Jump to content

harryy

Members
  • Posts

    29
  • Joined

  • Last visited

About harryy

  • Birthday 07/10/1986

harryy's Achievements

Explorer

Explorer (4/17)

  • 10 years in
  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

0

Reputation

  1. Har en i 6.5x55, 300 løp har jeg akkurat bestillt Savner tilt i skinnen og kansje cerakote finish, da det var noe antydning til rust på kassa mot stokken etter jakta. Ellers er det et av de nydeligste avtrekkene jeg har vært borti. KKC er utrolig flott å skyte med, litt tung men ikke veldig ubehagelig å bære på jakt. Har et 6.5x55 jaktløp, 18mm ved munning, så det hjelper litt på vekten sammenlignet med et langt og tjukkt et
  2. Må vel dele her jeg også da det akkurat har ankommet en Schultz & Larsen Tactical inn døra her Kun montert på kikkerten, ikke skutt et eneste skudd enda.
  3. Om den ikke er å oppdrive kan vel Marlin Model 70PSS være et helt suverent alternativ. Og eventuelt Ruger 10/22 Takedown, sjøl om den blir litt mere "klumpete" sammenpakket.
  4. harryy

    M03-Klubben !

    Trodde det bare var en høyde på 30mm montasjen til M03, hadde ihvertfall 4-16x50 på min M03 med 30mm ringer, passet fint.
  5. harryy

    Lav kikkertmontasje

    Har Leupold QR montasjer på min 1900 med både lave og medium ringer. Med medium ringer er det bare 2-3mm mellom løpet og en Schmidt & Bender 1.5-6x42, så måtte kjøpe meg en S&B 1,25-4x20 for å ha noe til de lave ringene også. Tror kansje det stod de var for antonio zoli 1900, men husker ikke 100% sikkert.
  6. Vet vel egentlig ikke til hvordan formål han har kjøpt seg våpen, så kan fort bli feil å uttale seg. Men om vi snakker jakt så hadde jeg heller stivet opp og fått beddet orginal stokk i stede for å bokstavlig talt kaste bort peng på et chassis som vil gjøre våpenet dårligere egnet. Velger også å tro at stort sett alt det står Leupold på vil være godt egnet til jakt i norsk terreng og vær. Om han har null peiling på våpen og utstyr ville jeg ihvertfall tenkt meg godt om før jeg hadde annbefalt å bygge om første våpen med et AI chassis og montere stor, tung optikk. Med mindre det kun er snakk om å ligge på en bane og skyte. Hadde jeg vært i samme situasjon hadde jeg heller brukt minst mulig peng for å hente inn presisjon i rifla. Fått sjekket ting som vanligvis fører til dårlig presisjon, sånn som kroning og frittliggende løp. Så kan man bedde låsekassen og eventuelt bedde en alu skinne i forskjeftet for å stive den opp for skyting med tofot.
  7. Synes egentlig hele tråden var litt vel merkelig framstilt her, men må vel nesten kommentere på et par punkter. Om man etter en tur på skytebanen har bestemt seg for å oppgradere rifla for en sum som overgår opprinnelig innkjøpspris, da har man ikke tenkt nøye igjennom kjøp av rifle. Det at optikken var faktisk i aluminium er vel heller lite uvanlig. De fleste "high end" kikkertsikter er vel laget i en eller annen form for aluminiumslegering. Det at kikkerten var av merket Leupold, at den var tynn, at den har vanlige tårn påvirker eller hvor mange av den du klarer å plassere bak et beist av et kikkertsikte, skal ikke ha noe å si når det kommer til pressisjon eller evne til å beherske norsk natur. Til f.eks. elgjakta hadde jeg valgt en liten billig Leupold lenge før noe 5-25x56 av uansett merke. Hadde heller ikke gjort noe om rifla hadde føltes å holde på ett kosteskaft, ihvertfall ikke om det er vekta vi snakker om. Om han virkelig ønsket seg en rifle i alu chassis og målet var å ha størst kikkertsikte målt i volum så har han vel kjøpt seg helt feil både rifle og optikk. Men det at den ikke samler bedre, skutt fra tofot og sandsekk er selvfølgelig synd.
  8. Har forstått det slikt at det kommer mcmillan tilpasset Schultz & Larsen, vet riktig nåkk ikke når.
  9. Har igjennom årene kommet utallige ganger over Blaser hets her på forumet som har virket ganske så useriøst. Denne tråden der i mot var i en helt overlegen klasse av seriøshet til sammenligning. Nå går jeg egentlig bare å venter på retur av våpensøknad da jeg hadde tenkt å kjøpe meg en r93 men ble satt litt i tenkeboksen akkurat nå. Nå skal jeg ikke påstå at jeg tror det å skyte med en r93 er direkte livsfarlig, men har av en eller annen grunn en stemme i hodet som sier "R8". En annen måte å se det på er: 200.000 x 1000 / 8. Da kommer man fram til at ulykke med Blaser R93 skjer hvert 25 millioner skudd avfyrt.Så om alle som i dag har r93 slutter å skyte med de så kan jeg trygt kjøpe meg en og bruke den alvorlig mye resten av livet. Statistikk kan være missvisende. Kan foresten også føre meg opp med noen hundrelapper til litt finansiering av en eventuell godt dokumentert "test to failure" prosjekt. Der det med (flere) realistiske hendelsesforløp framprovoserer hvordan omstendigheter som kan føre til kritisk uønsket hendelser, og eventuelle konsekvenser. Gjerne ikke bare låse seg til Blaser, men også andre rifler som er mer og mindre vanlig i Norge, om noen føler for å ta initiativ til det. For jeg skjønner frustrasjonen til flere her inne når Blaser sier: - R93 er testet til 8000 bar uten deformasjon/skade i kammer/bolt. - Derfor er det 100% sikkert at dette skjer kun ved ekstremt overtrykk. Jeg lener litt i mot at det tydeligvis må være teoretisk mulig at tennstiften kan få det til å smelle i kammeret uten fullstendig ladegrep under helt merkelige omstendigheter. Eller som noen foreslår at trykket kan presse klakkene tilbake. Hadde ihvertfall vært morsomt å få dokumentert hva som fører til dette. Eventuelt hva som må til for å oppnå de ekstreme trykkene som DEVA er overbevist om at er synderen.
  10. harryy

    Ballistic apper

    Shooter stemte bra på min gammle S2, på min nye S4 er den helt på bærtur..
  11. Så det er ikke verdt pengene å kjøpe Applied Ballistics heller da? De har ihvertfall oppdatert appen med "Fixed trajectory calculation errors on some newer devices such as the Samsung Galaxy S4" Hva slags gode alternativ finnes det da for Android?
  12. Etter hva jeg leser på snipershide skjer dette på nyere android telefoner. Glemte selvfølgelig å nevne at jeg har byttet fra S2 til S4 Da får jeg bare vente på bug fix... Sent from my GT-I9505 using Tapatalk 2
  13. Her dukker opp litt vel optimistiske data i Shooter for tiden, har vel egentlig funket bare fint tidligere. Har lagt inn 140 A-MAX med BC 0.299 G7 (ICAO) med 806mps, men klarer ikke helt å forstå hvorfor det ikke stemmer mere. Stemmer overhode ikke med PCB som sier 119.8 klikk på 1000meter.
  14. Med litt lettere, samt hardere misshandling kunne jeg framdeles ikke se noen forskjeld..
  15. Prøvde å ringe et minutt før stengetid på fredagen, men så flaks hadde jeg ikke Har sent mail, så regner med å få svar over helgen.. Men den her ikke 100% handikappet, fikk skutt litt i dag også
×
×
  • Create New...