Jump to content

Jesper1201

Members
  • Posts

    28
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Jesper1201

  1. Leverte 2 søknader i Sarpsborg nå tidligere denne uken, ble forespeilet 8 uker av vedkommende jeg leverte til. Nettsiden sa 10-12 uker den gang. Alle tidligere søknader jeg har levert har jeg fått godkjent innen 2 uker, så kjenner jeg blir mektig oppgitt over at forvaltningsenheten til Politiet har blitt nedprioritert så kraftig..
  2. Tror Mauser68 i likhet med meg ikke har stilt forumklokken riktig, for oss ble første post "postet" 19.36.
  3. Ja, disse som ble forbanna når jeg dukka opp og spørte om jeg kunne skyte på 200m der ifjor..
  4. Hva sier DFS tullinger hvis jeg kommer med jaktrifle å skyter på 430m banen da, Rango?
  5. Bare sløs av tid, har ingen praktisk betydning. Jeg gjorde aldri dette med rifla mi og den skyter høl i høl den dag i dag.
  6. Fiocchi 55gr FMJ, Fiocch 50gr HP og Sellier & Bellot 55gr Blyspiss Alle disse går hull i hull i hverandre på 100m i min Vanguard .223 med 1:12 twist.
  7. Tre uker er normal behandlingstid sies det, så må nok forvente begynnelsen av september. I Sarpsborg tar det fra 1-7 virkedager (egen erfaring)
  8. Påsan; Hvor i Sarpsborg er det denne ligger?
  9. Enig med Cardinal. Når jeg kjøpte min .223 så gikk de 3-5 første smellene med på å finjustere kikkerten, som så 10 til, totalt 15 smell, pusset så løpet og kjørte på med 15 til. Med rifla i benk den dag i dag skyter den 5 høl i høl. Så dette med ett smell og så pusse og ett nytt smell og puss på nytt har jeg ikke trua på gitt.
  10. Jeg har en Weatherby Vanguard .223 Den har ikke frittliggende pipe, men skyter likevell hull i hull opp til 15'ende skuddet. (Har ikke prøvd fler kjapt etterhverande) Den har 1:12 riflestigning så jeg holder meg til 55 grs. Men jeg er blitt fortalt at 62 også fungerer. Jeg skyter Fiocchi (Helmanter og Hulspiss) og S&B Blyspiss. Disse går hull i hull på 100m. 5 av hvert slag etterhverandre opp til 15'ende skuddet, ingen kaster. Det er liten rekyl i .223 men smeller kort og hardt selv om det er ett lite kaliber så er lurt med demper hvis du ikke har tenkt på hørselværn.
  11. Jesper1201

    Klikkpatroner

    Når jeg tørrtrener bruker jeg brukte patroner. Like effektift og billigere.
  12. Hei. Når jeg er ute på jakt og skal prøve med på duble eller hvis jeg bommer på første skuddet og skal lade inn neste patron hender det at sleiden låser seg fullstendig. Knappen for å løse ut sleiden går inn i det jeg fyrer av så det er ikke her problemet er. Jeg må demontere hagla og ta av løpet for å få løst ut sleiden igjen. Jeg har hatt fra hverandre hele hagla og olja opp alle beveglige deler, men til ingen nytte. Er det noen her som vet hva problemet eller eller har vært borti noe slikt tidligere? Jeg har fremdeles garanti på hagla så det er bare å levere den inn til forhandler, men nå som vi er midt i den beste perioden av gås/due/and- jakta frister ikke det mye å levere fra meg denne på ubevist tid.
  13. Jesper1201

    .222 Savage

    Skal du kjøpe? Isåfall vil jeg anbefale å titte på .223 istede, mye billigere ammo hvis du ikke har tenkt til å lade selv.
  14. Er det noen her som skyter due med .223 cal? Er det noe igjen av dua eller er det mye sprengt kjøtt?
  15. Denne Viggo Jordal er en "inteligent" person må jeg si. "Dagens teknologi kan med letthet utvikle spennende datastyrte skytekonkurranser uten kuler og krutt som alternativer til at deltagere må drasse rundt med farlige skytevåpen."
  16. I dag opplevde jeg noe ganske spesielt når jeg satt på posteringsjakt etter due med lokkeduer. Hønsehauken kom en lite svipptur nedom for å lage hull i lokkedua mi
  17. Jeg har fulgt med på denne (og andre tråder om emnet) siden avsløringen kom, men nå syns jeg det begynner og bli lavmål og barnehage tendenser her som vitner til lave sosiale antenner og penger som "alle" på død og liv skal ha tilbake. Jeg sier ikke at det går ann og forsvare svindel, men sitt nå ikke bak ett tastatur og modd denne fyren, ta heller kontakt med selger på en normal måte!
  18. Enig at det er dumt og holde på sannheten istede for å si det som det er når dette dukka opp, men jeg bærer ingen nag til Clausen for det han gjorde. Jeg er sikker på at samtlige her hadde gjort det samme for sin syke far, men samtidig ikke skuffe fansen. Greit, han har gjort en stor tabbe, men han er fremdeles en dyktig jeger og fotograf som jeg fremdeles kommer til å kjøpe fremtidige filmer av og følge med på!
  19. Jeg er rimlig sikker på at dette da går under sikkerhets avstand mtp. kule banen.
  20. Det var jo ikke det jeg påsto heller, jeg skrev at det kom ann på hvilken du valgte Men jeg er forsåvidt enig i det du sier ang Baikal, den er fryktlig tung å bære på over lengre strekninger, så da skulle det heller ikke forundre meg at det er dårlig balanse i den for en som har skutt med Beretta. Men jeg har ikke problem med verken Baikalen eller Weatherbyen
  21. Dette kommer jo helt ann på hvilken du velger. Min Weatherby veier 2,9 kg, dette er betydlig mindre enn min Baikal. (Greit, baikalen er gammel, men er ikke store forskjellen på den og en ny en) Hvis du skal gå mye, ville jeg valgt en lett hagle, samme om det er pumpe eller O/U. Men, skal du sitte mye på post, uansett vær og vind, ville jeg valgt O/U, det er pga den er lydløs fra knekt tilstand til ladet tilstand, i motsettning til pumpe, den vil klarre litt uansett. Og at det er veldig enkelt og skjekke om det er fremmedlegmer i løpet. Eller du kan droppe å ha en pumpe uladd å ha den ladd hele tiden. På post er det jo som regel ikke noe problem å ha den ladd hvis du passer på å ha løpet vekk fra evt. andre som er med deg. Det er også en større smørejobb med pumpe pga mekanismen, men hvor lang tid tar det? Jeg vil påstå at pumpe/halv auto i de aller fleste tilfeller er lettere, pga ett løp mindere, får du i tilleg syntetisk stokk er den forholdsvis lett. Jeg skal ikke si noe om balanse i pumpe da jeg ikke har merket noen stor forskjell fra Baikalen, men den er lettere og hive opp etc. Også er det tøft da selvfølgelig
  22. Du sier noe, men når du skyter 90 grader vil kulen på ett lite tidspunkt stå helt stille for så å få fart igjen. Skyter du i 25,35 og kanskje 45 vil antageligvis kulen aldri få ett vendepunk å stå helt stille. Ikke at dette er en kjempe stor forskjell, men noen få km/h vil jeg tro det er, kanskje heller ikke nok til at det er dødlig, kanskje bare ett blåmerke?
×
×
  • Create New...