Jump to content

fagernes

Members
  • Posts

    24
  • Joined

  • Last visited

fagernes's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. når du velger blaser skal du tenke på kaliber 9,3x57. det er faktisk en utrolig fin patron som svenskene begynner å bruke mer og mer på gris. er en riktig elgvelter også. har jaktet med den i 8 år og meget fornøyd. Ønsker bare merkel rx helix kommer i den kal.
  2. he he noen som ønsker å kjøpe 1 utgave......sitter med siklet rennende.... må ha
  3. har ikke merket noe problem med utkast av hylser. Har nå skutt mye. Eneste jeg har merket er: ved hjemmeladd ammo er den meget nøye på tennhetten er helt i bunn i hylsen. er den ikke det blir det ufullstendig ladegrep. Pipe inn og ut har jeg en spredning på ca 20 mm med hjemmeladd ammo å¨5 skudd, noe jeg synes er MEGET bra. Ett minus til er at stokken er for lav for meg, er på tanken om å lage meg oppløft eller ny stokk. Skjer det, så skal jeg lage en bildeserie på det etterhvert
  4. da er det bare å håpe. Blaser er kommet i den kaliberen nå....... Blaser "frir" nok til det svenske markedet med den.
  5. http://imgur.com/h46RN her er dokumentet som beviser ta salg og kjøp er lovlig nå
  6. nå er forbudet mot halvautamatiske rifler opphevet. fikk mail til butikken i går. bare å kjøpe og selge dem som før
  7. hvilke nye kalibre kommer? vet du det? Ønsker veldig gjerne at dem laget piper i kal 9,3x57
  8. Det var synd for din del. Er mye annet bra på markedet også.....
  9. vanskelig å si..... send merkel en mail. Dem svarer innen kort tid. Uansett er det ett kjempevåpen.
  10. Årsaken til at det tar litt tid er, Dem har ikke klart å dekke opp etterspørselen på komplette våpen enda. Dem begynte å produsere våpnene i Mars i år så det tar tid før dem er klare for å levere piper. Tror faktisk Blaser vil få hard konkurranse etterhvert.... De åpne siktene på Merkel`n er de beste jeg noen gang har vært borti, og jeg har prøvd mye forskjellig.....
  11. Her er tre skudd opp til venstre, så pipe ut og inn, to nye skudd under og spredningen er nok skytteren sin feil.http://img843.imageshack.us/img843/3979/img0041ax.jpg' alt='img0041ax.jpg'> Uploaded with ImageShack.us[/img]
  12. på denne herligheten har jeg en burris eliminator. lasersikte med beregning av kulebane. er weaverfeste i kikkerten og faste freste spor i rifla.... genialt.......har ikke tatt noen bilder av det jeg har skutt, men skal gjøre det neste gang jeg får tid til å dra på banen. Tok en orrhane på topp på 293 meter hold for to uker siden.......hadde ikke trodd jeg skulle treffe den, men falt i skuddet. Så til dere som vurderer systemrifle ville jeg gått for Merkel. Der jeg jobber forhandler vi Blaser, Merkel og mye annet bra. bla Sauer. Men angrer ikke ett sekund på mitt valg. En ting som er ett stort pluss, er at det ikke kommer noe sluttstykke mot ansiktet under ladegrep. Under jakt så syns jeg det betyr mye. Ingen problem med å ta raske ladegrep og forsatt ligge "godt på" under skyting pga ingen forstyrrende element mot øyet/kinnet.
  13. Har nå hatt min merkel rx en stund. skutt ca 300 skudd. En ting kan jeg si.....det er ett kjempevåpen. Først og fremst så må jeg framheve presisjonen i den. Går hull i hull med 165 grain kule. Har også skutt 180 grain Fusion med bra presison. Enkelt løpsbytte er også en stor fordel med dette våpenet, du tar ut pipa på ca 10 sek. Ladegrepet var veldig uvant med en gang.....6,5 cm......har vokst opp bak ei tikka M65 kasse, så dette var uvant Men etter ca 20 skudd så var ladingen naturlig og uten problem. Har ikke hatt noe som helst problem med ladingen, selv med hjemmeladet ammo. De åpne siktene er de beste jeg noen gang har vært borti, så ser ikke bort fra at jakt med åpne sikter blir en realitet. Jeg har nå ikke fått prøvd å skifte kaliber, men har snakket med en som har gjørt det. Forskjellen på 30-06 og 9,3x62 var 3 cm rett til venstre. Dettte må man vel regne med kan variere fra pipe til pipe og fra forskjellige våpen. Har skutt to elg og en orrhane med min til nå, orrhanen ble felt på 293 meter:-) elgene på ca 60 meter. Alt føles helt naturlig med oppspenner og ladegrep. Er vel bare ett minus jeg har å si om rifla, og det er at stokken er litt for lav..... passer bra til åpne sikter, men til kikkert er den litt for lav. Men ikke værre en det går bra å skyte godt.
  14. den har 50-100-200 zero. så kal 22 kan brukes. ser ut til at alt som kan skytees ut til 200 meter med ett fall på max 99 tommer kan brukes. Jeg kjøpte min fra USA gjennom viking jakt og fiske. Har testet den skikkelig nå, og kan bare si at det er en bra kikkert. Litt dårlig i motlys, men ikke noe store problem. Skjøt en orrhane på topp søndag på 293 meter, godt bevis på at den fungerer som det skal.
  15. jeg er på motsatt tanke. Ett våpen med flere kalibre. da kan du trene rimelig/jakte med annen kaliber med samme våpen. du lærer deg å kjenne det våpenet raskere og treningen gir bedre utbytte for jakt da det er samme våpen som benyttes. Har hatt altfor mye våpen en periode nå, selger unna masse og kjøper noen få/dyrere våpen som dekker mitt behov. Nå er der Aya no 1 til fuglejakt, RX helix i kal 30-06, blir flere piper der.....bla 6,5 og en 9,3 til all rifleskyting/jakt. Merkel 200E til leirdue.
×
×
  • Create New...