Jump to content

Gillen

Members
  • Posts

    1,707
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    7

Posts posted by Gillen

  1. Skarv er absolutt spiselig. Det var ikke få skarvemiddager som ble fortært, inkludert at skarv ble gitt bort til venner og bekjente. Solgte også noe skarv til byens hoteller. Pengene ble omsatt i ammo og bensin..  Men dette er lenge sida, mulig pizza og taco er mer i skuddet pr. i dag.

  2. Hansin skrev (50 minutter siden):

     

     

    SS står for Superlight stainless som jeg skjønner?

    Nei, det betyr vel bare "rustfritt", og som da ikke er helt rustfri, krever vanlig vedlikehold.. Lite og Superlite er to forskjellige modeller. Uansett støtter forslaget om en Tikka T3x, men vil anbefale justerbar kolbekam.

    • Like 3
  3. 1983 skrev (16 minutter siden):

    Etter første skudd er det hvertfall ikke olje igjen i løpet. Og det er heller langt fra rent.

    Jeg tørrpusser heller ikke før jeg skyter, det ligger en tynn film Super1 i løpet. Det handler ikke om at det skal bli lettere å holde det rent, det handler heller om at jeg ikke gidder å tørrpusse. Og når det ikke gjør en forskjell så ser jeg ingen grunn til å pusse det ut.

     

    Nå lærte jeg noe nytt i dag også 🙂 Har ellers lagt meg til den vanen å dra gjennom løpet med en bronsbørste og Super 1 etter avslutta skyting og mens pipa fortsatt har en lunk. Synes det da ikke trengs mye pussing i heimen.

  4. Sølvrev skrev (12 timer siden):

    Ja, du må jo fjerne lagringsfettet som vi har omtalt ovenfor. Bruk sprit eller aceton. Lurt å dra gjennom en pussepropp/fille med litt Super1-olje før skyting så blir det lettere renhold siden. Og skaff deg en god pussestokk og 6,5 mm bronsebørste først som sist. 

    Trodde at løpet før skyting skal være tørrpussa?

  5. OptiBond FL skrev (På 20.2.2024 den 23.55):

    Hva med Tikka T3 med light-skjefter? Er det ikke «gjengs» at det ikke har noe spesielt for seg å bedde disse? (Strammer skruene til 45 inch pound). 
     

     

    Har en Tikka T3 x Superlite som skyter "trekløver" samlinger. Vil det da være noe å hente på en bedde jobb eller bør jeg heller bruke pengene på ammo ?

  6. Think! skrev (2 timer siden):

    Akkurat den situasjonen oppstår etter at jeger har skutt bøffelen, så den har en kule i seg.

     

    Derfor kan det være farlig å skyte bøffel i flokk, kula går gjennom å treffer et annet dyr, som blir sur og tverr. Du går frem til bøffelen du har felt å er ikke oppmerksom på den skadeskutte som er sur og tverr å bare venter på deg. Å det er egentlig mange videoer av folk som skyter dyr med andre bak seg. Å videoer av gjennomskyting der kula slår ned i bakken mange grader til siden for skudd retning.

    Kommentar overflødig...

  7. Sølvrev skrev (31 minutter siden):

     Da tenker jeg at det i en litt stresset situasjon er lettere å forlegge siktepunktet, i hvert fall på større hjortevilt, enn å justere et eventuelt ASV-tårn. 

    Uten at jeg har tatt tida så tipper jeg det tar ca 10 sekunder å stille inn tårnet. Hvis du ikke har tid til det pga stress så bør du muligens heller ikke skyte ?

  8. I "gamle dager" var det lemenår ca hvert 4 år, men det er lenge siden det var tilfelle. Nå synes det å være et mye lengre sprang mellom hver gang dette inntreffer. Mange teorier på hvorfor det har blitt slik, men endra klimatiske forhold til ugunst for smågnagere synes å gå igjen. Mye snø tidlig på vinteren og lite barfrost kan være bra for smågnagerbestanden. Hva resultatet blir er vel vanskelig å forutse..

  9. Skaubjønn skrev (26 minutter siden):

    Så sant. Jeg uttalte meg klønete. 

     

    Men, du har helt rett i at det er lurt å bruke kuler som ikke er beregnet på jakt. Splintbomber som varmintkuler og hulspisskuler for blinkskyting  kan nok gi skikkelig søl. 

    Ny klønete uttalelse, bruke kuler som ikke er beregnet på jakt ? Eller har jeg misforstått noe her ?

  10. 20230624_133921.jpg.e151724ac90119e81dd4d5895adc4e49.jpgSom tidligere nevnt melder jeg overgang fra 180 grs Oryx til 150 grs TTSX, fortsatt i 308. N 11, 45 grs, hylser Norma, hetter Winchester Large Primer, Col 71 mm, VO, ikke målt. 

    Skutt med Tikka Superlite, tofot og baksekk.

    • Like 2
  11. JacArcher skrev (11 timer siden):

    Nå var det ikke meg du spurte heller, men jeg svarer allikevel. 

     

     

    Så kort oppsummert, så synes jeg dagens forbud mot halvauto er tull, og ville ikke hatt problemer med at helauto ble lovligere, på linje med Sveits sin ordning. For akkurat helauto ville jeg dog støttet et skille mellom jegere og sportsskyttere, ikke ulikt dagens skille.

     

     

    Hva vi jegere og skyttere mener betyr 0 i forhold til hva "Ola og Kari" og lovgiver mener. 

×
×
  • Create New...