Jump to content

ztinger

Members
  • Posts

    3
  • Joined

  • Last visited

ztinger's Achievements

Newbie

Newbie (1/17)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. Jag har kollat. Våpenskap med innhold har jeg hos min familie inne i en bunker på gården der, og bare jeg har nökler. Som jeg sa klokkerent. Veldig streng med våpen i Sverige (det er på höyde med Norge om ikke endel strengere). Men.... når jeg snakker med polisen og de skjönner at jeg tar sikkerheten på fullt alvor hjelper de till med råd. Det blir slik: Strax jeg er over Svenskegrensen skal jeg selfölgelig fölge loven her som er ganske lik den Norske. Men.....kan ikke oppbevare flere våpen, eller ta over grensen det som ger jeldende for max. ant. våpen i en standard Svensk garderobe. Ammo ble vi enige om at det er lettest å ikke bringe sommen med våpen i bilen. Oppbevare ammo i skapene eller kjöpe etter behov i det landet jeg bruker våpnene. Lettere med tullen også. Vital del skal fjernes fra våpnene under kjöring så de er oppbevart hver for seg i bilen. (Jeg har stålskap i bilen med kodelås). Sikkerheten er i varetatt, og lover og regler er fulgt! Dette blir lösningen og Svenska Polisen var nöyd med en Normann som tar sikkerhet, lover og regler på alvor. Tullen er ikke noe problem, bare litt jobb.
  2. Ok takk for det tipset. Da er det jo forholdsvis enkelt. Magefölesen sier meg at roter jeg for mye i dette, bl.a söke om EU våpenpass i Norge som ikke har noen nytte slik jeg ser mellom bare Norge og Sverige, så kan det fort ende opp med byråkratiske problemer. Fordi jag nå er folkebokfört i Svea. Jag skal sjekke litt med Polisen og tullen her i Sverige. Oppbevaring har jeg alltid sörget for er klokkerent i Norge iht våpenloven selfölgelig, så det er ikke noe bekymmer der. Jeg drar på åra og har erfart at straks man er i en situasjon der myndigheter får rom till å "tolke" sitt eget regelverk i saker som ikke er helt A4 kan det bli bekymringer. Så jeg sjekker litt, men tror beste lösningen og i tråd med alle lover og regler er å ta jobben med å elektronisk före våpnene frem og tilbake over grensen slik du tipser. Takk igjen for inspillet!
  3. Jeger og konkuranseskytter gjennom 30 år og har flyttet till Sveariket. Drar stort sett hjem til Norge i helgene og jakter. Nå blir de jakt i Sverige og konkurranseskyting. Har ikke rukket å sjekke så nöye, men jeg har nå svensk person nr (og norsk). Status som utflyttet fra Norge og folkebokfört i Svea, men også beholdt den norske adressen som bolig nr 2. Noen som har gjort det samme?. Hva er det greieste? beholde våpnene i Norge og bygge opp ny våpengarderobe i Sverige så man slipper alt papirarbeide og stoppe på tullen under helgependling ved jakt og konkurranse på begge sider av grensen, eller kontakte myndigheter på begge sider å gå en mulig langvarig spissrotgang i lovjungler dobbelt opp. Erfaringer eller gode råd?
×
×
  • Create New...