Jump to content

Maliker

Members
  • Posts

    42
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Maliker

  1. Det stemmer at de ikke sender ut av USA hvis totalprisen på varene overskrider 100USD. Når det gjelder registrering av adressen, hadde jeg samme problemet. Så jeg ringte dem og fikk hjelp til å sette opp kundekonto. Trivelige var de også.
  2. For noen uker siden gikk jeg inn på hjemmelading.no og bestillte meg noen pakker tomhylser i 38 s/W. Pakken som kom manglet 4 hylser, ca 8-10 gram messing, til en verdi på ca 8 kr. Ingen problem tenkte jeg, lett at sånt skjer. Men siden vi hjemmeladere kommer i alle varianter av arten, tenkte jeg det sikkert var greit å si ifra, vet jo hvor viktig messing kan være for noen. Skrev noen linjer bare for å informere om det, skrev også at det ikke var nødvendig med ettersending eller lignende for usle 4 hylser. 3 dager gikk det, så lå det en pakke med 100 hylser i postkassa, med en hilsen fra Berit og Trond Alvestad. Kan ikke huske sist jeg opplevde så god behandling fra en butikk, ble helt varm om hjertet! Tusen takk til Trond Alvestad! mvh Trygve
  3. Og om det kommer en biltjuv, kan det bli forsidestoff..
  4. Heisann Forstår det slik at du ønsker å søke på pistol i grovt kaliber til praktisk skyting. Ser også i headingen at du spør om tips til kaliber i (NSF) programmet grovpistol. I det programmet er det begrensinger på maksimum kaliber 9,65mm (.40). Så om du skal søke før du har gjennomført kurset i praktisk, kan det være at saksbehanderen hos kammeret ditt faktiskt har oversikt over kaliberbegrensninger til div program. Bare sånn FYI. Mal.
  5. ooog tilbake til den egentlige tråden: Jeg er gjerne med på 500-1000 skudd, om prisen ikke går mye over krona. Og at det er flere som er med å betale frakt opp til Trondheim.
  6. Heisann Her er min lille ladebenk Hobbyplank, 2"X2" og morfars gamle skathold. Selve benken er bare 70 cm, akkurat passe stor. Ammokassene er for kuler og tomhylser. Dier, smurning og krutt i skatholdet og dingser/dippedutter i miniskuffene fra ikea. Våpenskap+ladebenk+skathold ble ca 170 cm, akkurat innenfor forskriftene fra sjefen. Her produseres det 30-06, .223, .38 s&w, .40 s&w og .44 magnum. (plus et lite prøveprosjekt i 12 gauge med Lee's Handloader fra 1961)
  7. Ikke akkurat import, men Pedersen Vaapenlager selger 7.62x39 for kr 2,50 pr smell.
  8. Jeg kjøpte meg en Mini-14 i 2010 for å bruke på jakt. Tok raskt turen til banen for å se om ryktene om dårlig presisjon stemte. Den var faktisk ikke så ille som jeg var redd for. Skal vel også sies at presisjonen på riflene rett fra fabrikken kan variere fra børse til børse. Min er en Ranch rifle i 580-serien, men alikevel en av de siste produsert med "tynt" løp. Som sagt var ikke presisjonen så ille, men ikke bra nok til at jeg "godkjente" den for å jakte med. Etter litt søking her på kammeret og noen gode råd fra Kammerater, bestillte jeg en Accu-strut. Får nå fine samlinger og har skutt opp 2 år på rad, uten problem. Fruen skøyt også opp med den i fjor, hennes første oppskyting, full klaff på første forsøk. Skal den brukes til praktisk er det greit å være klar over at magasinfestet er anneledes på mini'n. Det er et hull fram på magasinet som skal treffe en "tapp" i børsa, du må derfor holde magasinet i vinkel og dreie det på plass når det skal inn. Sikkert ikke et hinder med litt drilling. En ting til, Mini'n er ikke spesielt snill med hylsene den spytter ut. På min får 5 av 6 hylser en liten bulk ca 6-7 mm fra hylsebunnen. Ikke hjemmeladerens beste venn. Ellers er hvertfall jeg veldig fornøyd med Mini'n min. Mal.
  9. Stor takk til vingemutter'n, et veldig bra svar! Skjønner gangen i det nå. Mal.
  10. Og der ble jeg litt klokere. takker og bukker for svar.
  11. Har spm relatert til emnet, så bruker denne tråden istedet for å lage ny. Jeg tok nybegynnerkurs i september og har hatt 15 turer på banen siden da. Ser fra aktivitetskravene at nybegynneren skal helst møte 2-3 ganger i måneden, mens jeg hadde bare 1 oppmøte i desember. Uansett, jeg leverte søknad på 3 våpen 14 dager siden, og i den forbindelsen samlet jeg sammen papirene som skulle leveres med ervervelsessøknaden. På vedlegget fra klubben skulle det krysses av for hvilken aktivitetsgruppe jeg var i, her ble det krysset av for Nybegynner. 1. Lite aktivitet i desember, vil dette kunne gi avslag i søknaden? 2. Stemmer det at man er å regne som nybegynner etter nybegynnertreningsperioden er over? I tilfellet, når/hvordan blir man så å regne som rekreasjonsskyter? 3. Forutsatt at påkrevd aktivitet er oppfylt, etter hvor lang tid etter begynnerkurset kan man regne seg som evt. mosjonsskyter? 4. Når det gjelder kravene til stevneaktivitet. Er dette totalt antall stevner pr år for skytter, eller antall stevner pr. program som det er ervervet våpen til? Jeg spør fordi jeg ikke kjenner prosedyren i dette og har et må-forstå-behov. Ikke fordi jeg ønsker å ha flest mulig våpen, så fort som mulig. Mal.
  12. - FYLKE Sør-Trøndelag - KOMMUNE Trondheim - FADDER Maliker - KONTAKTFORM PM - HVA DU KAN HJELPE MED Lading til rifle, basic kunnskap, enkelstasjonpresse - KUNNSKAPSNIVÅ / ANNET ladet i litt over 1 år, cal. 223 og 30.06
  13. Det produseres fortsatt topbreak revolvere i india: Indian Ordnance Factories Mk II Lages kun i .32 S&W. Fant et forum med flere bilder av revolveren: thegungeek: IOF .32 revolver Ikke meningen å kuppe tråden din Hveem, men har et kjapt spm om skudd til en Webley IV. Vet at både winchester, magtech, remington, partizan og fiocchi fører .38S&W, men sliter med å finne norske forhandlere. Noen tips? Mal.
  14. Jeg har lest mange av Istmus sine innlegg her på kammeret og synes han skriver mye fornuftig. Jeg er ikke enig i alt av hva han skriver, men respekterer hans meninger alikevel. En annen ting er at når Istmus skriver innlegg, så er de som regel gjennomtenkte og godt formulert. Dette er ikke et forum for jurister eller jus-studenter. Så nei, det er ikke relevant! Gullhaug, er du her bare for å trolle?
  15. Ingen mangel på sarakasme her.... Hva sier dere andre på kammeret? Er dere enige i hva Gullhaug prøver å formidle her?
  16. Har tiur1x invistert i en stor kasse bjørnespray? Siden han har hentet fram mange gamle tråder og postet samme linken i dem alle... Det finnes faktisk et eget underforum for annonsering av produkter... Mal.
  17. Vet ikke med Midway USA, men om du bestiller fra Stocky's så får du shippet det hjem med JetCarrier uten problemer. Har selv å tenkt på å oppgradere min 700, faktisk ikke helt ulikt hva mandalitten foreslo. Kanskje noe for deg også? Bell & Carlson Tactical Medalist Style 5 Fully Adjustable - Remington 700 BDL Wyatt's Outdoor Detachable Magazine Assembly - Remington 700 Begge tilsammen blir rundt 650 USD, dvs ca 3900 NOK. Men i tillegg kommer frakt til Jetcarrier, faktura fra JetCarrier og toll + mva. Totalsum vil antageligvis være rundt kr 6000 (+/- 500) ferdig levert til ditt postkontor, og vips så er rifla dobblet i verdi.
  18. Den serraterte eggen er vel egentlig ikke ment som sag. Tanken bak slike blad er hovedsaklig å kunne kutte tauverk effektivt. Ikke at jeg selv har hatt mye bruk for det i skauen, tar meg heller tid til å knyte opp knuten for å kunne bruke paracord'n igjen senere. Så fremt man ikke henger viklet inn i en fallskjerm eller har svømt seg inn i et garn, så trenger man vel egentlig ikke en serratert egg? Frua fikk faktisk en slik kniv i julegave av brodern. Ble faktisk positivt overrasket, virker solid bygd og har et meget godt grep. Pommelen på håndtaket er utformet for å kunne brukes som hammer. Likte spesiellt løsningen med diamantbrynen og jukkastikk som en del av slira. Følger også med ei lita nødfløyte, info om signalisering til fly/heli og et lite hefte med grunnleggende overlevelses info. Må være en av de mer fornuftige knivene i sin sjanger. Kvaliteten på stålet tør jeg ikke å uttale meg om, men gerber bruker å leve opp til forventningene.. Mal
  19. .... du har mange tusen .22LR hylser liggende, i tilfelle du får en åpenbaring en vakker dag..
  20. Det går an å kappe løpet så lenge du forholder deg til lengdene i forskriftene. Men om gjør det så mister du muligheten til å bruke chokene til hagla. Hadde jeg vært deg hadde jeg søkt om nytt løp samtidig som erverv av 870'n. Koster ikke all verden for 870-løp: http://www.midway.no/epages/MidwayNorge.sf/no_NO/?ObjectPath=/Shops/MidwayNorge/Products/813264 Mal.
  21. Som Vsøli sier er det jo litt lett å stjele hele skapet når det er montert i en bil (for biltyver hvertfall). Så kunne kanskje være like hensiktsmessig å låse fast et gevær direkte til karosseriet? Kanskje en sykkellås gjennom avtrekkerbøyle til en fastboltet ring i dørken. Og selvsagt tildekt av et teppe eller noe. Uansett om du har skap eller annet med våpen i, kan det være greit å ha gps tracker installert i bilen. De trenger ikke å være dyre heller: http://www.dealextreme.com/p/portable-multi-function-gsm-gprs-gps-vehicle-tracker-blue-72822 Mal.
  22. Hmm, hva veier et slikt 14-20 liters skap? Om man skal montere et tungt våpenskap i en bil så tror jeg man skal være veldig nøye med hvor boltene sitter. Sitter boltene på tvers av kjøreretningen er det ingen garanti for at de skal kunne holde. Er man uheldig og krasjer med fronten i en bergvegg og boltene ryker så ligger de i forsetene veldig dårlig an. Mal.
  23. Jeg ser på denne problemstillingen anneledes. Forutsettningene for skadeomfanget satt i mellom ørene på terroristen, spiller egentlig liten rolle hva han holdt i hendene. Tror faktisk ikke at en anneledes våpenforvaltning kunne ha forhindret dette. Men jeg er enig i at argumentasjonslinja er uheldig, men da uansett hvilket forum det skrives i, det finnes ingen senario med akseptabel statistikk. Jeg skulle ønske at fokuset fra det offentlige gikk mer i retning av "hvordan kunne dette skje", enn "hvordan kunne man ha halvert tapet".
×
×
  • Create New...