Jump to content

lupus mutus

Members
  • Posts

    13
  • Joined

  • Last visited

lupus mutus's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Enkel eller dobbel avtrekker til kombi/haggel? Noen synspunkter på dette??
  2. Ny montasje får du hos www.aaberg.no til ca 1700 kr. Med den kan du ta kikkerten av og på uten at treffpunktet endres.
  3. Tofot til en Valmet 412 S, er det jeg tenker på med feste i rembøyla.
  4. Bør ikke åpningen i mm være størst mulig for å få videst mulig vidvinkel til fluktskyting? Feks bør en 42 mm være bedre enn 20 mm om forstørrelsen ellers er den samme?
  5. blir ikke synsfeltet litt for lite med de nevnte kikkertene?
  6. Savner enda noen som kan henvise til en god tofot med vugge og som er ektstremt lett.
  7. tofot med vugge fungerer greit på rifle. På sekunder har man suverent anlegg på fem sekunder. Det kan være forskjell på å komme hjem tom eller fylt sekk.
  8. Man fester i reimfestet på min Valmet 412 S så det skal gå helt greit.
  9. Er ikke helt enig der. En kompis jakter med en skikkelig tofot på rifle og er alltid langt raskere til å komme i skytestilling, mens jeg har mista flere skuddsjanser fordi det tar for lang tid. Anlegg i 20 cm løssnø?? Hallo, pipa skal være over snøen! På det raskeste tipper jeg han fikk avlevert skuddet på under 10-15 sekunder, mens fugellen var på tur på vingene! Da ville ikke jeg fått sekken av ryggen ennå!
  10. Noen som erfaring med gode kikkerter til kombi. Når det er lite lys og du må velge mellom rifle og hagle? Vet det finnes flere der man må vrenge skjort og ta oppvasken for å ha råd. vil gjerne ha et dyrt og et rimelig (fra 4000) alternaiv? Jeg tenker særlig på valg av forstørrelser, diameter, samt lyssamling. Har i dag en leupold Vari-X III heavy duplex 1,75- 6 X 32 som jeg synes er meget god i dårlig lys jfr dyrere kikkerter og svært god i motlys. Hele tida glassklar, men finnes noe bedre til fluktskyting?
  11. Har en Valmet 412S 12/76- 222. Den har en utrolig fin presisjon. På innskyting ligger alle tre skuddene normalt i bunnen på en ølboks. det kan av og til se ut som bare to skudd, men da er det altså to skudd i samme hull. børsa treffer med alt den får, bare skytteren trykker riktig av. Brukes bla på rype om vinteren med kikkert Scandinavian Leupold Vari 3 1,75- 6 x 32. Cal. 222 anbefales, men skal du skyte småvilt, er det ikke lett å finne en kjøppatron som duger. Det meste er laget for å ta ut skadedyr, og river opp viltet vel brutalt. Norma, Lapus og S og B har patroner som kan fungere til småvilt.
  12. Kombivåpen har forholdsvis korte løp. Hvordan blir det da med en tofot til et slikt våpen? Er det noen som har gode forslag. Til små mål på langt hold er det kjekt med god støtte, men synes det tar litt for lang tid å ta av seg sekken for å legge an.
×
×
  • Create New...