Jump to content

rodnebb

Members
  • Posts

    80
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by rodnebb

  1. Ja, for å oppdatere, så er jeg nå ferdig med partering av siste rype og servering av første rypemiddag. Den fikk godkjent. Så rypene har liggi og mørna i kjøleskapet før jeg flådde de, skar ut filetene og separerte ut skroget. Skrog og fileter fryses, skroget blir det kokt suppe på.
  2. Plastpose er jo renslig for kjøleskapet, og luftfuktigheten blir vel 100% både inni og utenpå plastposen. Det er jo kondens inni kjøleskapet.
  3. Om jeg ikke har lyst å la rypa henge ute i varmen, og ikke inne heller, går det greit å legge den i plastpose i kjøleskapet? Poenget med å henge er å holde innmaten unna brystfiletene. Men er dette superviktig på rype? Noen som har gode/dårlige erfaringer?
  4. Ok, jeg ser mange ikke vil skyte opp forbudsammo'en sin. Finnes det noe sted å kjøpe slik privat ammo?
  5. Jeg vil helst unngå å servere blykuler til venner og familie, og lurer på om noen har blyfri hagleammo kal. 12 å anbefale? Helst noe som ikke er helt latterlig dyrt Har noen stålhagl å anbefale til denne bruk? Ellers helst tungsten - men det er jo ikke så billig. Jeg har ikke veldig god erfaring med vismuth.
  6. Hei, jeg har jaktet samme terreng hos Statsskog i mange år nå, og har "tilfeldigvis" fått tildelt jakt år etter år. Først trodde jeg at jeg bare hadde flaks, men så har jeg lagt merke til at andre også har klart å jakte samme sted i årevis. Jeg konkluderte med at de lot folk som har jaktet i samme terreng før få førsterang. I fjor betalte jeg også jaktkort samme sted, men jaktet ikke. Sendte inn melding om at jeg ikke hadde jaktet og ikke felt vilt. I år fikk jeg ikke jakt, altså da for første gang på 4 år. Og i år fikk jeg ikke tildelt jakt. Noen sammenheng, eller bare tilfeldig?
  7. For å ta konklusjon: Jeg sendte hagla til børsemaker på Løvenskiold sin Lerduebanen.no, og han filte litt på avtrekkertappen som holder tenningshammeren. Han mente tappen var blitt litt rund, kanskje pga dårlig herding av stålet. Foreslo at jeg sjekker mekanismen en gang i blant for at problemet ikke kommer tilbake. Mekanismen så 'nesten ubrukt ut' - kanskje ikke noe å vere stolt av ;-/ Vi får se hvordan det går. Om det ikke smeller i utide de neste par månedene så er det vel vanskelig å gi skylda på børsemakeren uansett med den forklaringen.
  8. Giftsprøyte er standard henrettelsesmetode i USA. Tror de bruker de samme kjemikaliene man bruker på hund, bare litt større dose.
  9. Da har jeg hatt Lanber-hagla til børsemaker. Han åpna opp og mente mekanismen var god som ny, null slitasje, ingen grunn til at det skulle skje noe galt og han stilte seg i utgangspunktet tvilende til at hagla hadde gått av av seg selv. Ingenting feil med 'sears' eller noe annet, og hagla gikk ikke av da han kakka den i gulvet. Han mente det måtte være brukerfeil og at jeg bare kunne fortsette å bruke hagla. Jeg er på min side rimelig sikker på at sikringen var på og at hagla gikk av i det jeg lukka den uten at jeg rørte avtrekkeren.
  10. Jeg har også kommet til at hagla må til børsemaker, lurer bare på om dette er vanlig på Lanber og andre hagler, og om andre har hatt erfaring med at det hjelper å sende hagla til børsemaker eller man kan få vådeskudd likevel. Det er ikke så mange skudd siden hagla var til sjekk. Jeg regner med at børsemaker bare kan si at "nå er hagla fiksa og jeg tror den vil fungere fint". At skudd går av på denne måten er noe jeg trodde kunne skje i teorien, men ikke så hyppig at det skulle skje meg. Jeg hørte en gang for 30 år siden at Beretta er de eneste som har sikring som blokkerer tennstiften, alle andre hagler blokkerer bare avtrekkeren slik at man må være obs på at et støt kan få hagler til å gå av. Dette er tydeligvis greia med Lanber, hva med andre merker?
  11. Vetikke, skulle det spille noen rolle? De stikker ikke ut, om det var det du tenkte på.
  12. Oops! Har du hatt det til børsesmed og fått det sjekka? Noe feil som kan fikses? Er dette noe som skjer med andre hagler også?
  13. Jeg har en 8 år gammel Lanber Baron som er overhalt av børsemaker for noen sesonger siden. Den gikk av på skytebanen i drt jeg lukka hagla. Det er autosikring på den, og jeg er sikker på at jeg ikke hadde tatt av sikringen eller rørte avtrekkeren. Noen forklaringer på dette?
  14. Hva med å sende dyret til utlandet - er det noen måte det ville gå? Tenker det ville vært billigere om en slik jobb ble gjort i polen eller noe? Jeg vil gjerne få stoppa ut en gulspurv dattera fant i skogen, men... bioprep tar 6000kr for det. Det blir for dyrt, da vil jeg heller ha nytt gevær. Vi betalte 600 for noe lignende for 20 år siden. Litt inflasjon er jo greit, men ikke 10x!
  15. Kjeller'n er tørr, så det bør jo ikke være noe problem. Så langt ikke synlig rust.
  16. Jeg pusser jo hagla en gang i blandt, men ofte setter jeg den bort et par uker uten å ha pussa løpet - lagra tørt og litt kjølig i kjelleren. Jeg feier over yttersida av våpenet med olja klut for å fjerne fingeravtrykk, siden jeg har et annet gevær med inn-rusta fingermerker. Hvor stor er risikoen over tid for rust i løpet ved denne geværpussen?
  17. Ja, det viste seg å være et ikke-problem. Bikkja sprang bra. Brukte potesokker, og i år sydde/knytta jeg de fast, så hunden ikke fikk tatt de av.
  18. På mange jaktkort som selges på inatur, så står det f.eks. 'fjellrypejakt', og det er listet opp de mest aktuelle artene man kan jakte på. Er det et høyfjellsområde så står det ikke at man kan jakte ringdue, lirype eller bever. Men betyr det da at man ikke kan jakte en måke som flyr forbi? Jeg har alltid tolket dette dithen at dersom man har jaktkort på småvilt, så kan man skyte alt jaktbart småvilt ihht vanlige fredningsbestemmelser. Dersom det er innskrenkninger, så oppgis dette som 'ikke lov å jakte brunfugl'. Jeg vet ikke helt hva som sto på jaktkortet til disse jegerne, men det som står i teksten er at 'det sto på jaktkortet at de kan jakte hare, smårovvilt, due etc', men ingenting om rype og skogsfugl siden dette var fredet: https://www.retten.no/jaktet-pa-fredet-vilt/s/5-44-50550#am-commentArea (Dvs., det står ikke at det sto på kortet at rype og skogsfugl er fredet)
  19. Men, når jeg tenker etter, så kan det jo være det å ikke tilsette vann kan gjøre vomma tyngre å fordøye.
  20. Hei, det er mye gås her i osloområdet. Hovedsaklig kanadagås og grågås, og jeg har lokkefugl for det. Har ikke kjøpt laydownblinds enda, for jeg har ikke funnet noe jorde jeg både kan jakte på og hvor det er gås. Gåsa trives best i parken eller i verna områder see det ut som. Jeg har så langt bare hagle å jakte med. Er det noen som har noen tips om jaktområder for det her i Akershus eller østlandsområdet generelt? Dessverre jaktforbud i parken, tror jeg
  21. Jeg har latt være å tilsette vann, siden det står det bør kastes om det ikke spises. Men jeg er forsiktig og har prøvd meg fram med mengden.
  22. Tørket hundemat? Tørrfor, mener du? I sverige kjøpte jeg masse tørket kyllingfilet for hund. Har gitt bikkja tørket vom blandet med tørrfor når vi har vert på jakt, bare blandet i skåla med vann ved siden av, det har gått rett ned. Bør passe på doseringen, siden det sveller i magen.
  23. Jeg har en eldre breton som har hatt en klo på forpoten som hadde sprekt på langs. Den nederste delen av neglen har nå bare fallt av, slik at den myke innmaten er eksponert. Hunden ser ikke ut til å bry seg med kloa, men det er vondt når jeg presser på det eksponerte området. Men bikkja har også høy smerteterskel, så det kan vere vanskelig å se. Hunden er blitt mindere interessert i å springe fort på tur, men det kan jo også vere alderen, hun er 10 nå. Jeg tror dette vil ordne seg med tida, og at ny, fin klo vokser ut bak det skadde området. Ingen tegn til infeksjon. Jeg skal på jakt om 10 dager, og da har jeg sett før at våte negler blir myke og kan sprekke litt opp. Et sted så jeg en fyr som sa han hadde epoxy-lim på sprukne klør. Jeg vil gjerne unngå at kloa gjør at hunden blir mindre ivrig til å løpe. Jeg vurderer 2 ulike behandlinger: bygge inn skadd klo i epoxy-støp, evt. Smøre neglelakk på kloa for å hindre den i å bli våt. Noen tanker om dette vil fungere, om det bare slites vekk på 1 time i skogen, og om det kan ha negative konsekvenser? Det kan jo bli fuktig under støpen, som vil kunne gi infeksjon. Men jeg tror jeg kan 'lukke' det godt inn. Vetrinær, har jeg hørt, vil enten trekke hele greia eller la det være, jeg vil gjette på det siste, det ser ut til å rette seg selv.
×
×
  • Create New...