Jump to content

Garjo

Members
  • Posts

    16
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Garjo

  1. Lurer på hvordan det praktiseres i jaktlag ved salg av elgslakt. Både hele, halve og bakpart. Lar dere indrefileten følge med eller blir den tatt ut til jegermat.
  2. Lurer på hvordan praksis er i elglag ved salg av elgslakt. Både hele, halve og bakpart når det gjelder indrefileten. Tar dere den ut til jegermat eller følger den slaktet?
  3. Lurer på hvordan praksis er i elglag ved salg av elgslakt. Både hele, halve og bakpart når det gjelder indrefileten. Tar dere den ut til jegermat eller følger den slaktet?
  4. Hei. Er det noen som har tips om hva man kan bruke for å unngå insekter legge egg i skinn og pels som man bruker til veggpynt. Har fått tips om å bruke møllkuler i vannet under siste prosessen av garvingen. Garver med lutan. Grei å holde disse småkrypene på avstand
  5. Samme sikte hos xxl.se.En god del dyrere. Har kjøpt sikte og skal prøve det på reveåta der jeg har Gytorp sin belysning fra Brunst.no. Grønt lys og åta ligger ca 100 m unna posteplass. Var å så på sikte på xxl lade i Trondheim. Der hadde de fått gode tilbakemeldinger fra dem som hadde kjøpt siktet til denne jaktform. Sikte kan selvfølgelig ikke sammenlignes med tyske i 3-4 ganger høyer pris. Bare så det er sagt. http://www.xxl.se/jakt/optik/kikarsikte ... 34_1_style" target="_blank
  6. Hei. Er det noen som har tips om ei god kule til hjemmelading i 222 til rev som gir liten pelsskade/gjennomskytning? Og finnes det noe god fabrikkammo med samme egenskapene. Takker for alle tips. Har en 308 og ei 6,5. Den siste brukes til revejakt nå med 85 grains sierra varianter kuler (lader selv) . God effekt, men stygge hull i pelsverket. Har fått låne en 222 som jeg skal prøve når revjakta starter. Men trenger litt tips om reveammo til den. Har tenkt å kjøpe meg en reverifle, men ikke bestemt meg enda. Har sett på 204 ruger eller 223. Noen med erfaring med disse og pelsskade. Jeg lader min ammo selv iht valg av kuler. Har åte liggende på 100 meter. Skuddavstand varierer fram 60 - 70 meter til ut i mot 150 meter.
  7. Garjo

    Åtelys

    Hei. Hvordan funka lyset. Har sett på et slik selv. Hvor langt lyser det? Jeg har åpent liggende 100 meter fra posterplassen. Er det noe spredning på lyset.
  8. Garjo

    Kikkertsikte

    Hei Er noen som har erfaring med disse kikkertsikte. Skal bygge meg reverigg i 6,5 og har tenkt å bruke et av disse to siktede. Nikon MCE 2,5 -10 x 50SF M il eller Zeiss Duralyt 3-12x50 med lys. Begge siktede selges hos xxl. Tips og erfaring mottas med takk. NB!. Skal bruke 6,5 fordi jeg jakter i fjelldaler og vil bruke et kaliber som ikke er så sårbart for vind.
  9. Hei. Jeg bruker selv 6,5 på rev. Jakter i fjelldaler og dette kalibret er ikke så følsomt for vind. Jeg bruker selvladet ammo. Denne ladningen gir 3-skudd samling på 18 mm på 100 med med min korte zastava med hel stokk. Det har foreløpig ikke blitt noen stygge hull ved gjennomskyttning. Her er ladningen jeg bruker. Kule. Sierra Varminter 85 grain Krutt. N-150 Ladevekt. 44 grain Hastighet v/o 956 m/s Patronlengde. 71mm Jeg har bare hatt knall og fall med ladningen. Skitt jakt
  10. Garjo

    Bueskyting

    Hei. Er det noen som vet om noen som forhandler Bear Compound buer her i landet? Og om det finnes noen typer portabel buepresser som kan brukes på bue med "flared limb tips " slik som min bue har. Tenkte det kunne være greit å ha en slik presse for å gjøre peepskifte og slike småting selv uten å måtte sende bort buen.
  11. Hei. Er på jakt etter bindinger til mine "gamle" jaktski. Mest kjent som natoplanker. Prøver å finne bindinger som jeg kan bruke både vanlige jaktstøvler og termostøvler i. Tenker på noe lignende som de gamle barnebindingene med tå og helreim. Eller andre som kan brukes til vanlige sko/støvler. Tips og hvor de kan kjøpes mottaes med takk. NB! Har Fisher jaktski med bc-bindinger, men ønsker å kunne bruke gammelskia med annet fottøy en skisko. Slik som termostøvler eller scooterstøvler når man er på isfiske.
  12. Garjo

    riflepakke.

    Hei.. Det er ikke noe problem å skyte elg med 6,5. Selv jakter jeg elg med både 6,5 og 308 win. Har skutt mange elger med 6,5. Det viktige er jo at kulen treffer der den skal. De elgene jeg har skutt har blitt på skuddstedet. Lengste utras var på var på ca 30 meter. Dette er et godt allround kaliber, og ikke minst. Det er behagelig i skyte med. Att en trenger mag kanoner for å skyte elg er bare en myte. Det viktigste er att en har et våpen som man er komfortabel med. Og selvfølgelig at det tilfredstiller kravene til det vilt man skal jakte på. En annen ting er at hvis du lader din ammo selv har du ei ypperlig småviltrifle da den ikke er så sårbar for vind som de raske 22 kalibrene NB! Defleste elger skytes på forholdsvis "korte" hold (under 100m). Lykke til uansett hva du velger.
  13. Takk for alle svar. Jeg har tenkt på å kansje kjøpe en børse i 223. Har sett på Howa Aximo. God presisjon i følge div nettsider(mest fra usa). Er det noen her som har erfaring med denne rifla? Og så har vi jo 17 rem, men vet ikke hvor ømtålig den er for vind. Jeg jakter ofte i skogen opp mot fjellet. Små caliber er jo sårbare for vind. Jeg har i dag en 308 win ombygd ..med 21 mm pipe som setter knallgode samlinger.Men det blir store hull på smått vilt. Lader min ammo selv. Selvgjodt er velgjordt
  14. Hei Folkens! Er det noen som har ladedata til kulene v-max 95 gr og Sierra varminter 85 gr i kaliber 6,5? Skal bruke en av de til revejakt. Har ikke bestemt meg for hvilken ennda. Hvis det er noen som har erfaring med disse kulene tar jeg gjerne mot råd. Gir de gjennomskytning og mye ødelegelse av pels. Har en banemauser jeg tenker på å bygge om til revebørse. Tips? NB! Jeg har sett i Ladeboken utgave 6. Der var laveste kulevekt 100 grain.
×
×
  • Create New...