Jump to content

Knopfler

Members
  • Posts

    11
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Knopfler's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Da var hagla i hus. Ifølge selger er hagla fra 1990. Han hadde bare brukt den et par turer i året første 3-4 årene. Stand er veldig bra, noe børsemaker også kunne bekrefte da vi tok en tur dit. "Løpet ser jo helt nytt ut", sa han. Stokken har tørket ut og det er derfor en liten glipe mellom kolbe og metall (baskyle?), men det var ikke noe problem å fikse på. Når i tillegg oppbygningen på kolben passet perfekt var det ikke noe å lure på. Har ligget altfor lavt på alle hagler uten justerbar stokk som jeg har prøvd til nå, og det var derfor denne var interessant å se på. Betalte 6000,- og fikk med en flott bæreveske i skinn, patronbelte og en del ammo på kjøpet. Da får det være at kaliberet er 12/70. Tåler stål, men ikke anbefalt i øvre løp pga. trangboringen. Ikke utskiftbare choker, men det er like greit så slipper jeg å tenke på det! Takk til alle som har hjulpet meg!
  2. Knopfler

    12/70 VS 12/76

    "Kjedelig tråd" tenker du sikkert, men etter å ha brukt to timer på å lese gjennom gamle tråder trenger jeg presist svar: Skal kjøpe min første hagle, og ser at det er mange kvalitetshagler på bruktmarkedet (f.eks. Beretta) som selges i kal. 12/70. Færre i 12/76. Burde ikke kal. 12/70 være like greit som 12/76 som allround-hagle? Mange sverger jo til kal. 16 og 20 har jeg skjønt. Og er det mer krutt, kuler eller begge deler i 12/76 kontra 12/70?
  3. Ser etter brukt hagle. Men hva bør jeg sjekke for å vite at alt er i orden med den ? Tilpasning kan vi se bort fra, det jeg tenker mest på er hvilke slitedeler osv jeg må sjekke og hvordan det gjøres. Førstegangskjøp. Takk!
  4. "Chambered 2 1/4" var det jeg fikk oppgitt av kjøper, men det kan jo sneket seg inn e feil tall. Tranboringen er visst 1/4 og 1/2. Chokene er ikke utskiftbare. Har det mye å si? Har jo hørt alt snakket om at utskiftbare choker er så bra... Går det forresten an å slite ut chokene? Kan er børsemaker da sette inn nye selv om de er "ikke utskiftbare"?
  5. På øvre løp står "cam. 70", "18,4" og "XX". På nedre løp står "18,3" og "XXXX". Dessuten står det "12 ga chambered 2 1/4" chrome moly steek" en plass. Det er altså snakk om ca. 12/70? Søren, trodde det var 12/76... Noen som skjønner noe av resten?
  6. Ingen med gammel Franchi her som kan noe om trykktestingen? Har spurt selger hva han finner av bokstaver/tall/symboler så nå får vi se.
  7. Hvis noen har peiling ang. trykktestingen av denne hagla, er det bare å rope ut.
  8. Takk for alle svar! Nå vet jeg mye bedre hva denne hagla er verdt, og hva jeg må undersøke med den.
  9. Vekt 3,1 kg. Løpslengde 68 cm. Høres vel ut som jakthagle?
  10. Det er med andre ord sikkert at det ikke er en jakthagle?
  11. http://www.finn.no/finn/torget/tilsalgs ... e=24867107" target="_blank Ble interessert da jeg er på utkikk etter min første hagle og jeg trenger en veldig oppbygd stokk. Ifølge selger er den visst fra 1990. Stort mer visste han ikke. Noen som vet noe om denne hagla? Det er en Alcione, men er det en sportshagle? Er det en F eller S som står inngravert? Tar den stålhagl? Hva med pris? Setter pris på svar!
×
×
  • Create New...