Jump to content

simen_s_k

Members
  • Posts

    67
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by simen_s_k

  1. Hei, er det noen enkel måte man kan få mer smooth og lettere avtrekk på Glock 17, eller bør man sende inn til børsemaker? Har 3. generasjon, men har hørt det skal være en enkel måte å gjøre det på gen 4, men er det det på 3.? Avtrekket er ikke så ille, men har kjent bedre. En annen ting jeg lurer på er om jeg gjør det, vil det være diskvalifiserende under praktisk skyting eller andre skytegrener?
  2. simen_s_k

    Walther PPS

    Ops fikk trykt feil.
  3. simen_s_k

    Walther PPS

    Formeninger, du liksom. Den er jo sykt tynn, og grunnen til at den er så populær i USA er jo pga folk med concealed carry permit. Den skal visst være utrolig behagelig å ha på seg i et IWB (Inside WaistBand) hylster. Walther har jo gode pistoler de, bra kvalitet. En av mine favoritt reviewere av pistoler, multiverktøy, lykter osv er Nutnfancy, og han har en fin review av PPS-en. Nutnfancy er en veldig sånn no bullshit fyr, og er helt ærlig når han reviewer ting. En negativ ting med denne videoen er at han faktisk ikke har skutt pistolen. Det er veldig uvanlig av nutnfancy, vanligvis bruker han pistolen (eller det andre han har review på) i mange uker på bane og uti ørkenen (run and gun), og setter den skikkelig på prøve. Men ikke denne gangen. Likevel har han mye å si om den, så er verdt en kikk. http://www.youtube.com/watch?v=Pj8z5lq9XHg" target="_blank" target="_blank" PPS står egentlig for Polizei Pistole Schmal, i tilfelle du lurer.
  4. Kjøp våpenolje da vel Har aldri brukt fett jeg.
  5. Våpenolje, kun på deler der metall mot metall møtes. Ikke ha olje på deler der kula har kontakt. Du kan i prinsippet ha olje på metallsleiden på utsiden også for å ivareta, men det er ikke nødvendig.
  6. Fins sikkert jenter der ute som synes det er drithot å se på gutter pusse våpen. Sikkert få, men mtp alle fetisjer der ute, så ville jeg blitt overrasket hvis det var ingen.
  7. Puss puss, så får du en suss. Regner med Trond-Viggo snakka om våpen?
  8. Bunn og grunn er at det å pusse våpen tar veldig kort tid, og det er bra for våpenet og gjør at det holder lengre. Selv om det ikke er nødvendig å gjøre det HVER gang, så skader det heller ikke. Hvis du ikke VIL pusse, så er det greit, men ikke kom her og si at du ikke har TID til å pusse Kobberbørste skader ikke løpet, det har jeg aldri hørt om, og hvis noen skal få meg til å tro det, må noen komme fram med noe bevis eller fysikk teori som viser at en myk kobberbørste kan påvirke varmebehandlet 416 rustfritt stål. Du får sende forslag til Mythbusters eller noe hehe
  9. Bil og pistol er to veldig forskjellige ting, og det er mye enklere å vedlikeholde en pistol enn en bil. En pistol er et rent prestasjonsobjekt. Hvis jeg f.eks hadde vært rallyfører og vært med i WRC, kan du banne på at jeg ville hatt et team som ser over bilen etter hver etappe. Men sammenlikningen din er like teit som å si "ville du malt huset hver dag?!" Det blir for dum sammenlikning. Men jeg er enig med deg at det strengt tatt ikke er nødvendig å pusse det etter hver bidige skyting, men hvis man har tid (og det tar 5 minutter for fucks sake) så ville jeg anbefale det. Bedre det hvertfall, enn å pusse når våpenet slutter å fungere, det høres ikke bra ut i mine ører.
  10. Jeg har lyst til å begynne litt praktisk med min Glock 17, også bare lurte jeg på om det var lov i praktisk å ha andre sikter enn de standarde siktene. De siktene som sitter på nå er Heinie Straight Eight Tritium sikter. Her er bilder: Også lurte jeg på hvor jeg får tak i praktisk rigg, evt hva de heter produktmessig også lurte jeg på hva slags priser det er på dem, og hvis det er store forskjeller på pris, om det er vits i en dyr rigg kontra en billig.
  11. Du trenger tre ting, tannbørste, kobberbørste (på pussestang selvfølgelig) og pusselapper. Kobberbørste løpet først så du får ut skitt fra riflinga, så bruker du pusselapp og stang for å få dritten ut, sjekk løpet ved å føre løpet mot lys, hvis alt er blankt er det bra. Bruke tannbørste på resten av delene, dersom de er skitne. Det er sikkert ikke vits i å pusse HVER gang, men det skader ikke å gjøre det, så lenge du bruker de tre tinga. Også må du selvsagt olje de delene som trengs å oljes (varierer fra våpen til våpen, men henholdsvis metalldeler som glir mot andre deler), det skal ikke oljes der kulen har/får kontakt. Dette er veldig basic sånn som de gjør det i hæren, og i hæren så holder utstyret lenge pga det pusses etter hver dag. Jeg syns det bare er moro å pusse våpen, men så er jeg ordensmenneske også. Hvis ikke jeg pusser våpenet etter skyting føler jeg det samme som hvis jeg legger masse skittentøy på gulvet på kjøkkenet, jeg føler at det er noe galt haha Edit: Det som kan være lurt å tenke på, hvis du pusser vanlig etter hver gang, så blir det ikke nødvendig å bruke kjemikalier for å løse opp driten, fordi det rekker ikke å fastbrenne seg eller bli for skittent før du pusser det igjen.
  12. Må gjerne legge det opp her også, hvis du vil. I dag er det forresten offisielt dagen pistolen ble adoptert av forsvaret til USA. Fin video for de som er interessert. Subscribe til han fyren hvis du er interessert i skytevåpen. Han har mye informativt å si (særlig hvis du er interessert i cowboy våpen).
  13. Jepp, usikker på hvorfor folk begynte å snakke om bolting av skap, det er en viss kg skapa skal være på for at de skal slippe å boltes. Husker ikke hvor mange kg, men virker fornuftig at det kanskje var 300 kg. Mitt skap veier vel 40 kg ellerno, så mitt er bolta fast i veggen. Pluss at det fulgte med utstyr for å få bolta det fast, så da er det vel ganske innlysende. Hvis du har et skap som har sånt utstyr, så skal det boltes fast, hvis det er et svært rifleskap på 300 kg og det ikke følger med det, så trengs det sikkert ikke, hvis man er max usikker så kan man vel ringe selskapet som leverer det. EDIT: Når vi først er inne på lover; jeg ringte politiet i Ski og lurte på om det var lov til å transportere skytevåpen i sekk og reise med tog osv. Og personen jeg snakket med sa "nei, tenk om den blir stjålet da". Så spurte jeg om man måtte transportere våpen i bil, og da sa personen "ja". Jeg fant jo seinere ut at dette stemmer ikke, det står bare at våpenet skal være i futteral og være tomt for ammunisjon, og at det ikke på offentlig sted er lov til å bære våpenet i hylster. Så er ikke alltid politiet har rett heller. Bare en liten tangent
  14. Det står ikke spesifikt at det skal være på våpeneiers adresse (og hvis det stod det, så er det mange som har flere adresser ). Men uansett skal ringe politistasjonen om hva de vil jeg skal gjøre, så retter jeg meg etter dem selvsagt. Men grunnen til at jeg la opp våpenskapet på kontoret er jo fordi jeg trodde det var lov. Jeg er ingen lovbryter, ikke frivillig uansett Angående dette har jeg et annet spørsmål, skal ammo være innelåst eller ikke? Hørt mye forskjellig angående dette, har det innelåst nå uansett, men hva om jeg vil ha 5000 skudd en dag? (jeg har bare et lite våpenskap på 14L).
  15. Deretter kan du spørre ditt lokale våpenkontor om hvilken definisjon av "bebodd" de arbeider etter. Men tanken på at det er "uvedkommende" oftere der hvor du lagrer dine våpen enn der hvor du bor, høres lite lovende ut. Vel, hvis "uvedkommende" i huset der våpnene er nå er broren min, så er vel moren min "uvedkommende" i leiligheten der jeg bor også da. Som sagt, høres veldig vagt ut den loven. Ubebodd hytte skjønner jeg da noen er der bare et par tre uker i året. Faren til en kamerat av meg oppbevarer våpnene sine i kjeller etasjen som han leier ut til sønnen sin (overetasjen og underetasjen har seperate innganger, så de regnes som to seperate deler), og han mener det er lov. Så da må det jo være lov å ha våpnene i den seperate bygningen som også er bebodd flere ganger i døgnet, som vi også eier. Hvis de er SÅ jævli pirkete på det så får jeg flytte våpnene til leiligheten, men har lite lyst fordi har ikke lyst til å lage svære høl i veggen da jeg regner med jeg skal flytte ut om noen måneder PunyViking, den Beretta-en skal visst være av bra kvalitet også, ifølge han på Intersport som anbefalte meg Hämmerli-en.
  16. Vel broren min har kontor i det bygget, og de er inni kontoret. Hva definerer man som "bebodd"? At man sover der? Det høres veldig vagt ut, spør du meg. Folk er der oppe oftere enn folk er her jeg bor ellers Razortech, har ingen anelse. Tydeligvis har han forrige eieren tatt godt vare på den, som jeg også har tenkt å gjøre. PunyViking, vel, Glocken er morsom, det er ikke mye mer å si om den, den er bra, veldig bra for prisen, enkel, komfortabel å skyte med, en drøm å pusse. Finnes sikkert bedre, men jeg er "a glock guy" Hämmerli 215-en er den beste .22LR pistolen jeg har prøvd hittil, sykt enkelt å få samling med den kontra Browningen jeg lånte hos dere. En ting jeg liker bedre med Hämmerlien enn GSP er at jeg ikke får sånn knekk i håndleddet på Hämmerlien, den er mer stabil også, litt lettere foran enn med GSP, men det liker jeg (man kan kjøpe lodd uansett). Avtrekket er det beste jeg har prøvd i hele mitt liv Kan ikke annet enn å anbefale den til hvem som helst. 208-en også selvsagt, er jo samma greia.
  17. Takk! Men jeg håper på at Hämmerli-en vil være et godt våpen både nå og mye senere. Likte veldig godt hvordan den ligger i hånda og støtter opp. Også avstand til avtrekker. Alt er perfekt, nå må jeg bare sjekke om jeg kan skyte bra med den. Glocken er mest for moro og personlig affeksjon =)
  18. Øøøøøø.. Var det ikke nyinnkjøpte våpen? Kan da ikke gjemme de i våpenskapet første døgnet? Obligatorisk å sove med de første natta! (Kvinnfolk behandles ofte bedre av en eller annen grunn, men de er vel også gromest når de er nye! Du slipper riktignok å låse de ned når de ikke 'brukes') Driver ikke med sånn 70 talls USMC tull og ligge med våpen i senga her i gården. Men kan jo følge norske hæren sin stil og blø på våpenet og døpe det til et kvinnenavn (Men har fikla masse med dem før jeg låste dem inn i går... og i dag... og sannsynligvis i morra. Elsker å dele opp Glocken, er så enkelt og det er bare 4 deler når det er feltdelt.) Her kommer nærbilder av baksiktet opp, riktignok var det Heinie som du sa JegerBomX4! Det var moro! Denne dagen blir bare bedre og bedre. Siktene er ikke så hvite vanligvis, de ble nok lyst opp av blitsen. Kikka litt på nettet nå som jeg fant ut produsent merket, og fant et som ligna veldig "Semi-Auto Slantpro Night Sights Glock/Ledge - Heinie" Kan dette stemme?
  19. Ja veit, skal få det opp snart, våpenskapet mitt er i et lagerhus vi eier, så har ikke våpenet foran meg akkurat nå. Skal opp dit snart, så bilde kommer opp om en time eller to.
  20. Hämmerli 215s var første jeg kjøpte: Men så sa politidama at jeg burde søke på to våpen på en gang så slipper jeg dobbelt gebyr, så da ble det en andre pistol, Glock 17 (ikke så interessant kanskje): Det var andre sikter på den fra før av, den var brukt som demo på no greier, så fikk de siktene som stod på til samma pris. Og han mente siktene kosta rundt 1500 kroner, hva faen slags sikter er det? De lyser i mørket, men når jeg spurte om det var litium sikter, så sa han nei, også husker jeg ikke hva som stod på baksiktet, det stod et eller annet Deilig følelse å være på politistasjonen å få de to lefsene av godkjente våpensøknader! Gleder meg som en unge til å prøve mine første våpen på skytebane i morgen forhåpentligvis.
  21. Bildet ditt fungerer ikke Øystein, hvertfall ikke her, men så bilder av den på google images. Flott den, er din i god stand også eller? Har du skutt den ennå?
  22. Har sett folk bli drept for mindre litt skummelt syns jeg, men den var da jævli fin også
  23. Interessant, men ville heller sett en "how it's made" av en Glock 17 f.eks som er litt mer komplisert bygd enn en revolver. Eller til og med sett en "how it's made" av en .22LR konkurranse pistol som en GSP.
  24. Skal komme med noen formeninger om pistolen når jeg får den. Men tar lang tid, får ikke søkt før i slutten av februar.
  25. Et våpen er lagd for å skytes, ikke henge opp på veggen Eller grensa går vel kanskje på hvis du finner en 18xx lever action .45-70 govt til en verdi av 200 000 kroner. Men da hadde jeg heller solgt den og kjøpt noe artigere Edit: 1911-en din var forresten vakker uansett, så aner ikke hva du snakker om!
×
×
  • Create New...