Jump to content

Drømmejegeren

Members
  • Posts

    7
  • Joined

  • Last visited

Drømmejegeren's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. Jeg er svært interessert i det samme; jeg lurer på enten 2.5-10x50 eller 3-12x56 (begge Zeiss Victory HT med ASV). Disse kikkertsiktene har visstnok utmerket lysgjennomgang. Siktet er tiltenkt benyttet på en Blaser R93 med .223 og .308 - hovedsakelig for jakt på rev, rådyr, hjort, villrein og villsvin.
  2. Vi er nye i Norge og min sønn trenger ammunisjon til hagle i kaliber 20. Det virker som om de "store" butikkene jeg har funnet har lite utvalg i kaliber 20 ammunisjon, både til jakt og trening. Er det evt mulig å kjøpe ammunisjon i Sverige (har de bedre utvalg?) og ta den med til Norge?
  3. Det er enkelt å ta med seg hagleammunisjon på flyet. http://www.tsa.gov/traveler-information ... ammunition Utfordringen kan være å ta det med seg inn til Norge.
  4. Jeg jakter Whitetail i USA med slugs (Savage 220F) og både min sønn (14 år) og jeg oppnår 5-skudds samlinger på ca 1" på 100 yards (90 m) med Federal Premium (munningshastighet 1900 fps). Jeg har montert et Leupold 2-7 og er svært komfortabel med å felle hjort ut til ca 125 yards (ca 110m). Fredag 25 nov felte jeg 2 hjort med Federal Premium Buck Shots 00 (Browning Gold). Begge mine ble felt på rundt 20 yards. Resten av jaktlaget felte tilsammen 15 hjort den dagen, samtlige med hagle og på avstander ut til ca 50m (60 yards). Riktig ammunsjon, gode skyttere og gode jegere (når de skal skyte/ikke skyte) er avgjørende.
  5. På fredag 25 nov skjøt jeg 2 Whitetail med Browning Gold, 28" løp. Den ene datt på stedet, den andre løp kanskje 50m. Brukte Federal Premium 00 Buck Shots. Browningen har fungert for meg, eneste jeg har å utsette på den er sikringen lager en del lyd dersom du ikke er forsiktig. Det er sikkert mulig å få en BM til å fikse det, men har ikke tatt meg tid til å undersøke det. Jeg er så fornøyd med Browning at jeg skal kjøpe en Browning til 14-åringen min som akkurat har begynt å jakte også (de har meget godt utvalg i ungdomsmodeller).
  6. 12 kal slug betyr kal 12 hagle med enten glattboret løp beregnet på "enkeltkuler" som da bør være riflet eller med et riflet løp som da benytter enkeltkuler (ofte kalt "sabot") som ikke kan være riflet. Selv jakter jeg med Savage 220F (påmontert Leupold VX-1) som her i Virginia, USA regnes som en hagle, men har riflet løp. Som ammunisjon benytter jeg Federal Premium med utgangshastighet på 1900 fps (P209XS). Med den ammunisjonen setter jeg fem skudd innenfor 1" på 90 m (100 yards). Samme gode samling oppnår jeg med F203 SS2 som har en utgangshastighet på 1450 fps. Jeg benytter P209XS pga mindre avdrift med litt vind, kun ubetydelig justering er nødvendig på avstander ut til 125 yards og energien i kulen gjør at jeg enkelt kan legge Whitetail Deer ut til 125 yards. Whitetail Deer er normalt mindre enn norsk hjort, men vesentlig større enn rådyr. I nyere artikler i amerikanske jaktblader beskrives kal 20 slugs som bedre enn kal 12 pga ballistiske egenskaper.
×
×
  • Create New...