Jump to content

Kaill

Members
  • Posts

    19
  • Joined

  • Last visited

About Kaill

  • Birthday 11/30/1987

Kaill's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Synes så absolutt slike tråder er interessant lesning!! Fortsett å legg ut alle som en, nybegynner som proff. Er det ikke derfor slike forum finnes?? (og med det spørsmålet ønsker jeg ikke å starte en ny tråd.. )
  2. Hei Haretex! Flott tråd, og nydelig resultat! Er selv i gang med noen prosjekter med lettere preg av "nybegynnersjuka", men tror da læringskurven går oppover foreløpig Har lært mye viktig gjennom tråden din her! Lurte litt på det med farginga di. Farger du hele slira svart først, og legger rød oppå? Ser det blir fine sjatteringer i rødfargen. Kommer det naturlig eller er det "fremkalt" på noe vis?? -Anders
  3. Kaill

    Båndsag

    Jæger J Hehe, ja egentlig logisk når jeg faktisk tenker meg om Så da bør man kanskje ha et blad som er rundt middels grovt dersom man skal sage både tre og hardere emner som bein, metall etc?
  4. Kaill

    Båndsag

    Dæven, for en fyr! Artig å se at sånt er mulig!
  5. Kaill

    Båndsag

    Takk for svar til dere andre også Er nok skjønt enig i at man skal betale litt mer, og få en bedre kvalitet man er fornøyd med på sikt. Men er litt usikker på hvor mye jeg bør legge i. Budsjettet og tida som er disponibel til denne flotte hobbyen er dessverre litt begrenset. Så jeg tror jeg må prøve å ta et skritt av gangen. begynne i det små, så får man kanskje "rå på seg" noe bedre med tiden. Men for all del si ifra hvis dere vet om ei OK bruktsag til salgs.
  6. Kaill

    Båndsag

    Heisann Haretex! Ja, er stygt redd for det. Men så er det det med hvor mye man faktisk kommer til å bruke "trøskverket" da...Er liksom litt i startgropa med knivlagingen, men har sett en del flotte kniver innpå her til stor inspirasjon, blant annet av deg , og ser båndsaga er mye brukt for å lage sammensatte skaft. Redd det blir noe vanskeligere å sage buer med håndsaga (men alt er sikkert mulig!). Uansett, det er vel et spørsmål om hvor mye man bruker den. Brukthandel er jo selvfølgelig et alternativ. Noen tips til hva man bør se etter på saga (om den er i orden eller ikke) dersom man skulle komme over et objekt da?
  7. Kaill

    Båndsag

    Hei Aslak! Ja, selvfølgelig, man får nok det man betaler for her som ellers vil jeg tro. Har sett litt på denne sagen : http://www.clasohlson.com/no/Cotech-10%22-b%C3%A5ndsag/Pr407894000 . Regner ikke med den er proff, men det som den må klare er vel i hovedsak knivemner...går jo alltids an å grovpartere litt større emner med motorsag/håndsag på forhånd kanskje. Mon tro om den klarer mer hvis man bruker et fintannet sagblad? Så at det fantes noen andre blader på CO også...Hvordan funker saga di når du legger to knivemner (ca 6-8cm tykt? ) oppå hverandre da?
  8. Kaill

    Båndsag

    Hei! Håper det går greit å legge denne tråden hit... Har i lengre tid drevet med litt trearbeid av ymse slag, kopper og sånne ting. Og har aller senest nå såvidt begynt med litt beskjeden knivmaking, noe som er fryktelig moro. Og har innsett at ei båndsag hadde vært til fryktelig stor hjelp med mangt! Lurer på om det er noen her inne som har erfaringer med ulike båndsager og som kanskje kan anbefale noe?? Er litt på hobbybudsjett, så i prisklassen 1500-3000,- er vel kanskje mest aktuelt. Det viktigste for meg er egentlig at saga virker som tiltenkt, og at den har ei brukbar saghøyde..kanskje rundt 12cm? Har sett noen modeller hos clas ohlson og biltema etc..men er usikker på kvaliteten..
  9. Hei! Så fin ut den saga. Det firmaet der, forhandler de kun med andre "bedrifter" eller? så ikke noe pris på den på siden demmers. Er for tiden ute etter ei rimelig og brukbar båndsag til diverse trearbeider, kniver etc. Så din vurdering av saga hadde jeg satt pris på
  10. Jaja! Da er rifla kommet! Det ble Browning a-bolt 6.5 kaliber med en Leupold European 3-9x40. Gleder meg til å plaffe i vei noen serier! Håper også å få felt noe vilt med den før helligdagsfreden setter inn! Takker for gode innspill!
  11. Tusen hjertelig takk for alle svar på emnet, skikkelig stas! Tror nok at valget ender opp på en Browning a- bolt muligens. Syntetisk stokk og svart metall vil jeg tro..er vel gjerne litt mer rustbestandig den svarte typen gitt godt vedlikehold? Har ihvertfall ikke vært noe problem med mauseren på det området. Ferdig gjenget for lyddemper ser jeg på som en stor fordel, og pipelengde på 53cm (?) er vel mer enn godt nok presisjonsmessig i kal 6,5? Blir sikkert ikke lyddemper med det første, men vi får "ta tida te hjelp"! Ble derimot noe mer usikker på valg av optikk. Ser at Carl Zeiss og også Sightron har noen gode kandidater. Men om hvorvidt en skal ha rødprikk i retikkelet er jeg noe mer usikker på. Vet at det er kjekt å ha i skumringen men, og også forsåvidt på revejakt. Forstørringen 3-9x40 er vel sikkert en god "allrounder", eller er det andre forstørringer som er mer kompatibel for en bred bruk innen jakt? Studentøkonomien er jo som kjent ikke allverden, men et tak på 5-8000kr i optikken er nok overkommelig for min del. Man skal jo tross alt bli fornøyd med utstyret
  12. Hei! Jeg er for tiden ute etter ei ny rifle. Har sett en del på tikka t3 og browning a-bolt i kaliber 6,5. Bruksområdet vil hovedsakelig være storviltjakt, småviltjakt og en del trening på bane. Kikkertvalget sålangt er en Leupold 3-9 til ca 5000 kr. har noen spørsmål rundt dette og håper noen kan svare meg. - Er det noen forskjell i presisjon på hold opptil 200m mellom tikka og browning (gitt bruk av samme type ammunisjon)? - Finnes a-bolt/x-bolt med løst magasin eller er det bare hengslefunksjon? og finnes det 5 skudds magasin? - Lurer også litt på hovedforskjellene mellom Browning a-bolt og Browning x-bolt? - Noen erfaringer i bruk av Leupold kikkerter i denne prisklassen? - Kan avtrekket justeres på Browningen? På nåværende tidspunkt frister Browningen mer ettersom jeg synes de har en bedre stokk, både syntetisk og i tre enn det tikka har. Er først og fremst ute etter pålitelig og langvarig utstyr som gjerne tåler en "trøkk". Har forøvrig en Mauser M98 kaliber 30-06 (en trofast sliter) som jeg liker svært godt men må modifiseres en del før jeg får senket kikkerten.
×
×
  • Create New...