. Ja, jeg fant en patron med dobbel nitting. ( Bilde : Eget) Litt morsomt, må ha vært ei trøtt dame på mandagen, en gang i 1940
  19. Ja det er lånt, det er nå rettet. Med link under bilde.
  20. Aj, du har rett, alle er fra 1924. Da er nok 1925 helt riktig, morsomt å vite. Etter å ha gransket stemplet som er helt visket ut tror jeg kanskje det står 1925 og ikke 26
  21. Jeg har nå fått tak i en pakke stemplet 1926, den har ikke spisse kuler, men b-kule med rund tupp, kanskje det var en myk overgang? Ellers har jeg sett at mange av de har hylser hvor tallene 1915, 1918, 1926 og 1929 er vanlig. Om det er tilfeldig vet jeg ikke, eller kanskje de hadde ekstra stor produksjon i denne perioden. At mange hylser ble lagd i 1915 kan jo forklares av 1 verdenskrig. Jeg har ikke greid å finne noen fra 1913 eller eldre. Ellers virker pakkemetoden på de tidligste med 10 skudds pakker litt rar og morsom. Kunn 10 skudd pakket sammen og stemplet. Noen må ha hatt som jobb å pakke, stemple og så lage en fin knute til slutt.
  22. Er det noen som vet når de skiftet til D-kule? De pakkene som er fra 1930 har i alle fall D-kuler.
  23. I juli 2015 gikk regjeringen sammen med AP og Senterpartiet og omgjorde bly forbud i hagle, hvorfor skal vi da tvinges til å bruke homogene kuler?
×
×
  • Create New...