Jump to content

National Match

Members
  • Posts

    137
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by National Match

  1. Takker for bra humor i innlegget, trådstarter! Har sett den samme mengden GSP'er på finn.no - og vil bare skyte inn at jeg personlig synes de er overprisa. Har en liten følelse av at selgerne tenker LITT for høyt om dem - at tiden har gått litt fra dem... Ellers har jeg det sånn at pistolen jeg kjøper må ha dette udefinerte "Denne er MIN" over seg. At man liker alt fra at den funksjonerer til utseendet - kort sagt dette som roper etter akkurat MEG Da skyter jeg best med den også. Ville sjekka avtrekket på en GSP, at den er fortung vet man allerede. Mvh.
  2. Hei! I serien "Dynastiet" heter mannen til Fallon Carrington Jeff Colby. Bikkja må jo da døpes Jeff Mvh NM.
  3. Riktig det... Men svaret mitt var vel egentlig en liten invitasjon til humor.
  4. DET ER BARE PÅ KAMMERET.NO AT MAN FÅR 123 INNLEGG PÅ ET ALDELES ENKELT SPØRSMÅL OM HVORDAN MAN FYLLER UT EN SØKNAD PÅ ET VÅPEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Vi er fa.n meg ko-ko hele gjengen
  5. National Match

    Magnum 2

    JegerbomX4: For det første får jeg ta det her og ikke i en PM, siden du sier du ikke kommer til å svare på PM . (Men må reflektere litt over hvorfor du på forhånd holder denne forsvarstalen - hvor er angrepet..? Vil for andre lesere da bare opplyse om at meningen din i denne tråden ikke appellerer tilstrekkelig til meg til at jeg ville sendt deg en PM, og like så at jeg ikke ville avstått fra å sende på bakgrunn av det samme. Jeg er selvstendig, og sender PM dersom jeg ønsker det. Og til slutt: Jeg synes ikke det er en avsporing verken det vi eller du diskuterer her; kan ikke se annet enn at vi holder oss til kjernen alle sammen). Men så tilbake til kjernen og til spørsmålet ditt: Det jeg mener med å sette en grense for handel, er at det i dag vil forekomme mange tilfeller hvor bestemor og bestefar kjøper avanserte julegaver til barn og barnebarn, hvorpå disse to er avhengige av å få korrekt info fra selger. Dersom det viktigste for en kjøper av en iPad er å også ha en USB-inngang på brettet, vil produktet fortone seg som et feilkjøp dersom selger har påstått en eksisterende USB-port. Dette er bare min mening ift. kjøp og salg - billig-kjeder vet vi vel alt om angående deres totale inkompetanse og elendige opplæring av unge ansatte. Det interessante her er allikevel jussen, og følgelig også spørsmålet mitt tidligere i tråden om det finnes saker som dette som er behandlet i rettsystemet, og som har resultert i en dom som i ettertid vil gjelde før - eller istedenfor - man går til skifteretten.
  6. National Match

    Magnum 2

    Slutter meg fullstendig oppunder D.A. Ett sted må man sette en skillelinje mellom kjøper og leverandør: Dersom leverandør svarer Ja på ditt konkrete spørsmål om den kan brukes i M2, skal selger ordne opp vederlagsfritt - for svarte, det er klart det skal være sånn ! Leverandør burde ikke svart så sikkert, og det florerer av mennesker som heller ønsker å svare sikkert enn å erkjenne at man ikke vet. Såpass høy standard bør det være på leverandører, og såpass høy kvalitet og egenstandard BØR LEVERANDØR ØNSKE SELV. Jegerbomx4: Hvor skal man plassere grensa for handel med ditt argument..?
  7. Takk for klar og beskrivende info, Severin og Illidan. Jeg kan bare ikke noe for det, men synes det er ualminnelig tøft og se på.. Kompliserte greier dette: Å være så sikker på at jeg liker det tradisjonelle på 1911-pistoler, også kommer det en sånn HOMO-kompensator og rævkjører meg.
  8. Hei! Er det noen som vet noe om denne hitech-kompensatoren? Hvordan er den festet, hvordan blir pistolen bedre/mer presis etc.
  9. Hei! Dersom det er Lee TURRET du har, trengs en forlenger til kruttmålet hvis du skal ta i bruk hette-isetteren. Diene går ikke klar hette-isetteren i roteringen. Kjøpte to stk. forlengere av Alvestad for å få det til å funke. (Altså den indre og separate åpne- og lukkeanordningen i krutt-dien.) Mvh NM
  10. Jeg har søkt på Duracoat på Kammeret og funnet en del. Det virker som det er viktig hva slags materiale man skal male på, eller har jeg misforstått - er det mer prepp-jobb som er viktig ift. materiale..? Jeg siterer et annet innlegg her: Anodisering: - Elektrolyseprosess som benyttes på aluminium. Gir en hard, ru, silkematt overflate, ofte med farge (som en del av anodiseringsprosessen kan man fargelegge aluminumen med vanlig tøyfarge.). Sjekk med magnet om du lurer på om en del er aluminium eller stål (kan bli lurt her, enkelte rustfrie legeringer er ikke magnetiske..). - Parkerisering er et fosfatbad som anløper overflaten til stål/jern og gir en gråsvart, ru overflate som mettes med olje for maksimal rustbeskyttelse. Jeg har lyst til å duracoate Brügger & Thomet-demper om til matt blank/sølv - og lurer på om det egentlig bare er å pusse det ørlite ned og spraye løs? Vil sette stor pris på erfaringer og løsning her - og gjerne så enkel som mulig MÅ man bruke blåse enten fra Biltema eller proff, eller kan man påføre med andre ting, f.eks. en svært fin svamp?
  11. Jeg tror nok Forumkongen vet hva han driver med. Det er helt sikkert morsomt for ham å følge dette; like morsomt som det er ufattelig mange som biter på kroken hans. Det kreves mye ressurser for å skrive som Forumkongen gjør; at det er snakk om en egentlig og en gang kreativ person vi har og gjøre med her, er jeg overbevist om. (Fikk bare en vanvittig innskytelse på at det er Bare Egil som er Forumkongen!!) Men så var det kreative mennesker når de gir opp da. Alle kjemper en stund, også Forumkongen, og deretter gir de opp innvendig - de fleste gjør det langt tidligere enn Kongen. Reversert kreativitet er ikke et pent syn, uavhengig av kamuflasjen dens. Det er kun én ting jeg reagerer negativt på med Forumkongen, og det er at du er uærlig. Uærlighet er ikke verdig, til tross for at det er et språklig sett elegant bevisst selvbedrag du bestyrer. Linjen mellom genialitet og galskap er svært tynn, like så mellom selv-hat og selv-kjærlighet. Og mellom forfengeligheten og den helt spesielle formen for ensomhet du vet du besitter. Det er enklere å forandre virkeligheten enn sannheten, bare spør Alexander den Store, Adolf Hitler eller Idi Amin. Det er ensomheten svært ressurssterke personer besitter du kjenner. Ja, jeg vet kjære Forumkongen; at den én gang opplevdes som suverenitet, og også du har rett til å ha en selvstendig opplevelse av følelsene dine: men jeg vet at du selv er aldeles klar over hva dette egentlig er snakk om, og det er dette jeg misliker ved deg - feigheten din ved ikke å våge å stå fram som deg selv. Klar over underholdningsverdien - klar over hele greia di, men for de som er enda mer intelligent enn deg igjen, blir du patetisk. Egoet ditt smøres av innleggene dine, mens du kan velge vekk all den forventede friksjonen du mottar - men det ille for deg, er at da har du fjernet deg fra det sosialt menneskelige i deg. Og det er dette som er trist, fordi du viser folk som er mer intelligente enn deg at du har gitt opp i å tro på at du kan elskes. Og gitt opp å makte å være én av fellesskapet. Du viser meg at du egentlig savner fellesskapet med omverdenen. Se bare på innleggene dine: Du vet ikke hvordan du skal få kontakt. Du er avhengig av middelmådighet - dette er ikke annet enn selvforakt gone bad vøt. Spørsmålet er jo hvorfor du tvinger "dumme folk" til å bekrefte din egen storhet. Hvor stort er dét? Eller hvor intelligent er det? MEN kjære Kongen: alt dette over her er bare tull. Jeg mente ingenting av det, Forumkongen - bare glem det. Selv har jeg sans for mange av innleggene dine her - i landet som dyrker middelmådigheten: og jeg gjentar igjen at du må ikke tro på noe av det jeg skrev om deg, for det er ikke sant. Regner med at du er glad også for at ingenting av det traff deg. (PS! Helt ærlig så skaper du mye underholdning, og dét er helt topp på litt lange kvelder.)
  12. Hei Espen - du skriver fra Longyearbyen - trenger vel en 44 Mag til isbjørnene da? Angående det du spør om, så håper jeg flere brukere kommer på banen for å svare - ser det er lite svar her. Selv kan jeg bare fortelle hva jeg spør etter ved kjøp av en 1911. Egentlig er det lite - fordi det er så enkelt å få tak i ekstradeler, men jeg spør alltid først om hvilke typer jobber/modernifiseringer som er gjort på den. Avtrekkerjobb? (Kan være tunge og søplete de gamle) Er sear og hammer fila på av en flink fyr i tilfelle...) Byttet beavertail? (Ofte beavertailene på de gamle Colt'ene presser hånda unødvendig langt ned ift. kjernelinjen, og dermed mer rekyl). Jeg spør alltid om selve avtrekkeren er byttet, da jeg synes de originale er stygge. Løpet - selvfølgelig spør jeg om den har gått mange skudd, selv om jeg synes bytting til nytt løp er en kostnad å leve med. Låsingen av løpet i sleiden - håper andre kan svare bedre her - vet ikke om man fysisk kan kjenne evt. slark pga. slitasje. Som du forstår er ikke jeg en dybde-ekspert, men har eid noen oppigjennom og lest masse om de fantastiske 1911-pistolene
  13. Velkommen i klubben Jeg fikk ta i en boraksel på SNAUE 2 mm, og denne funker utmerket. En annen ting jeg gjorde, var å boore ut endene på begge sidene med et 1,3 mm bor. Mye nok til at det sitter, og lite nok til at jeg kan banke pinnen ut dersom behov for å ta av siktet !
  14. Jeg har eid en B&T på en H&K 9 mm, som jeg ikke prøvde med vann i som på videoen. Denne karen skyter med en 45 Acp, og det er jo helt utrolig hvor stille det går. Jeg lada ned 9 mm-skudda mine til underlyds, men det første skudde smalt nokså kraftig. På det tredje gikk det meget stille, og som sagt uten vann eller olje i. Glock-fyren på videoen skyter med en Gemtec-demper, og skulle vært morsomt og visst om B&T er like bra som denne. Noen med erfaringer - eller som synes noe veldig sterkt? " target="_blank
  15. Trådstarter - hva mener du med at våpenloven i Norge er syk?
  16. Antagelig eksisterer det tråder med dette, men ville vært flott med noe konkret her! Hver gang jeg har surfa på nettet den siste uka, er det som om Pardini-pistolene har hatt en egen tiltrekningskraft. Jeg både ser og vet litt om dem - f.eks. lav kjernelinje. Og jeg har hørt at flere mener det er den klart beste feltpistolen som finnes. Jeg må si at den har på én eller annen måte en likhet i utstrålingen som klassiske Sig Neuhaussen. Har lest tester om 22'en til Pardini også - og også denne får jo virkelig bra omtale. Jeg skjønner at Pardini er noe helt spesielt, og den koster jo nok - men er det noen som kan fortelle litt HVORFOR den er så bra? Og hva menes med "modernifisert Browningssystem"? Hvordan er det modernifisert? Og hvilke andre konkurrenter fins det til denne flotte italieneren? SVI? STI? OG - Er det lov med elektronisk tenning på vanlige programmer - eller er dette egen klasse? (Kan vel ikke måle elektronisk tenning i gram??? Mange spørsmål, men håper noen har tid på søndagskvelden!
  17. Følger den absolutt, ATK, og takk for bidrag. Nå har jeg fått en nokså bred forståelse for at med en i utgangspunktet blånert Colt, vil det være kun fornikling som ville beskyttet våpenet mot rust. Hadde en lang prat med Børselars om dette, og ved fornikling ville det bli nødvendig med flere omganger med nikkel, og med pussing mellom rundene - slik at prisen og postgangen ville bli nokså dyrt. Og ikke minst fordi det ville bli mange timer. Jeg har spurt og spurt her på Kammeret om alle mulige finisher, og har fått kjempehjelp til å forstå finish bedre - derfor er jeg nervøs (vet at oppsynsmann og SUPERKVERULANT Highpower lurer i buskene her ) når jeg nå tror/vet nesten sikkert( ) at hardforkromming kan man bare gjøre vellykket på en i utgangspunktet stainless steel-pistol. Må bare legge til at Highpower har kunnskap som er gledelig for meg som er litt ferskere i gamet - bare kjør på, Highp.! Et spørsmål til slutt her: Beskytter malingen Duracoat mot rust?
  18. Amerikanerne er jo gærne ift. lovbokstaver. Tror jeg lærte en gang at norske lover er langt mer - var det Uttømmende ordet var..? Altså når det står en definisjon av en grense, påbud etc. - så menes og betyr det samtidig og automatisk at det motsatte er forbudt. TROR at i USA så er ikke lovbokstaven uttømmende på samme måte, derfor et ekstremt krav til å måtte ordlegge og lovpålegge i alle retninger, utfall og tenkte situasjoner. Men dette er helt sikkert unøyaktig og feil - men tok et år med jus for lenge siden, og mener foreleseren sa noe i den retningen. (Var sikkert fyllesyk - jeg, altså). Men flott med så mye jeg lærer om 1911 av noen nå mer kjente navn som Highpower, Evert, Severin og mange fler - det hjelper på når man sitter i Afrika fram til sommeren uten å kunne BARE TA PÅ Colt'en og FAS'en
  19. Dette er bra info, takk. Også uten en eneste flis da, Highpower - føler du deg ikke bra? ("Du ser syk ut, er du blek?") Høres litt uvant komplisert ut for det ellers genialt enkle 1911-konseptet.. Tennstiften er jo helt kon, vil det da si at i de pistolene med tennstift-sikring er det frest ut et slags spor i tenn-nåla som sikringen kan gå inn og blokkere, eller stenger den nåla med den formen nåla har? Fader, hvor mange sikringer trenger man på en 1911 da?! Skulle tro den var produsert etter EU-krav jo
  20. Hei OIH, Gold Cup'en min er en 70-serie! Jeg har bare hørt om tennstempelsikring, men vet ikke hva det er. Noe som er sikkert, er at avtrekker-stopper-skruen på min er skrudd inn til maks; fins ikke vandring i det hele tatt etter hanen er falt, men da kan det ikke være dette som er årsaken til det lille kneppet heller, hvis jeg forsto deg rett..? Så forresten et tips på Blindhogg.com om avtrekk-skruen. Å holde avtrekker inne, og føre hanen opp og ned - (MED magasinutløseren på plassen sin, da det er denne avtrekk-skruen stanger mot) Og: Dersom man kjente det "subba" inntil halvspenn-sporet på hanen, var avtrekk-skruen satt for dypt.. Nå forstår jeg ikke dette helt, da jeg ikke ser sammenhengen mellom at halvspenns-sporet på hanen har noe som helst med avtrekkstopp-skruen og gjøre..? Fint med forklaring her ! Er i utlandet, så har ikke våpenet foran meg) Også fint med forklaring på hva en tennstift-sikring vil si på en 1911.) Annet tips jeg så der, som virket bra - selv om det for mange her kanskje er litt opplagt: Demontere våpenet helt, tusje utsiden av avtrekker-skoen/buen, dytte avtrekkeren inn motsatt vei i våpenet og file bort der tusjen evt. har berørt. En i klubben opplevde at avtrekkeren ble stående inne etter skudd i Ransom rest - feilfunk. pga. for tight mellom rammens innside og skoen - antageligvis. Det går vel den andre veien også - at avtrekkerskoen er klemt for hardt, slik at innsiden av skoen får konflikt med magasinet. Leste tipsene på blindhogg som sagt - så har det derfra
  21. Angående frontsiktet, så var det sølv-lodding han nevnte umiddelbart - selv vet jeg for lite om dette, men det hørtes ut som han var klar over problemet. Hva han gjør etter han har lodda, vet jeg ikke - men det var et eller annet han sa der som jeg nå ikke får opp i hodet.. Leste på blindhogg hvordan man fjerner det gamle og klinker inn nytt... Angående avtrekk - så beskrev jeg dette FØR den har vært inne hos ham Det ørlille kneppet, det er ikke snakk om noe uønska vandring, men nok til at det forstyrrer når jeg står og sikter. Glemte å nevne også ny hane - Matchgrade, legger noen hundrelapper ekstra i litt dyrere hane, (Rund form - husker ikke betegnelsen) blankere, slik at den henter opp fargen i avtrekker. Og selvfølgelig - nettskjæring heter fjærhuset. Synes dette er heldelikat og se på - og skal ha flat utgave - ikke den ovale/buede. Håpløs den gummien som står på nå, særlig når den skal inn for ny finish. Vet ikke hva det ørlille kneppet skyldes, men ville tro en liten ujevnhet i enten hane-sporet eller utløseren (??) Hadde sett for meg sølv-pistol, med hvite skjefteplater og frese inn noe enkle symboler midt på grepsplatene - men da blir den fortsatt svart, og kjenner jeg egentlig er VELDIG glad for det. Det er et eller annet med stainless magasiner som jeg aldri har fått til å stemme visuelt sett, så dette blir spennende. Angående å frese inn ting i grepet: Dersom symbolet ikke er rundt - tror dere en gullsmed eller urmaker har verktøy/evne til å frese ut - f.eks. en bokstav? Slik at bokstaven senkes i grepsplaten?
  22. Veldig hyggelig av deg, Severin - men har bestemt facelift og andre jobber på Colt'en hos Børselars i dag, og da blir det bestilling uansett, men tusen takk for tilbud. Og helt enig - er 100% sikker på at lang pinne kun er for hjertet, og er overbevist om at den har ingen betydning hva presisjon angår. Men fordi det er for hjertet, bare kjøper jeg en. Leste en svensk test om dette - 40 skudd med lang pinne, bytta til kort, uten å fjerne pistol fra Ransom - og samlet tom. litt bedre med kort pinne. Ser litt tøft ut - tror også dét spiller inn. Petter på Børselars var en utrolig fin balanse mellom fagmann og person - så ser fram til at han gjør jobben med å blånere opp, avtrekkerjobb (Avtrekker er veldig bra, men har et ørlite knepp før hanen faller), sølv-lodde Gold Cup'ens berømte frontsikte, bytting av hovedfjærhus, flat og heter det chekkered..? Mange små tapper i metall i hvert fall. Børster/pusser ramme for å oppnå kontrast - fortsatt blånering. Sikringsfløy og sleidestopper i samme finish som ramma - siden de hviler med størst del på denne. For med en allerede blånert pistol, er det vel bare fornikling som hadde fungert..? Nikkel bygger en del, så det ville blitt en lang og kostbar prosess med pussing av glideflatene, deretter tilbake til fornikling osv. osv.
  23. Dette begynner å bli flaut he he .. Diskuterte det med kjent børsemaker i dag, og også han var usikker - så da spurte jeg her før jeg leita bra nok. Takk Highpower!
×
×
  • Create New...