Jump to content

Moellar

Members
  • Posts

    19
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Moellar's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. Hvilken vinkel brukte du på Fallkniven PHK? Har hørt rykter om at den skal slipes på 17 grader?
  2. De driver med dette i Sverige....burde absolutt fått til et slikt tilbud i Norge etterhvert!
  3. F.A.I.R = Rizzini, og Rizzini er under Fausti nå vel? Eller blingser jeg helt nå?
  4. Leser gjerne en begrunnelse for dette utsagnet. Jeg er sterkt uenig med deg i dette, så fint om du kan gi noen eksempler for hvorfor f.eks. en Remington 700 Tactical kan være god eller dårlig rett ifra esken den blir levert i. Hva begrunner du dette med? Mekaniske feil kan skje og menneskelige feil kan skje...med Remington OG med Tikka m.fl. At man ikke vet om riflen man får fra Remington er god eller ikke blir bare tull. Militær og politi bruker Remington 700 til sine skarpskyttere i lang tid. Låsekassene fra 700, er etter mitt syn, suverene, og jeg ville aldri bygget en custom rifle på en Tikka kasse for å si det sånn. Skulle jeg rangert 3 børser til rundt 10.000kr merket, ville listen blitt som følger; 1. Browning X-Bolt - Suverent avtrekk, super presis, konkurransebeddet, utmerket rekyldemping, bra finnish på syntetstokken og ellers en lett og hendig børse som krever minimalt med vedlikehold. Dette er en blodtrimmet A-Bolt der feil og mangler er luket bort og oppgradert. 2. Remington 700 Tactical - Suveren låsekasse, super presis, beste syntetstokken av alle disse tre, krever lite vedlikehold og tåler MYE. God, tung og presis pipe med rett ammo ift. riflestigningen, så er dette en super langholds rifle, men da burde Varmint utgaven vurderes også. 3. Tikka T3 Lite - Fattigmanns Sako, men mye for pengene også her. Perfekt til Norske og nordiske forhold, veldig presis og lett og hendig. Liker ikke syntetstokken på denne, så her ville jeg enten skiftet stokk, eller valgt en med trestokk. Ville ikke brukt denne i de større kaliberene, men er en veldig god rifle til og med 30-06. Sånn blir nå listen min iallefall...vi er alle berettiget våre egne meninger og synspunkt så fyr i vei....
  5. HVIL I FRED ALLE DERE SOM OPPLEVDE DETTE MARERITTET OG MÅTTE BØTE MED LIVET, OG MIN DYPESTE MEDFØLELSE TIL DE ETTERLATTE OG OVERLEVENDE!
  6. a, har selv sett noen virkelig store der i Oktober 2010, men da var det annet som stod på menyen. Rowland eller SCI rekorden den var 5mm fra? Omkrets eller lengde? Hvor lange er hornene på den avbildede?
  7. Da er vi 2 som har gått for den kombinasjonen. Perfekt for all type jakt fra Rype til Elefant. Systemvåpen er gull verdt, og med selvladete skudd med "riktige" kuler og krutt, samt demper på alt, er det ikke mye mer å gjøre enn å sette førsteskuddet på rett plass. I 375 H&H liker jeg Barnes Tripple Shock i 300-350gr for de største i Afrika, 285gr for Elgen i Norge og da gjerne med en Woodleigh i spissen. Man kommer også langt Norma sine ferdige Woodleigh combinasjoner. Sierra 85gr kuler til Rypa. Lapua hylser, eller en varmebehandlet (halsen) Norma hylse er også fint å ha. En liten koffert med 3 kaliber og et par kikkerter, så er det bare å komme seg avgårde, uansett hvor enn turen går.
  8. Myggmelk (Mygga)! Selges omtrent overalt. Vil anbefale roll-on eller stift. Funker som utroligt bra. Funker utrolig bra for mygg og knott, men også mot klegg, flått og andre stikkende innsekter. Men, man må huske å ta på nytt om man svetter mye eller tørker seg i panna. Husk ørene også.
  9. Jeg har aldri hverken håpet eller trodd at noe som helst kunne kamuflere menneskelukt i medvind. Ei heller sagt at jeg trodde at dette middelet skulle lokke inn og lede vilt til et åte. Jeg snakker om rådyrbukker som tar seg en runde for å finne ut av en lokkefløyte (lyd) i terrenget. Hvis ikke vinden avslører deg, kan man forhåpentligvis kamuflere sporene som man har satt i terrenget om disse stoffene virker. Og som skrevet tidligere, kan man kanskje også være heldig å få bukken til å følge sporene om det virkelig klarer å overbevise den om at det er et rådyr som har gått der. Men, lokkefløyten vil utvilsomt være det som lokker den in, både til åte og annen postering. Jeg er enig med deg i at å tro at noe gjør oss "uluktelig" hvis vinden er sterk nok og feil vei, ville vært naivt, men her må du få med deg hva jeg snakker om.
  10. Eneste problemet med å kjøpe bue over nettet, er at man ikke kan prøve "en størrelse over/under" og se om man har valgt de riktige målene. Bue-høyden, dralengde, dravekt, brace-høyde, single/double cam. etc. etc. + Diverse setups med demping og slikt.... Noe kan man måle seg til, men jeg som førstegangskjøper tar ikks sjansen på å kjøpe via estimater og ymse mål. Håper det snart blir lov å jakte med bue i Norge, og at det kommer flere forhandlere som har peiling og der man kan "prøve" buene i butikk med godt utvalg.
  11. Litt alder på denne tråden burde ikke gjøre disse midlene mindre aktulle. Noen av dere som postet over som fant ut av noe ang. dette lokkemiddel konsentratet?
  12. Jeg skal prøve både dette konsentratet, samt urinstoff fra rådyr (som lukter tjære). Om dette bare maskerer min egen lukt fra sko og nederst på buksen, er jeg fornøyd. Jeg så, sammen med min fetter, 2 rådyr som kom løpende forbi oss når vi satt å hadde laget bål. Når de kom til den "stien" vi hadde gått inn, bråsnudde de 90 grader og krysset ikke engang de sporene vi hadde satt. Det var som en usynlig vegg. De store og gamle rådyrbukkene, vil nesten alltid sirkle deg når du sitter og lokker. Da vil de før eller siden, krysse sporene du satt på vei til post. Om det så skulle vise seg at det virkelig lukter tiltrekkende på bukken i tillegg (istedenfor eple og tjære), så vil den kanskje følge sporene mot der du sitter å lokker om den utelukker at det er et menneske tilstedet. Så jeg antar at det ikke lokker inn dyr fra avstand pga. lukt, men at den hindrer avsløring av sirklende dyr, eller dyr som på annen måte får vinden mot seg og teften av jegeren. Skal teste dette ut i bukkejakten. Blir nok som med vitaminer om det funker...de virker, men man merker det ikke. Mer spennede er de nye lokkefløytene. Å blåse i en Hubertus nå er som å spille orkester med en 17.Mai fløyte, og med Buttolo, må man pokker meg trykke rett om man skal ha ønsket og kontrollert lokking/kommunikasjon med dyrene. Trykker man feil, avslører man seg fort, selv om det enkelte ganger er de minst forventede lokkelydene som lokker best. Blåste i Hubertus'en min for å stille den inn, men glemte å lukke verandadøren på jakthytten. Satt meg ned med en kopp kaffe, og under 10min senere kom bukken brølende og letet etter meg. Trodde ikke mine egne øyne. Men, den dempede lyden fra inne i hytte, gjorde nok at den kom litt fortere enn normalt da den mest sannsynlig trodde jeg var lengre vekk.
  13. Moellar

    Knivstål FAQ

    Hvor havner Buck sine kniver, samt EKA Swingblade på listen? Fordeler/bakdeler? Leter etter den ultimate jaktkniven, men det ser ut til at det blir mer enn 1 kniv. Takk til Metallurgen for svar, og hatten av for den jobben du gjør i dette forumet! Utroligt lærerikt og interessant å lese, og du hjelper veldig mange folk i det langstrakte land. Vil ikke spamme forumet, så jeg kommer ikke til å be alle som setter stor pris på all din kunnskap om å repetere denne, men; Takk!
  14. Jeg vil si meg helt enig med at Trijicon 1-4x24 med stolpe og opplyst tupp er genialt på en AR15. Mye mindre "rot" i synsfeltet, og man "finner siktet" veldig lett. Dette lyset vil og justere seg ift. lyset, og vil i skumring benytte seg av en hydrogen-isotop som lyser opp retikkelet til passende styrke. Monter en upper receiver montasje med en skrånet weaverskinne, og monter en Burris FastFire refleks sikte (ligger rundt 1000kr under de andre merkene som Docter, Zeiss, Trijicon etc.). En lett vinkling på AR'en når du er på kloss hold og du har 2 sikter på samme børsa. Både Trijicon og Burris reflex kan kjøpes hos Bergen Aktiv i C.Sundts gate 15. Spør etter Rune eller Karl, og du vil få en god pris (ut ifra veiledende). Rune har selv drevet med IPSC, så han fikser det meste man trenger. De skaffer også ringer for montasje på kikkert, slik at man kan montere enten Weaverskinne eller en annen rør-kikkert direkte på den kikkerten som står på toppskinna. Men, disse spesial montasjene er svindyre uansett hvor man kjøper dem. 800-1200kr kan man for regne med. Burris siktet kostet ca. 2500kr og Trijicon rett under 10 høvdinger. Håper dette hjelper. Jeg er iallefall strålende fornøyd og synes denne kombinasjonen er midt i blinken for hvordan jeg bruker min kjære AR15.
  15. Moellar

    Knivstål FAQ

    Lurte på om noen kan redegjøre for hvordan dette stålet er og hvor det ville havnet på trådstarters liste (første innlegg i denne tråden)? Det er samekniven til Strømeng, og sitatet er fra hans nettside; "Det sorte karbonstålet vi benytter, har benevnelsen "74 Ni Cr 2" og hardheten er på 58 rockwell. Etter herdingen har vi fått dyppet bladene i Nickel Penetrate i 140 gr. celsius - hvor den kjemiske reaksjonen danner en sort overflate på stålet, tilsvarende det som gjøres med mange geværløp. Fordelen med dette er at stålet dermed ikke er så utsatt for rust - den er fortsatt ikke rustfri! Mange brukere erfarer knivene som skarpere enn de med blankt stål." Burde jeg kjøpe en sort eller blank kniv fra ham? Er dette de beste sameknivene å få kjøpt i Norge?
×
×
  • Create New...