Jump to content

KjetilL

Members
 • Content Count

  68
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Om vekt var vesentlig så ville jeg startet med en r93 isteden for r8. Da får mye vektreduksjon "gratis"
 2. Til forskjell fra andre bilavfettinger er Prickbort spritbasert. Derfor også mer populær bland bilpleie gjengen, da den ikke tar med seg alt av voks som er lagt. Tror det finnes mye annet som er bedre på børsepussing.
 3. Gun Star het/heter de som Jakt og Friluft solgte. Selges på Eurooptics også. Innomount er bra saker. Kan bla bestilles på Optics trade.
 4. Svarer med selv her. Norma Oryx fabrikk gikk helt forferdelig med over 30 cm spredning mellom løpa. Hjemmeladet Vulkan med Norma 203B var noe bedre, men fortsatt 10-12cm mellom løpa. Beste ladningen ble Nosler 200gr Accubond og Norma 203B (42-43gr). Veldig bra samskyting så sier meg ferdig med ladningsutvikling. Bilde er 2stk dobbelskudd.
 5. Det er noen montasjer å velge mellom så du kan tenke på om du ønsker skinne eller sadel, hurtigkobling eller skrue, tilt eller ikke. Om du ikke har behov for tilt på montasjen så er det vel likegreit å gå for en velprøvd org blasermontasje. Med 56 objektiv så klarer du deg nok med en lav montasje, gitt at justeringstårnet ikke bygger for mye under kikkertrøret. Fordelen med denne løsningen er at det gir laveste totale bygghøyden, samt at den garantert fungerer ellers ift repeterbarhet osv. Har du behov for tilt har du noen andre muligheter. Innomount 20 moa sadelmontasje. Her må du nok gå opp på 17mm høyde for å gå klar under justeringstårnet (burde kontrollmåles). Denne montasjen vil da bygge høyere enn en org Blaser. Denne er også noe rimeligere. Virker som den er like god som Blaser org på repeterbarhet, men jeg har bare brukt denne i ca 1 år så kan foreløbig ikke si så mye hvordan den funker over tid. Flere leverandører har picatinnyskinner med tilt både med og uten hurtigkobling. Her kan du bruke hva som helst av ringer som måtte passe. Bruker du en hel Sphur montasje oppå skinna så kan du legge på enda mer tilt der, men hele pakka bygger da endel i høyden. Prismessing havner du på den øvre siden, værtfall med Sphur ringer.
 6. Ville valgt Hausken JD184. Passelig kort og lett på 270g. Bra/bedre demping og betydelig billigere enn disse titan demperen.
 7. Noen som vet vekt på en Success pro med matchløp? Evt med vanlig løp. Burde vel være mulig å få under 5kg med kikkert og demper.
 8. Har prøvd disse Hunter klokkene fra XXL. Lydkvalitet og evnen til å retningsbestemme lyd er etter min mening ubrukelig til jakt. Den individuelle volumjusteringa mellom høyre og venstre er i beste fall klønete. I noen få tilfeller får du dobbelt så mye ved å betale det dobbelte, og det vil jeg nok satset på her. Veldig fornøyd med MSA Sordin her også.
 9. Jeg tipper du blander joule og ft/lb som amerikanske produsenter ofte oppgir. 150gr kule i nesten 900 m/s (oppgitt) er langt innafor.
 10. Svarer på mitt eget spørsmål lengre opp på denne siden angående byggehøyde Innomount 20 MOA montasje. Innomount 17mm er 4mm høyere enn orig lav Blaser montasje. Denne fås også i 14mm utgave så da er den altså 1mm høyere enn org lav Blaser. Jeg gikk for 17mm fordi jeg trodde det ikke var nok klaring til tårnet under kikkertrøret, men det kan nå se ut som det kanskje er 0,1mm å gå på der. Uansett topp fornøyd med montasjen og nok klikk ut til ca 1150m.
 11. Noen som har erfaring med Innomount montasjer? Ser ut som noen tidligere utgaver var veldig høye, men de har nå en med 14mm byggehøyde (underkant ring). Usikker på hva den orginale Blaser montasjene er.
 12. Du får Primus koppen både med plast og stål innmat. Koster 100 kr mer med stålinnmat. Kjøpte en med stål på Jula og det er bra saker.
 13. Fant du noen godladinger til rifla tilslutt? Skal selv igang å lade til en Heym 26 i 8x57 irs så lurte på noen tips på veien.
 14. KjetilL

  Partizan Nova Grom

  Jeg har ladet 185gr Grom til en kortløpa 8x57IS som gav ca 730 m/s. Tilbakemelding fra eier etter grisejakt var betydelig mer gjennomtrening enn 196gr Oryx, men med tydelig ekspansjon ift utganghull. Ingen overraskelse at den er hardere enn Oryx selvfølgelig.
 15. Bruker Co-ax og LS på 45-70. Litt trangt, men helt uproblematisk. Sette inn hylsa med kraven under kanten på ene siden og vrir ned. Motsatt vei med hylsa ut igjen.
×
×
 • Create New...