Jump to content

JohanP

Members
 • Content Count

  18
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Jeg har hatt en Schultz Larsen Victory i 375 Ruger (60cm løp) i ca et års tid. Har foreløpig bare brukt en lading til denne: 250 grs Barnes TTSX 90 grs Norma MRP Hornady Hylse RWS magnum hetter Lengde 85mm Ca 25mm samling, 5 skudd fra benk Startladning på 85 grs gav 790-815 m/s Maksladning på 90 grs gav 850-856 m/s (Komprimert) Utgangshastighet ved makslading var ca 35m/s lavere i mitt våpen enn det Quickload estimerte. Husk de vanlige formaningene: (Vær forsiktig hvis du velger å bruke ladedata fra fremmede. Start lavt mtp. kruttmengde og jobb deg oppover. Stopp hvis du oppdager noe unormalt osv.) Jeg har begrenset erfaring med denne oppskriften på vilt, men felte en elgku i høst med godt resultat (gjennomskyting og ca normalt med søl i sårkanalen) Det er antagelig lurt å velge et litt raskere krutt i et kort løp, men dette fungerer bra i mitt våpen. Kos deg med ny rifle, og lykke til med ladingen!
 2. Som jeg skriver over er alle oppgitte mål uten randen på patronen. Legger jeg til 1,06 mm for randen ender jeg på rett over 82mm i lengde. Derfor antagelsen 9,3x82R. Minste bestilling hos horneber er i følge nettsiden deres på 5000 hylser, noe som er litt mer enn jeg trenger
 3. Takker igjen for mange gode svar og tips. Da er det plutselig en litt mer omstendelig prosess å få tak i ammunisjon ja... Har sett over kammeravstøpingen igjen, og synes det ser ut som om 9,3x82r ikke er så langt unna dersom målene på tegningen under stemmer. Dessuten er det vel en god del variasjon i kammerdimensjoner på våpen fra den tiden? Er det en 9,3x82r er det jo både hylser og ladesett å få kjøpt fra hhv Tyskland og Tsjekkia, så da er ingenting umulig Da er det vel bare å hive seg rundt og få levert drillingen til børsemaker for overhaling
 4. Det er en markant diameterforskjell etter ca 72mm (endring fra 10,5 til 10,1 mm) Etter ca 81mm er det en såvidt følbar grad i avstøpningen Ca 10-5 mm før riflingen er diameter ca 9,25mm Etter ca 95 mm begynner riflingen, diameter her er ca 9,2mm Alle mål er tatt med skyvelær ca 45 min etter støping. Høyde på hylsekraven må legges til målene over for å få riktig lengde. (1-1,5mm?) Dette ligner jo litt på 9,3x72R som Rigby foreslår over? I så fall er det jo bare å levere den inn til børsemaker for overhaling, kjøpe ammunisjon, og skyte å være glad! PS Har i skrivende stund ikke fått lagt ut bilder/spørsmål på robsoft.nu. Jeg gjorde et forsøk for noen uker siden, men støtte på problemer med å få lastet opp bilder (kammeret har en vesentlig enklere løsning når det kommer til å laste opp bilder..) Hvis barna er noenlunde enkle å legge i kveld blir det kanskje tid til dette.
 5. Hei, da kom omsider pakken fra Brownells i hus etter en del venting.. Kammeravstøpning ble utført i går (utrolig fascinerende å se metall smelte når man blåser på det med varmluftspistol):
 6. Her var det flere fine rifler! Dexon: Var det kikkertmontasje på Mannlicheren din opprinnelig, eller har børsemakeren laget for deg? Jeg har en M1903 selv som jeg godt kunne tenke meg å få kikkert på. Er du fornøyd med løsningen på din?
 7. Har tatt en ny titt på riflepipen: Et stykke foran kammeret, omtrent der fortreet er festet er det stemplet AW På selve fortrefestet er det stemplet B På undersiden av kammeret er det stemplet følgende tall: 11.18 2/71 eller 271 (vanskelig å tyde pga slitasje) 8,7 mm I tillegg til dette er det stemplet inn to symboler: bokstaven U med en krone over, og noe som ligner på en ørn.
 8. Takk for alle tips og innspill så langt! Da er "Gamle fine våpen" bestilt fra brukthandel på Finn, og Cerrosafe til kammeravstøping bestilt fra Brownells. Det blir spennende å se om det er mulig å få tak i egnede kuler og hylser til lading noe sted. Dette blir spennende.
 9. Hei Jeg har nylig arvet en gammel drilling jeg vet lite om. Jeg antar at den er laget et sted i tyskland utifra stemplene på løpene. Den har tilhørt min oldefar som døde i 1968, så jeg antar at den er produsert en gang mellom 1910 og 1950 (vill gjetting) Kaliberet på rifleløpet er uvisst, eneste kaliberbetegnelse jeg klarer å finne er "8,7mm" stemplet på rifleløpet. Jeg har målt litt med skyvelær, og diameter ved munning er ca 8,9mm mellom bommene (det kan jo tyde på at 8,7mm er riflingsdiameteren i løpet). Kammerdiameter foran støtbunn er ca 11mm, og diameter ved utdrageren er 13,5mm. Lengden på kammeret var vanskelig å måle siden det ser ut som det er jevn kon hele veien, men gjetter på et sted imellom 70 og 80mm. Drillingen hadde opprinnelig ikke noe serienummer, dette ble gravert inn da drillingen ble registrert i forbindelse med et ammnesti for en del år tilbake. Er det noen som har en ide om hva slags våpen dette kan være, og hva slags patron rifleløpet er kamret for? Og kjenner noen til en børsemaker som kan få denne i skytbar stand igjen? All hjelp mottas med takk!
 10. JohanP

  Quickload

  Det var jo en riktig god ide, ikke var det vanskelig heller. Takk for dytt i riktig retning!
 11. JohanP

  Quickload

  Hei, jeg sitter også tydeligvis med litt for gammel quicload... Er det noen som kan hjelpe med data på barnes kuler for .375? Jeg mangler 250 grain TTSX og 270 grain TTSX i min utgave. Hvis noen har anledning til å hjelpe med dette hadde det vært supert!
 12. Min Quickload antar følgende for 30-06: Kule: .308, 180gr Barnes TSX BT COL:84.5mm Krutt: Viht. N-140, min 44grains max 48,5grains (N-160 kan forøvrig anbefales om du vil ha litt fart på kulene og fulle hylser.) Bruk dataene med en sunn dose skepsis, og lykke til med ladingen! Jakter forøvrig selv med 30-06 og 168grain TTSX, og er fornøyd. Presisjonen er bra og ting dør når man treffer der man skal. God kveld.
 13. Jeg er også så heldig å ha en av disse helstokk Mannlicherene i 6,5x54 (mod 1904). Finnes det noen som kan mye om disse i Norge? Jeg sliter litt med mateproblemer på min. Ellers så absolutt et fantastisk våpen.
 14. Jeg kjenner meg heller ikke igjen i historiene om matefeil på Tanfoglioer. Har skutt ca 2000 skudd igjennom en combat sport uten et eneste problem med en miks av S&B, Winchester og hjemmelaget ammo. Skyter nå med en Gold Match og har ikke opplevd noen problemer foreløpig (fungerer fint rett ut av esken). Begge pistolene er i cal. 9x19
 15. Er det noen her inne som har forsøkt å handle wolframhagl fra nevnte kinesiske firma? Hadde vært interessant å lade opp noen patroner med dette...
×
×
 • Create New...