Jump to content

KjetilL

Members
 • Content Count

  71
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by KjetilL

 1. "Problemet" med ufullstendig ladegrep er uten tvil bare en treningsak. Hadde selv samme problemet ved overgang fra boltrifle, men etter noen skudd på banen så sitter dette. En annen myte som folk skriver (som antagelig aldri har brukt en Blaser?) er at Blaser ikke lades lydløst fordi sluttstykke må bankes igjen for å være sikker på at den er i lås. Dette er selvfølgelig helt feil. Når sluttstykket er dyttet forsiktig helt frem så kjenner man at den går i lås. Dette kontrolleres enkelt ved å forsøke å trekke sluttstykke bakover med sikringen (oppspenneren nede) på, rører ikke sluttstykke seg så er bolten i lås. Har både R93 og nå R8 men kommer ikke til å selge R93en. Føler dette er 2 børser til forskjellig bruk. En lett og hendig skogsbørse og en tyngre bane/jordebørse.
 2. Stod kammerflagg i alle riflene på XXL i Skien når jeg var innom i går ettermiddag. Så tipper rutinene er tatt tak i allerede. Der jeg har vært på XXL så sjekker alltid betjeningen kammer før du får prøve ei børse fra veggen.
 3. Om vekt var vesentlig så ville jeg startet med en r93 isteden for r8. Da får mye vektreduksjon "gratis"
 4. Til forskjell fra andre bilavfettinger er Prickbort spritbasert. Derfor også mer populær bland bilpleie gjengen, da den ikke tar med seg alt av voks som er lagt. Tror det finnes mye annet som er bedre på børsepussing.
 5. Gun Star het/heter de som Jakt og Friluft solgte. Selges på Eurooptics også. Innomount er bra saker. Kan bla bestilles på Optics trade.
 6. Svarer med selv her. Norma Oryx fabrikk gikk helt forferdelig med over 30 cm spredning mellom løpa. Hjemmeladet Vulkan med Norma 203B var noe bedre, men fortsatt 10-12cm mellom løpa. Beste ladningen ble Nosler 200gr Accubond og Norma 203B (42-43gr). Veldig bra samskyting så sier meg ferdig med ladningsutvikling. Bilde er 2stk dobbelskudd.
 7. Det er noen montasjer å velge mellom så du kan tenke på om du ønsker skinne eller sadel, hurtigkobling eller skrue, tilt eller ikke. Om du ikke har behov for tilt på montasjen så er det vel likegreit å gå for en velprøvd org blasermontasje. Med 56 objektiv så klarer du deg nok med en lav montasje, gitt at justeringstårnet ikke bygger for mye under kikkertrøret. Fordelen med denne løsningen er at det gir laveste totale bygghøyden, samt at den garantert fungerer ellers ift repeterbarhet osv. Har du behov for tilt har du noen andre muligheter. Innomount 20 moa sadelmontasje. Her må du nok gå opp på 17mm høyde for å gå klar under justeringstårnet (burde kontrollmåles). Denne montasjen vil da bygge høyere enn en org Blaser. Denne er også noe rimeligere. Virker som den er like god som Blaser org på repeterbarhet, men jeg har bare brukt denne i ca 1 år så kan foreløbig ikke si så mye hvordan den funker over tid. Flere leverandører har picatinnyskinner med tilt både med og uten hurtigkobling. Her kan du bruke hva som helst av ringer som måtte passe. Bruker du en hel Sphur montasje oppå skinna så kan du legge på enda mer tilt der, men hele pakka bygger da endel i høyden. Prismessing havner du på den øvre siden, værtfall med Sphur ringer.
 8. Ville valgt Hausken JD184. Passelig kort og lett på 270g. Bra/bedre demping og betydelig billigere enn disse titan demperen.
 9. Noen som vet vekt på en Success pro med matchløp? Evt med vanlig løp. Burde vel være mulig å få under 5kg med kikkert og demper.
 10. Har prøvd disse Hunter klokkene fra XXL. Lydkvalitet og evnen til å retningsbestemme lyd er etter min mening ubrukelig til jakt. Den individuelle volumjusteringa mellom høyre og venstre er i beste fall klønete. I noen få tilfeller får du dobbelt så mye ved å betale det dobbelte, og det vil jeg nok satset på her. Veldig fornøyd med MSA Sordin her også.
 11. Jeg tipper du blander joule og ft/lb som amerikanske produsenter ofte oppgir. 150gr kule i nesten 900 m/s (oppgitt) er langt innafor.
 12. Svarer på mitt eget spørsmål lengre opp på denne siden angående byggehøyde Innomount 20 MOA montasje. Innomount 17mm er 4mm høyere enn orig lav Blaser montasje. Denne fås også i 14mm utgave så da er den altså 1mm høyere enn org lav Blaser. Jeg gikk for 17mm fordi jeg trodde det ikke var nok klaring til tårnet under kikkertrøret, men det kan nå se ut som det kanskje er 0,1mm å gå på der. Uansett topp fornøyd med montasjen og nok klikk ut til ca 1150m.
 13. Noen som har erfaring med Innomount montasjer? Ser ut som noen tidligere utgaver var veldig høye, men de har nå en med 14mm byggehøyde (underkant ring). Usikker på hva den orginale Blaser montasjene er.
 14. Du får Primus koppen både med plast og stål innmat. Koster 100 kr mer med stålinnmat. Kjøpte en med stål på Jula og det er bra saker.
 15. Fant du noen godladinger til rifla tilslutt? Skal selv igang å lade til en Heym 26 i 8x57 irs så lurte på noen tips på veien.
 16. KjetilL

  Partizan Nova Grom

  Jeg har ladet 185gr Grom til en kortløpa 8x57IS som gav ca 730 m/s. Tilbakemelding fra eier etter grisejakt var betydelig mer gjennomtrening enn 196gr Oryx, men med tydelig ekspansjon ift utganghull. Ingen overraskelse at den er hardere enn Oryx selvfølgelig.
 17. Bruker Co-ax og LS på 45-70. Litt trangt, men helt uproblematisk. Sette inn hylsa med kraven under kanten på ene siden og vrir ned. Motsatt vei med hylsa ut igjen.
 18. Dette er ganske enkel jobb. Og det er absolutt en skikkelig oppgradering. Blir faktisk ganske bra avtrekk etterpå.
 19. Jeg har flere forskjellige øvre skumlag som jeg bytter mellom (tilpasset til forskjellige børser). Om du vurderer det så er det naturlig nok ikke så lurt å lime sammen de under. Ser kanskje finere ut når alt henger sammen, men jeg vil bare ha børsa hel gjennom flyplassen Orginalskum fra Peli er forøvrig også grisedyrt. Så greit å bare bytte toppen hvis du skal ha flere forskjellige innlegg. Mye annet skum som funker også selvsagt.
 20. JD184 var på forrige nettside oppgitt til 28-31dB. Det tror jeg stemmer bedre. Jeg har både MD45 og JD184, riktignok ikke på samme børsa men likevel. Ingen tvil om at JD184 demper mer. Kjøp JD184. Kjempebra demper med bra kompromiss mellom lengde, vekt og demping.
 21. Noen som har erfaring med montasjene fra Gun Star? Ser Jakt & Friluft også selger disse. Ser forøvrig ut som originale.
 22. Problemet er at det de skriver ikke stemmer med det som skjer i den virkelige verden. Skudd avfyres selv om sluttstykket ikke er i lås. Les henvisningen seawolf har lagt ut når det gjelder sluttstykket i låst stilling. Helt åpenbart at R93 er et utrygt våpen. Man må være medlem av en slags blasersekt for å kunne hevde noe annet Ser både du og mange andre her har fortsatt misforstått. Les hva Seawolf henviser til en gang til. Det er ingen dokumentasjon eller påstander (utenfor kammeret.no) som sier at noen skudd har gått av når sluttstykket ikke har vært i lås. Derimot er det "noe" som av ukjent årsak åpner/sprenger låsen. En av teoriene er vel at en gasslekkasje fra en hylseseparsjon kan gjøre dette. Mener en av de siste rapportene fra DEVA etter en av ulykkene helt klart konkluderte med at sluttstykket var i lås.
 23. Hvis man er ute etter en montasje med tilt så har Innomount en 20 moa. Den er ikke lav, men den ser lavere ut en den skinne+spuhr kombinasjonen som er vist over her.
 24. Det høres riktig ut. Jeg har vanligvis satt Clarry RCBS til 63,6mm, og da vet jeg den har lite friflukt. Fant ikke max lengde i notatene, men ser at jeg tidligere har prøvd med 64,70mm og at det var alt for langt.
 25. Se denne: viewtopic.php?f=14&t=110841&p=1124353&hilit=FN+spr#p1124353 FNH rifler selges ikke i Norge som jeg vet, men du får denne under Winchester navnet.
×
×
 • Create New...