Jump to content

fettern

Members
  • Posts

    48
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by fettern

  1. Hmmmmmm, jeg får vel ta litt av skylden for det, men i rettferdighetens navn var det akevitt og Dr. Nilsen også......og både blended og single malt whisky :crazy: :crazy: Takk for trivelig uke, M67
  2. Om prisen er OK kommer an på hvor mye brukt riflen er. Hvis det har gått flere tusen skudd gjennom løpet, synes jeg prisen er for høy. Kikkerten hadde vært verdiløs for meg og da syns jeg kr 10000 er for mye. Jeg har to stk M75 selv, begge ble kjøpt brukt og hadde gått fra 15 - 300 skudd, de ble kjøpt for 8- og 9000 for et par år siden. Disse var gode som nye. En 6,5-pipe er ikke like god etter noen tusen skudd så det har absolutt noe å si for verdien. Hvis det har gått maks 1000 skudd gjennom løpet ville jeg prutet prisen ned et par tusen kroner eller ventet på et bedre tilbud.
  3. Ellers er det ganske lurt å ikke notere noe som helst Etter hvert som man glemmer, må man teste på nytt hele tiden og får mange flere timer både ved ladebenken og på banen
  4. Ladet opp 300 gr A-frame til elgjakta, men det ble ikke avfyrt skudd der Derfor tok jeg med 375'n på rådyrjakta i forrige uke, det ble tre bukker. Alle skutt bak bogen og det ble store og fine sårkanaler. Jeg ble overrasket over at A-frame ekspanderte så fint i rådyr. Det minste utgangshullet var på størrelse med det lokket som sitter i lokket på en snusboks hvis dere skjønner hva jeg mener, dvs der man legger porsjonssnus som er brukt. Mine ladninger er moderate, er ikke kronografert, men kvalifisert gjetning er ca. 700 m/s. Det lengste holdet var 150 meter og det var utgangshullet på denne som var som lokket i snusboksen.
  5. +1 Min erfaring med Scenar 6,5 er at maksladning ligger under tilsvarende kulevekter fra andre fabrhkanter. Det stemmer bra med Lapuas egne data. 43 grain med N160 virker ikke som en slapp ladnhng. Lapua selv oppgir over 800 m/s med 41,5 grain med 80 mm col og det er en utopisk col som nesten garantert gir soting. Prøv bedre kulehold, det virker i hvert fallthos meg.
  6. I Lapuas ladetabell oppgir de følgende maksladning for 300 gr Swift A-frame i 375 H&H Magnum: N140 65,9 gr N150 65,4 gr Det er kun med 300 gr kule de oppgir lavere maksladning med N150. Jeg syns N150-ladningen virker litt puslete. Noen synspunkter/erfaringer ? Hvilket krutt gir høyest hastighet med denne kulevekta, kanskje N500-serien ?
  7. Hvis du ikke har noe bedre å tilføye tråden enn slikt vrøvl, bør du sette deg på tastaturpølsene! Lenge leve humor Ikke hør på moderatoren, 510whisper
  8. Alnabru, Oslo. Den sto i stativ i låst glassmonter med feil prislapp. Det sto på lappen at det var retikkel 60 i 2. bildeplan. Da var den ikke så interessant for meg, men jeg kikket på alle de hadde med 50 og 56 mm objektiv. Jeg sammenligner retiklene 40, 44, 60 og 66 da jeg plutselig ser i en med retikkel 60 og medforstørrende retikkel og den ble min Og den var som sagt feil priset, min var til og med 500 kr billigere enn tilsvarende i 2. bildeplan. Hvilken butikk hadde denne inne? Jeg prøvde forgjeves å finne en slik på tre ulike butikker.
  9. Zeiss Victory Diavari 3-12x56 med retikkel 60 i 1. bildeplan på meg, 25 % på gode Zeisspriser som XXL har fra før
  10. Det er en sort "dot" der når lyset er av, men doten er like tynn som strekene i korset så det har ingen praktisk betydning.
  11. Det snakkes om gentleman's agreement og andre like dumme ting i denne tråden. Jeg håper at hvem som helst skyter hva som helst de har jaktrett til der hvor hundene mine loser på en betingelse: At de som skyter i los for hunden min behandler den pent. Andre hundeeiere som blir opprørt over at jeg eller andre skyter vilt vi har jaktkort på i los for hunden deres, får bli så opprørt de bare ønsker. Vi hundejegere som jakter i terreng hvor flere har jaktkort, må bare akseptere at slikt skjer. Ærlig talt, hundefolk, det er ikke alltid lett å vite hva som er losdyret. Kjøp dere egen skog hvis dere skal lage egne regler.
  12. Ikke når vi snakker forvaltningsrett som skal følges enten det gjelder inndragning av førerkort eller inndragning av våpenkort. Det står alle fritt til å angripe forvaltningsmessige avgjørelser man er uenig i. Det er akkurat samme klageadgangen i de samme instanser. Kriteriene for tilbakekallelse er ulike eller sagt på en annen måte; kriteriene som skal oppfylles for å få innvilget førerkort eller innvilget erververvstillatelse på skytevåpen er ulike. Førerkort kan f.eks. inndras pga råkjøring, sykdom osv. Våpenkort kan tilbakekalles pga manglende edruelighet, straffbare forhold eller andre kriterier for erverv som ikke lenger oppfylles.
  13. Man er prisgitt enkeltmenneskers forståelse av saker ikke bare i saker som omhandler våpen. Derfor har vi ankeinstanser og domstoler i en rettsstat som kan overprøve avgjørelser i forvaltningen. Tror du det er annerledes i andre land ? Og vårt "nisseland" (som du kaller det) er regnet som et av de beste land i verden å bo i Jeg liker dette landet, jeg
  14. Ignorer slike idioter, antakelig en drittunge som oppfører seg i fjellet som blant folk der han bor.
  15. Nettopp, det er derfor dette insektet heter hjortelusflue og ikke hjortelus som veldig mange forkorter det til.
  16. Da postet jeg peileren til Peder K i går ettermiddag. Jeg forsøkte å starte den i går, men mislyktes og regner med at batteriet er flatt i hundedelen. Den virket i hvert fall da jeg pensjonerte den. Hvis du ikke har noe erfaring med en slik peiler får du sikkert hjelp i forumet eller kanskje du kjenner noen som har brukt Contact. Som en kuriositet kan jeg nevne at min forrige dachs druknet i november 2007 under los med denne peileren rundt halsen. Det var mer eller mindre is på elva og langs elvebredden var det is ca. en meter ut der hunden gikk i vannet etter mange dager med streng kulde. Det fulgte et mildvær i dagene etterpå, elva steg betydelig og det ble vanskelig å få tak i hunden. Jeg gjorde gjentatte forsøk på å hente opp hunden i dagene som fulgte og etter 11 dager lyktes jeg. Peileren virket som den skulle selv etter så mange døgn i vannet og var helt tett. Jeg brukte den på min nye hund et år eller to etterpå. Det var takket være peileren det var mulig å lokalisere hvor hunden lå i vannet, uten den hadde det ikke vært mulig å finne hunden. Håper du får glede av den Frode
  17. Jeg trodde at en body-die presser hylsekroppen og setter skulderen tilbake akkurat som en vanlig helpressingsdie. Det er i hvert fall slik jeg har brukt min Redding body-die og jeg har smurt kroppen (ikke halsen) akkurat som jeg ville gjort hvis jeg brukte en vanlig helpressingsdie. Eneste forskjellen er at den ikke presser hylsehalsen, er jeg helt på jordet ? Er det ikke en såkalt bump-die som bare setter skulderen tilbake og ikke rører verken hals eller kropp ?
  18. Peder ble vinneren !! Sender den til Bodø neste uke
  19. Jeg har en 7 år gammel Contact peiler som jeg gjerne gir bort til ung og "fattig" hundeeier/jeger. Den er godt brukt, men er helt i orden og har vært med på mange fine loser med dachser. Den ble pensjonert når GPS-peiler overtok her. Den må hentes i Oslo/Akershus-området, hvor blir vi enige om. Du har ikke peiler fra før, men disponerer en hund du skal begynne å slippe, skriv litt om deg selv og hvor du holder til
  20. Selvsagt kan han det. Han kan også kreve at de som ønsker å leie jakten skal drive hele gården hans og øke omsetningen med 1000 % og i tillegg skyte 5000 treningsskudd hver dag hele året. Har du aldri hørt om markedskreftene ?
  21. Jeg startet på 41 gr. og ladningen er helt OK i min Sako, men jeg vil ikke gå høyere. Til sammenligning gir Rem UMC 150 gr fabrikkammo 805 m/s i mitt løp. Skepsis er sunt i denne hobbyen. Når du syns en ladning høres kvass ut, bruker du den ikke, i hvert fall ikke uten å starte lavere. For du gjør vel det ?
  22. Det er ikke alle svar du finner i lover, 30 skudd er obligatorisk, men det er fortsatt tillatt å trene mer. En grunneier kan velge å leie ut jakten eller han kan jakte selv. Hvis et jaktlag ikke ønsker å følge utleiers regler, leies vel jakten ut til andre. Det er neppe lovstridig.
×
×
  • Create New...