Jump to content

KjetilL

Members
 • Content Count

  74
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Jo den gjør det. For å få den repeterbarheten ift treffpunkt ved av og på montering så må det nok være slik. Det vanligste og mest praktiske er å ha en montasje og kikkert per løp. Selvfølgelig en dyrere løsning, men da er du alltid innskutt.
 2. Det er slik det skal være. Montasjen skal justeres for hvert løp.
 3. Har ingen Gun Star montasje, men har 2 stk org. Blaser montasjer (både den gamle R93 og ny R8 montasje) og en Innomount med 20MOA tilt. Akkurat det at den forandrer treffpunkt ved å endre inngrep vil jeg sagt var helt å forvente også på en org. blaser montasje. Dette er vel egentlig ikke noe problem? Jeg pleier å stramme montasjen en gang og deretter holder den seg stram og fin. Har ikke annen erfaring med gun star annet enn at jeg har har kikket på den og den er mistenkelig lik Blaser sin. Jeg er likevel naturlig skeptisk til noe som kommer fra Bulgaria, selv om båd
 4. "Problemet" med ufullstendig ladegrep er uten tvil bare en treningsak. Hadde selv samme problemet ved overgang fra boltrifle, men etter noen skudd på banen så sitter dette. En annen myte som folk skriver (som antagelig aldri har brukt en Blaser?) er at Blaser ikke lades lydløst fordi sluttstykke må bankes igjen for å være sikker på at den er i lås. Dette er selvfølgelig helt feil. Når sluttstykket er dyttet forsiktig helt frem så kjenner man at den går i lås. Dette kontrolleres enkelt ved å forsøke å trekke sluttstykke bakover med sikringen (oppspenneren nede) på, rører ikke sluttstykke seg så
 5. Stod kammerflagg i alle riflene på XXL i Skien når jeg var innom i går ettermiddag. Så tipper rutinene er tatt tak i allerede. Der jeg har vært på XXL så sjekker alltid betjeningen kammer før du får prøve ei børse fra veggen.
 6. Om vekt var vesentlig så ville jeg startet med en r93 isteden for r8. Da får mye vektreduksjon "gratis"
 7. Til forskjell fra andre bilavfettinger er Prickbort spritbasert. Derfor også mer populær bland bilpleie gjengen, da den ikke tar med seg alt av voks som er lagt. Tror det finnes mye annet som er bedre på børsepussing.
 8. Gun Star het/heter de som Jakt og Friluft solgte. Selges på Eurooptics også. Innomount er bra saker. Kan bla bestilles på Optics trade.
 9. Svarer med selv her. Norma Oryx fabrikk gikk helt forferdelig med over 30 cm spredning mellom løpa. Hjemmeladet Vulkan med Norma 203B var noe bedre, men fortsatt 10-12cm mellom løpa. Beste ladningen ble Nosler 200gr Accubond og Norma 203B (42-43gr). Veldig bra samskyting så sier meg ferdig med ladningsutvikling. Bilde er 2stk dobbelskudd.
 10. Det er noen montasjer å velge mellom så du kan tenke på om du ønsker skinne eller sadel, hurtigkobling eller skrue, tilt eller ikke. Om du ikke har behov for tilt på montasjen så er det vel likegreit å gå for en velprøvd org blasermontasje. Med 56 objektiv så klarer du deg nok med en lav montasje, gitt at justeringstårnet ikke bygger for mye under kikkertrøret. Fordelen med denne løsningen er at det gir laveste totale bygghøyden, samt at den garantert fungerer ellers ift repeterbarhet osv. Har du behov for tilt har du noen andre muligheter. Innomount 20 mo
 11. Ville valgt Hausken JD184. Passelig kort og lett på 270g. Bra/bedre demping og betydelig billigere enn disse titan demperen.
 12. Noen som vet vekt på en Success pro med matchløp? Evt med vanlig løp. Burde vel være mulig å få under 5kg med kikkert og demper.
 13. Har prøvd disse Hunter klokkene fra XXL. Lydkvalitet og evnen til å retningsbestemme lyd er etter min mening ubrukelig til jakt. Den individuelle volumjusteringa mellom høyre og venstre er i beste fall klønete. I noen få tilfeller får du dobbelt så mye ved å betale det dobbelte, og det vil jeg nok satset på her. Veldig fornøyd med MSA Sordin her også.
 14. Svarer på mitt eget spørsmål lengre opp på denne siden angående byggehøyde Innomount 20 MOA montasje. Innomount 17mm er 4mm høyere enn orig lav Blaser montasje. Denne fås også i 14mm utgave så da er den altså 1mm høyere enn org lav Blaser. Jeg gikk for 17mm fordi jeg trodde det ikke var nok klaring til tårnet under kikkertrøret, men det kan nå se ut som det kanskje er 0,1mm å gå på der. Uansett topp fornøyd med montasjen og nok klikk ut til ca 1150m.
 15. Noen som har erfaring med Innomount montasjer? Ser ut som noen tidligere utgaver var veldig høye, men de har nå en med 14mm byggehøyde (underkant ring). Usikker på hva den orginale Blaser montasjene er.
×
×
 • Create New...