Jump to content

M.S.H.

Members
  • Posts

    56
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by M.S.H.

  1. En liten oppdatering når det gjelder punktet over: Jeg sendte kikkerten inn til Zeiss da dette ble et stort problem under rådyrjakt i minusgrader like før jul og fikk ny kikkert tilbake i dag. Har ikke fått testet den nye enda men jeg tar dette som et tegn på at avstandsmåleren skal virke, også når det er mange minusgrader. Skulle jaggu bare mangle til den prisen...
  2. Mulig jeg misforstår, men skal du bare ha kikkerten høyere? I så fall lager blaser mellomstykker (slik at "alle" kikkertsikter passer i lav montasje). Edit: ser ut som om jeg misforstod ja..
  3. Ut fra bildene ser den ut til å bygge noe tilsvarende Duralyt-serien, i så fall går den da ikke i en lav blasermontasje (som jeg tipper den er tiltenkt..?), men noen mål har jeg desverre ikke..
  4. Du må ha nytt magasin ja. Om det er nytt 9,3-løp du har bestillt følger dette med.
  5. I Røverkjøp-tråden var det en som nevnte at denne Leupolden selges for 1999kr på Gmax, høres ut som et bra og rimelig alternativ.
  6. Mine syncro high har jeg ikke hatt problemer med, men mener de er blitt mykere etter en del bruk og smøring. Jeg har også et par ranger high som jeg hadde en del gnagsårproblemer med i begynnelsen. Løsningen var (korte) joggeturer i skoene (med gnagsårplaster der det gnaget), dette synes jeg hadde god effekt. Vil tro at joggingen øket belastningen på skoen slik at den "gikk seg til" kjappere. Så spørs det om du liker å jogge
  7. @fia: Jeg bestillte linksrifle fra Blaser og ble forespeilet leveringstid på 6mnd+ pga at de manglet linksstokker. Jeg snakket da med importøren (Norma) som klarte å oppdrive en ubrukt stokk som lå et eller annet sted og jeg fikk riflen etter en mnd, kanskje vært et forsøk å ta en telefon..?
  8. Montasjene passer på begge mine r93-løp, men har vel hørt eksempler på at det ikke alltid er slik, i så fall er det kun litt enkel justering som skal til. Har ikke målt treffpunktforandring ved flytting av kikkert/montasje fra et løp til et annet.
  9. M.S.H.

    Telt

    Enig i at man får mye for pengene ved å velge Helsport, men er du fornøyd med takhøyden på Romsdalshorn? Om jeg ikke tar feil så syr flere av teltprodusentene på stormklaffer (vet ikke prisen på dette) men det går greit å gjøre det selv.
  10. M.S.H.

    Telt

    En må ikke ha et vintertelt med stormmatter selv om en skal på tur om vinteren. Er det kortere turer i bra vær når temperaturene ikke er for lave går det fint med et 3-sesongerstelt. Om du frykter at teltet blir lite brukt er det synd å bruke mange tusen ekstra når du kanskje klarer deg med telt(ene) du allerede har.
  11. Det er jo noen 7 millimetere å velge mellom, feks 7mmRM og 280rem.
  12. Noen som har god erfaring med fiske etter sø på denne tiden av året? I så fall, hva er trikset? Har aldri fått særlig dreis på fisket før mars/april.. Ser av og til noen saktesvømmende og dorske sø som er veldig lite interesserte i slukene mine..
  13. Som regel blir det handlet der det er billigst og det er ofte de store kjedene. Det jeg evt måtte lure på går oftest an å finne ut av vha nett, mail og telefon.
  14. Se linken til hoterhals (noen poster over) for mer info om hastigheter og trykk.
  15. Takk, god presisjon? Kronograferte du lavere ladninger?
  16. Gratulerer Cantona7! Må advare litt om at det er vanvittig vanedannende å ha avstandsmåler tilgjengelig med et trykk. Fall ikke for fristelsen med å ta med en annen (lettere) kikkert uten avstandsmåler på jakt, da vil du sitte der og gruble på hvor langt det er til den stubben midt på myra;)
  17. Kofferten jeg bruker er noe tilsvarende denne. Googler du gitarkoffert eller basskoffert (som vanligvis er litt lengre) finner du en del å velge i. Edit: Og sette du på et klistermerke av et billig gitarmerke (feks Fender Squier) vekker kofferten neppe mye uønsket interesse og oppmerksomhet
  18. Et alternativ kan jo være å kjøpe en koffert for el gitar. Disse kan en få for ein grei pris og de er ofte veldig solide. Jeg har ofret en av gitarkoffertene mine og har rifle, et par løp, to kikkertsikter og demper i den. Det burde gå fint med to rifler om de ikke er veldig lange.
  19. Fikk mail fra xxl i dag om at zeissen (som jeg fikk i stedet for Leica'en som var utsolgt) er på vei. Håper dere som får Leica ikke skryter for mye av den slik at jeg angrer meg ihjel..
  20. Kinkig, men vær litt forsiktig med "sabotasjeaksjoner" da dette kan slå tilbake på deg selv (du er ikke grunneier etter det jeg forstår). Om du vet hvem hundeeieren er kan det kanskje være en ide å møte opp på døra hans og saklig forklare situasjonen og problemet..? Kanskje også ta med en utskrift av den delen av viltloven som en annen referer til over her..? Tenk nøye gjennom hva du skal si på forhånd, og ikke begi deg ut på lange diskusjoner. De fleste er langt mer forståelsesfulle i en slik situasjon en når de er flere ilag.
  21. Siden Lundhags har blitt nevnt kan jeg nevne noen erfaringer jeg har med disse. Jeg har et par ranger high og et par syncro high. Positivt: - skoene tørker raskt, om en skulle bli litt våt underveis kan en skifte sokker så føler en seg tørr igjen siden det ikke er en masse fòr som trekker vann - er en flittig med smøring er skoene ganske så tette - skoene er (etter en del inngåing av ranger-paret) blitt veldig behagelige å gå i, passer foten min veldig bra - de gir god støtte, godt egnet for å gå med tung sekk i fjellet - kanskje de minst glatte skoene jeg har hatt - ingen irriternde knirking - etter en del hundre timer med ranger-paret synes jeg skoene virker veldig slitesterke (med unntak av det med sålene som er nevnt under). Syncro-paret er litt for nye og ikke blitt nok brukte enda til å konkludere, men det virker lovende - skulle en slite ut sålene monterer Lundhags nye (for ca en tusenlapp?). Jeg regner med å ha mine Lundhags sko i svært lang tid. Negativt: - ranger high-paret trengte en del "inngåing" (inkluderte gnagsår) - i og med at det ikke er noe fòr i disse skoene er de sokkene som må stå for isolasjonen. Jeg har derfor et par "vintersko" som er et nummer større en de jeg bruker om sommeren der det er plass til et ekstra par ullsokker, da går de greit så lenge en er i bevegelse. Dette er IKKE sko for posting i kaldt vintervær. - begge mine par har jeg sendt til Lundhags pga sålen har løsnet framme etter relativt kort tids bruk. Det samme har skjedd med flere andre jeg kjenner som har disse skoene. Etter garantireperasjon har dette ikke skjedd igjen. - høy pris Jeg er totalt sett fornøyd med disse skoene og jeg neppe kjøper gore-tex sko med fòr igjen. Det ser desverre ut som om en må påregne å få limt sålen på nytt en gang og de er ikke særlig egnet for kaldt vintervær.
  22. Jeg fikk også det tilbudet, men det stod ingenting om at jeg fortsatt kunne få Leicaen om jeg var villig til å vente. Jeg har vært zeiss-mann hele livet og når jeg endelig bestiller noe annet ser det ut til at det blir zeiss denne gangen også
  23. Jeg fikk også nettopp mail fra xxl, ble tilbudt zeiss classic diavari 2,5-10x50 med lys i stedet for.
×
×
  • Create New...