Fisker en del med flue etter laks/sjøørret. Er jeg så heldig å får en laks på 1,5 til 2 kg så er dette en bankers (også som festmat).
Fileter fisken og lag 2 pakker i alufolie, den ene fileten dekkes med finhakket fersk grønt ( persille,gressløk,vårløk,purre eller andre krydderurter), den andre dekkes med 1 spiseskje finhakket fersk ingefær, havsalt og grovkværnet pepper over, skjær noen skiver med meierismør og legg et lag på hver file, til slutt presses saften av en halv lime/sitron over.
Pakk inn så saftene blir igjen i pakkene, denne settes på 200 grader i ca 16-20 minutter.
Kok inn fløte og pepper til saus, klipp inn litt grønt på rett før servering.
Kok mandelpoteter + gulerøtter.
Server 1 stykke av hver file, hell stekesjy av den respektive fisken over fisken.
Mandelpoteter serveres med fløtesaus, gulerøtter ved siden.
Denne retten lager du på 30 minutter hvis du starter med å sette på ovnen