Jump to content

Mauser.Mod.98

Members
  • Posts

    7
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Mauser.Mod.98

  1. Det er fortsatt noen patroner som er for store, har vurdert å slipe dem ned med sandpapir. Men det kansje er en dårlig ide?
  2. Tror ikke de har blitt så våte at kruttet har tatt skade. Først hadde jeg skuddene i ett patronbelte rundt magen, dagen etterpå gikk de ikke an å få inn i løpet. Dro til den lokale våpenbutikken og fikk en ny pakke gratis, da tok jeg skuddene i en plastpose i lomma etter råd fra våpensmeden. Når jeg skulle bruke dem dagen etterpå igjen, så var det svulmet opp...Så det kan ikke være snakk om store mengder vann, bare pittelitt kondens. Eller kansje tilogmed temperaturforskjeller? Synes det er veldig rart at de har svulmet opp, de har jo så og si ikke hatt kontakt med vann. Og de som var i plastposen i lomma har ihvertfall ikke blitt våte gjennom direkte kontakt med vann. Fikk også høre at de er behandlede med en slags "voks" som kan svulme opp. Ganske kjedelige saker, for dette er de eneste skuddene i kaliber 16 som selges her i bygda. Må vel kansje bestille via internet. Må jo være noe produksjonsfeil, skudd skal jo tåle litt fukt uten å svulme opp. Har hatt mange forskjellige papphylser før og har aldri vært borti noe lignende Slik ser skuddene og pakken ut:
  3. Har cirka 20 hagleskudd (papphylse) som har blitt fuktige og hovnet opp under sjøfugljakt i Sverige. De ble såpass store at det var umulig å få dem inn i hagla. Nå har det gått nesten 1 uke og merket idag at skuddene har "dratt seg sammen" til normal størrelse. Kan den være farlig å bruke disse? Hagla er ei gammel pumpehagle, Winchester Model 12 i kaliber 16-65 fra 1937 og skuddene er av merket Sellier & Bellott.
×
×
  • Create New...