Jump to content

260Rem

Members
  • Posts

    67
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by 260Rem

  1. OALH vil arrangere 500m F-Class stevne på Nannestad skytterlags bane i nærheten av Gardermoen søndag 5. nov. Det blir maks 24 deltagere. Mer info kommer.
  2. Jan Erik Mangerud. Betalt med Vipps 03.05.2017
  3. Må desverre melde avbud på F-Class men kommer og har betalt for PRS.
  4. Shit. Har meldt meg på men glemt å betale. Har tilogmed betalt for hytte på campingen. Elvis, ser ut som du får hytta alene, var 1 dag for sent ute med betaling, selv om ingen banker ville ta betalingen min den 29. April
  5. F-Class Open Jan Erik Mangerud, OALH 6,5x55
  6. Skal være med. 6,5x55 med brems Jan Erik Mangerud
  7. Påmeldt og betalt. 6,5x55 med brems
  8. Lapua lager hylser i 260 Rem. Jeg skyter langhold med både .260 Rem og 6,5x55 med 139 gr Scenar. Får ca 865m i 260 Rem med N-560 og 24" LW pipe.
  9. Jeg har en Rem 700 i cal 260 Rem med LW pipe i 1:9. Grunnen til at jeg har 1:9 er at det er standard stigningen i 260 Rem (i Remington 700) og jeg bestilte den for jaktfelt og visste ikke bedre. (Var sikker på at den var 1:8.) Har ikke hatt noe problem med å stabilisere 139gr Scenar. Har ligget på ca 865m/sek med N560 krutt så lenge skytteren, vinden og våpen spiller på lag har jeg hatt repeterbare treff på 40x40 cm plate på 900m. Beste samlingen jeg har hatt (tror jeg) er 10mm på 5 skudd på 100m, og ca 12cm på 5 skudd på 670m.
  10. Jan Erik Mangerud, "260Rem" OALH 6,5x55 Brems
  11. UNL og PRS: Jan Erik Mangerud, "260Rem" OALH 6,5x55 Brems
  12. Jeg kjøpte min 1827 (med vanlig bolt, ikke Fortner som er rettrekker) brukt for 6000 med 7 magasiner. Har ikke angret et sekund. Kjøpte 20MOA skinne for Anschütz 54 (låskasse modellen, 64 er en "junior" kasse). Modifiserte stokken og bruker den til plinking og PRS/Langholdstrening ut til 250m. Skal du så langt eller lenger ut bør du ha 40Moa base og nok klikk i kikkerten. En annen fordel i mine øyne er at den har størrelse og vekt tilnærmet et grovkalibret våpen og det gjør at den gir meg et bedre treningsutbytte. Men kan se ulempen hvis vitsen er å ha ett lite, lett og hendig våpen.
  13. Kjøp en brukt Anschütz mod 1827 skiskytter rifle. Diopter, magasin, presisjon og avtrekk de andre ikke er i nærheten av. Sett flere brukt til 5-6 tusen.
  14. Hmm, kanskje fiolinkassene kommer til heder og verdighet igjen. Eller kontrabass, for Barret MRad med alt mulig stæsj
  15. Kansje fordi det pr i dag er ganske få folk med? Jo flere som dukker opp, jo større sjans for at en "mindre hyggelig" fyr dukker opp. Ikke noe problem, de hyggelige er for hyggelige til å oppdage de uhyggelige er uhyggelige. Jeg har vært med et par ganger og ingen oppdaget det (tror jeg).
  16. God norsk sommer med andre ord. Fikk vel de fleste ut av komfort-sonen ser det ut til. Greit å se hva man må trene på framover.
  17. Fikk ikke vært med da jeg ikke har fått igjen våpenet fra børsemakeren ennå men kunne gjerne tenkt meg å sett resultatene. Regner med at det var fler enn 3 startende???
  18. Kjenner desverre til hva du kan forvente deg hvis det blir rapportert videre. En jeg kjenner godt har blitt fratatt førerkortet 2 ganger etter evalueringer fra vakthavende lege/psykritater etter innleggelse på DPS/ PSYK. Ene gangene etter 5 min utspørring. Vedkommende hadde aldri møtt legen før. En annen gang mente legen at pannikkanfall blant annet var epilepsi. Vedkommendes faste psykriater, psykolog og fastlege var himmelfalne og sendte begge ganger egne rapporter på at dette var totalt feil, uten at det hjalp. Brukte over ett år hver gang med NAF, advokater og hauger av spesialister for å få igjen førerkortet. Det var bortforklaringer og nye forklaringer fra fylkesmann/legen som selv DNB kunne lært mye av! Selv ting som var åpenbart og beviselig feil ble ikke slettet fra journalene. Det merkelige er at vedkommende også har våpen og det står i journalene men de har aldri blitt berørt. Selv om legenes(?) begrunnelse for å miste førerkortet absolutt burde innebære inndraging. Hvis de hadde vært riktige. Sørg for at du får kopi av alle epikrisene dine og bytt psyk fort som F. Er du uheldig i psykriatrien havner du i ei hengemyr det er vanskelig å kommer ut av. Lykke til videre
  19. Kommer Jan Erik Mangerud, OALH, .260 Rem, Brems
  20. Kjøpte en sånn brukt (Anschutz 1827 skiskytter) for 6 000 inkl 5 magasiner. Dette er mer eller mindre bolt utgaven av dagen rettrekkere. Satte på 20MOA (20 for lite) skinne og kikkert. Har sett flere i to-tre våpenbutikker for 5-6 000. Super presisjon og avtrekk.
  21. 260Rem

    NM Langhold

    Med " firmavåpen" tenkte jeg her på HK417 med S&B sikte og de som faktisk skyter seriøst med dem. Om det er "self destruct" på resultatlista kan godt være, men å si at det er "knapt vits i å diskutere" synes jeg ikke henger på greip. Men vi blir jo som kjent alle "grusa" av en hvilken som helst DFS skytter som stiller opp med Sauer og diopter så da blir det jo mange av oss som det knapt er vits i å diskutere. Men det blir vel ikke så mange av oss da hvis kravet for å få lov å være med er å ha en vilkårlig jaktfeltrifle (og kanskje uten militært preg, chassis blir fy-fy) som er lakkert rød, blå eller rosa og klær som ser ut som vandrende reklameplakater i skrikende farger. Dette er en ny skyteform og i starten vil det alltid være en blanding av konkurranseskyttere, sofaskyttere, jegere, nysgjerrige og wannabes med ymse utstyr, erfaring og kunnskap. Mange vil møte opp kun en gang men noen vil bli bitt av basillen. Det vil ta litt tid å finne "formen" både på stevner, øvelser og egnet utstyr så jeg tror det er bedre å være litt tilbakeholden med øksa i starten. Som i all annen konkurranseskyting vil de beste skytterne finne ut hvilket utstyr som er best egnet og benytte dette så jeg ser ikke helt problemet med at halvauto ikke er tillatt. Jeg kommer aldri til å vinne men jeg synes denne skyteformen er gøy og utfordrende og jeg liker å konkurrere (om ikke annet så mot meg selv), og ikke minst, jeg liker å lære noe nytt og høste nye erfaringer. Det blir ikke det samme hvis du ikke føler deg velkommen fordi du ikke har de rette klærne eller det "politisk riktige" utstyret. Selv om jeg er enig i at dette skal være en sivil skytegren bør det etter min mening være mulighet for at tjenestegjørende i blått eller grønt kan stille i reglementert uniform og utstyr. Beklager Chritian at jeg har besudlet tråden din. Håper jeg en dag blir i god nok fysisk form til å være med på NM igjen Jan Erik M
  22. 260Rem

    NM Langhold

    ....eller de som har firmavåpen og som også ønsker å konkurrere.
  23. Jeg kommer lørdag og søndag .260 Rem eller .300 WM litt avhengig av cal begrensninger.
×
×
  • Create New...