Jump to content

jednus

Members
  • Posts

    38
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by jednus

  1. Mye som peker på at jeg burde begynne å lade selv, virker som om folk gjør det mye fordi det faktisk er kjekt og ikke bare pga økonomien. Har jeg rett?
  2. Wops, leste lenger oppe at PPK finnes i .32 auto ja
  3. Ok, for lurte på hvorfor mindre kuler skulle være dyrere.. Kjedelig det da. Finnes det noen morsomme småpistoler i .32 da? Det kunne jo også vært noe? Har allerede en pistol i .22
  4. Er vel ikke dyrere med .380 enn vanlig 9x19mm?
  5. http://www.wingevapen.no/index.php?do=product&id=2877
  6. På tide med noen nye skyteprogram nå, spesialpistol høres gøy og vanskelig ut. Har lyst på en liten røver av en lommepistol, ser at Winge våpen selger Walther PPK .380, fristende. Har også vurdert Beretta 84FS Cheetah i samme kaliber, vet dere om denne omsettes i norske butikker? Dette fant jeg ikke noe om i andre tråder grunnet dårlig leteevne. Kom gjerne med erfaringer om pros/cons angående disse pistolene
  7. Takk for svar, ser ut som jeg trygt kan sende inn søknad da
  8. God ettermiddag, jeg har et spørsmål angående erverv. Jeg eier allerede en .22 Ruger MK III og en 9mm CZ. Men jeg vil skyte spesialfelt og vil da ha en Beretta 87 Cheetah fordi den er skikkelig tøff og jeg liker å skyte med den. Kan jeg da få ervervstillatelse for dette våpenet selv om jeg allerede har et våpen i .22 kaliber? (som ikke går i spesialklassen vel å merke). Jeg tilfredstiller kravene om å inneha inntil 4 håndvåpen. Så spørsmålet er da altså om jeg kan ha to våpen i .22 kaliber hvis de går i forskjellige klasser?
  9. jednus

    Hvilken 1911?

    Hehe, tenker det samme hver gang der blir foreslått en Springfield 1911 eller lignende fristelser
  10. Er ikke 100% sikker på om dette er postet i riktig kategori. Men uansett, lurer litt på hva andre tenker om våpen hjemme når det gjelder dette med å ta frem jerna for å pusse, rense, modifisere, avtrekkstrene o.l. Det er jo ikke alle som har en garasje eller kjeller uten innsyn, og må gjøre våpenaktiviteter i stua eller gutterommet med vindu mot naboene og forbipasserende på gaten. Finnes det egentlig noen regler angående dette? Vet at det ikke er noe vits i å flashe våpna sine i vinduet, men naboer kan jo lett se hva man driver med hvis de er en smule nysgjerrige (spesielt hvis man bor nært oppi andre, leilighet, hybel osv). Jeg selv pleier å lukke gardinene i hvert fall. Selv om jeg ikke gjør noe ulovlig. Hva tenker dere andre om dette?
  11. Takk for tipset, skal prøve å rense der. Må si livet er litt lettere etter jeg fikk meg en CZ85 i forhold til Rugeren, med tanke på demontering og rensing!
  12. Har et lignende problem sjøl, av og til når jeg skal ta avtrekk så skjer det ingenting med selve mekanismen, kan presse avtrekkeren inn ca 1mm og så er det full stopp og da heller ikke noe anslagsmerke på patronen. Dette er også en mark III. Får du gjennomført et avtrekk?
  13. http://www.bt.no/nyheter/lokalt/Spikket ... 55188.html" target="_blank Kreativt sløydarbeid i Bergen fengsel..
  14. Godt poeng, da får jeg skrinlegge ideen min med å prøve å benytte alle ordene i denne tråden i én setning på neste feltstevne!
  15. To te To? Nei, ha'kke peiling. Enlighten me!
  16. Veldig fornøyd med Våpen-Søilen! Kjøpte min første og andre pistol der samt noe skyteutstyr og ammunisjon, hyggelige folk som svarer kjapt på mail og er hjelpsomme i butikken. Det har gjort at de alltid er førstevalget mitt når det er noe våpenrelatert jeg trenger.
  17. Det med at de runde hullene sitter nærmere hverandre er jo alltid greit! Da får jeg kjøpe noen 124 gr å teste.. Mindre rekyl på tyngre kuler altså, du verden alt jeg lærer Takk for råd!
  18. Ok, takk for tipset. På hvilken måte var 124 gr kulene bedre? Må få kommet meg ut å teste før jeg reiser til sydligere strøk om en liten uke! Er så forbaska kaldt å stå ute å skyte nå, men ser at det ikke hindrer folk i å dra på banen uansett
  19. Og en ting til, noen som vet hvorfor Barnaul er lakkert?
  20. Først litt om CZ'en, nå har jeg endelig gått til anskaffelse av en CZ 85 Combat (med Hogue grep) som jeg har tenkt å skyte en god del med fremover, først mye trening og så feltstevner bl.a. Hva er dette med avtrekket, det kan justeres på et vis, noen som vet hvordan dette funker? Er det for å korte ned vandringen? Kjøpte også 3 forskjellige pakker 9mm ammo for å teste: Blazer Brass Lellier & Bellot Og røveren Barnaul (Alle er 115 gr. FMJ) Noen erfaringer med disse? Ser allerede at Barnaul har fått en del positiv respons her på Kammeret, men noe svært blandet kritikk fra andre forum. Håper de funker fint pga den hyggelige prisen Også, er det bare FMJ som er lov i Norge? Har dette uansett noe å si når man bare skyter på papp opptil 50m?
  21. Til dere som har skutt noen år, evt noen år for mye: merker dere noe til hørselshemming? Selv med bruk av hørselvern? Er det på noen måte skadelig for ørene med vedvarende skyting over flere år selv om man bruker hørselvern? Har en liten diskusjon med en kamerat. Jeg mener at man ikke tar skade av skyting normalt sett, hvis man unngår andre støykilder og har gode hørselvern når man skyter. Tenker mest på håndvåpen kalibre skutt utendørs, siden det er det jeg driver med.
  22. Veldig kontroversielt av tante p, men man får respektere loven
  23. Forståelig! Kommer det en omtale av Rugeren etter hvert også da?
  24. Hassel, de sa "får den inn på nyåret en gang". Vet ikke om de mente på bestilling eller om de har tenkt å ha noen som hyllevare/demonstrasjon. Er bare å sende mail, pleier å svare rimelig kjapt
  25. Får den på Våpensøilen i Bergen på nyåret, var inne der sist uke å snakket med de. Husker ikke nøyaktig pris, men det var rundt 8500 kr.
×
×
  • Create New...