Jump to content

Thule

Members
  • Posts

    67
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Thule

  1. Ta en titt på hvem som har skrevet den raporten Så kan alle som mener at fiskeri forskning og biologi er rette bagrunen for å lage rapport om ytre balistikk. Leste raskt igjenom raporten og det er en raport som sier noe om ukjente kulekonstruksjoner og veldig lite om de forskjelige kalibrenes fortreffelighet for bjørne jakt.
  2. Hva med å kalle bygget: mindre frittliggende byggverk knyttet til drift av jordbruks-, skogbruks- og reindriftsområder.
  3. øøøø.... Hvordan juster man en LEE Colet Die.. Dien er jo uslitelig.... Bare fordi jeg er nyskjerig..
  4. Hva hvis jeg ladder sjøl men setter kula feil vei....Kan ikke finne noe i lover, forskrifter eller rundskriv som dekker den problemstillinga.
  5. Thule

    Mauser M98 Basic

    Det er nok ikke helt feil.Det mange mener er de EKTE mauserene er de sivile jakt modellene A og B osv. som ble laget på oberndorf fabrikken før krigen,eller i mellomkrigstiden.Disse ble laget i flere utgaver og kan være utsmykket med flott treverk,gravyre oktagonale løp,hengslet underbeslag+++++. De hadde smekkre,klassiske linjer og kalibere som 7x57,8x57,8x60,9,3x62 og 404jeffery. De "nye"custom 98 bygger jo litt videre på disse. Krigsmausere,som senere ble hv-mausere er laget i millionvis Men hva er forskjellen på en hv mauser til 1k og en som er ferdig tagga til 100k. Bare lurer, for for meg er mauser mauser...
  6. RTFM + noen flere bokstaver for å få nok tegn
  7. Swiften er ganske så kilen. I mi børse samler den godt de 3-5 første skuddene og så begyner de å spre seg ut over hele det svarte på skiva. Er noe med den kula som griser til løpet helt forferdelig. En vakker dag skall jeg ta med pusseutstyr på banen og pusse mellom hvert skudd for å se hva som skjer. Jeg ga opp å skyte en laddestige på swiften, til slutt bare bestemte jeg meg for en ladning og den skyter bra med helt reint løp. Det er 75 gr og 1-8 snurr i pipa.
  8. Nasjonalisering av utmark og vilt er en veldig sexy tanke. For sån som det er i dag med en masse bittesmå nessekonger så vil vi aldri få en ordentlig forvalting av utmarka. Det er bare mange små gruneiere som sitter og gnir på noen mål hver. Hadde stasskog overtatt alt hadde jeg i det minste hatt noen å forholde meg til. Og jakttidene hos private er jo en stor vits. fra 1. okt til 23. des. staskog tilbyr no i det minste jakt året rundt. Men hadde jeg også hvært grunneier hadde jeg også mobilisert for å ungå nasjonalisering.
  9. Da har jeg ingen planer om å oppgradere hundeenhet i nærmeste framtid Med vennlig hilsen / Best regards
  10. No kan jeg ikke i min villeste fantasi skjønne hvorfor en skulle ha myndighetens tilatelse for å ha losindikator.
  11. Hvis det er problematisk å søke på adolf kanon til Spurv, hvordan er da mulighetene å søke på 3x11" http://www.forsvarsbygg.no/festningene/Festningene/Austratt-fort/ til f.eks. Fuglekonge
  12. Noen som hvet noe om hva slags hylser det er i denne ammoen ROTTWEIL STEEL GAME 16/70 26GR US5 http://www.jaktogfriluft.no/display.asp ... odid=21132" target="_blank Er det kurante hylser er må jeg kansje kjøpe et lite parti av de.
  13. Joda. Men det største problemet i landet her er jo å få tak i kal.16 ammo som koster under 15-20 kr smellen uansett hva det er for noe.
  14. Fjerne helidagsfredinga, jakt på ærfugel i NordNorge. Og få en bestandsplan på ørn. Hadde vært veldig kjekt. Og så kan jeg ikke forstå hvorfor fiskemåse er fredet, det kryr jo av den.
  15. No er det jo jakt på mink, mårhund,bisam vildsvin hele året i dette landet, så det er jo bare å få tilatelse fra grunneier til å jakte på nevte arter så er det ingen som kan si noe, og du kan ha ammo i våpenet også.
  16. No blei jeg veldig nyskjerig på hva det står i siste utgave av våpen, noen som kjøper bladet og kan komme med et referat.
  17. Kan du ikke bare kjøpe magasinet beregnet for 3006 så kan du ha så lange patroner du bare vill.
  18. Ja. A-Max er dårlig sort på noe som skall spises
  19. Thule

    Garmin Astro

    Er ikke tracker avhengig av GSM dekkning?.... Da er det joabsulutt ikke alle plasser den virker.
  20. Av Tysklands capital ships var det bare Prinz Eugen som var oprativ ved krigens slutt. Men at Hipper ble hugd opp etter krigen er jo godt mulig. Har ikke bøkene mine forran meg så jeg kan sjekke.
  21. Det ser dårlig ut på øyene langs kysten i Finnmark. Det ser ut til å være harepest på Sørøya. Pesten er også påvist i Lakselv. Har vært et par dager på Sørøya i forrige uke, og det var dårlig. Vi var 3 jegere som så en hare (riktignok noe plaga av drittvær)... Så det er helt tydelig at stammen har fått seg en alvorlig knekk... Samme erfaring, var på Sørøya noen dager første uka av jakta, og syntes det var dårlig med hare. Såg flere når jeg var der for 2 år siden på støkkjakt.
  22. http://www.naturogfritid.no/default.asp ... !&rstadv=J" target="_blank
  23. Isbjørn lager soveposer på mål.. Rask levering og god servise. http://www.isbjorn.no/
×
×
  • Create New...